Anna Varpula Sijoitustiimi

Anna Varpula

Vastuullisen sijoittamisen asiantuntija

Olen Anna ja toimin vastuullisen sijoittamisen asiantuntijana Sp-Rahastoyhtiön sijoitustiimissä. Vastuullinen sijoittaminen pyrkii parantamaan sijoitusten tuotto/riski-suhdetta ottamalla huomioon niin sanotut ESG-asiat (Environment, Social and Governance) eli ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät seikat. Uskon vastuullisen sijoittamisen tuottavan hyvin pitkällä aikavälillä. 

Tehtäväni vastuullisen sijoittamisen saralla ovat monipuoliset: kehittäminen, koordinointi, raportointi ja koulutus sekä yhteistyö muiden säästöpankkilaisten kanssa. Parasta työssäni on jatkuva uuden oppiminen. Alan kehitys on ollut huimaa etenkin viime vuosina, ja on hienoa nähdä vastuullisen sijoittamisen valtavirtaistuvan. Osaltaan siihen vaikuttaa tiukentuva lainsäädäntö.

Vastuullinen sijoittaminen vei heti mukanaan  

Koulutukseltani olen maa- ja metsätaloustieteen maisteri ja sivuaineena luin rahoitusta. Lontoossa asuessani opiskelin myös MBA-tutkinnon. Päädyin alalle hieman vahingossa viitisen vuotta sitten, kun vastuullinen sijoittaminen tuli osaksi tehtäviäni silloisessa työpaikassani. Se oli menoa heti: tuli sellainen olo, että tätä haluan tehdä loppuelämäni! On ollut hienoa huomata, että kouluissakin on opetusteemana kestävä kehitys, ja näistä asioista on ollut kiva jutella myös alakouluikäisen lapseni kanssa. 

Vastuulliseen sijoittamiseen on monta eri lähestymistapaa, joista jokainen voi löytää itselleen sopivimman. Ota yhteyttä, niin katsotaan, mikä voisi olla sinun tapasi sijoittaa vastuullisesti!

3 x tahdon: 

Kun en ole töissä, tahdon… viettää aikaa perheeni kanssa. Suurin osa yhteisestä ajasta kuluu kentän laidalla, sillä lapseni pelaavat sekä futista että tennistä.

Kun tilillä on ylimääräinen satanen, tahdon… sijoittaa sen rahastoihin omille lapsilleni. Toinen vaihtoehto on hyväntekeväisyys; siinäkin kohteena ovat yleensä lapset.

Ennen kuin jään eläkkeelle, tahdon… tai ainakin toivon, että ihmiskunta pystyisi järkevästi rajoittamaan ilmaston lämpenemistä ilman liiallista kieltämistä. Siinä sijoittajilla on suuri merkitys ja tähän voin itse vaikuttaa työni kautta.

 
Vastuullisesta sijoittamisesta Säästöpankissa voit lukea tarkemmin täällä.

Oletko kiinnostunut hyvästä pitkän aikavälin tuotosta vastuullisella sijoittamisella? Jätä yhteydenottopyyntö, kerromme mielellämme lisää! 

Mistä vastuullisessa sijoittamisessa on kyse? Lue artikkeli 

 

Toimipiste

Sp-Rahastoyhtiö

Palvelukielet

Englanti

Suomi