Kalasatama rakentuu osaksi arvostettua ja kallista kantakaupunkia

Kalasatamasta on rakentumassa uusi moderni keskusta ja arvostettu asuinalue Helsinkiin. Alueen kehittymisen myötä asuntojen kysyntä ja keskineliöhinnat ovat nousseet vuodessa hurjaa vauhtia ja selvästi enemmän kuin monilla muilla alueilla Helsingissä.

Kun tahtoa löytyy, Säästöpankki ja Sp-Koti auttavat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamisessa. Nainen suhtautuu tulevaisuuteensa luottavaisesti.

Kalasataman vahvistuva brändi ja vetovoima, kovaa vauhtia kallistuvat uudisasunnot sekä tarjonnan vähäisyys ovat jo nostaneet myös vanhojen asuntojen myyntihintoja Kalasatamassa ja sen lähialueilla.

– Kalasatama on ehdottomasti yksi Helsingin halutuimpia asuinalueita tällä hetkellä. Se, että alue ympäristöineen on pikku hiljaa valmistumassa ja sen oma arkkitehtooninen ilme alkaa muotoutua, on saanut ihmisten kiinnostuksen heräämään, kertoo Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä Eero Vuorilehto. – Kalasatama vetää puoleensa kaikenikäisiä, sinkkuja, pariskuntia ja lapsiperheitä. Alueelle rakennetaan monipuolisesti kaikenkokoisia asuntoja, myös isoja perheasuntoja.

– Kaikenkokoisten asuntojen kysyntä on vilkasta. Myyntiin tulevat asunnot käyvät pääsääntöisesti hyvin kaupaksi. Myös asuntojen hinnat ovat jatkuvassa nousussa. Viimeisen vuoden aikana Kalasatamassa asuntojen hinnat ovat pompanneet ylöspäin yllättävän paljon ja enemmän kuin muualla Helsingissä keskimäärin, Vuorilehto jatkaa.

– Merellinen sijainti Helsingin ydinkeskustan lähinaapurina, erinomaiset liikenneyhteydet joka suuntaan sekä loistavat palvelut houkuttelevat niin uutta kotia etsiviä kuin asuntosijoittajiakin, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

Vaiheittainen rakentaminen on fiksua kaupunkisuunnittelua

– Kalasatamaa rakennetaan fiksusti alue kerrallaan valmiiksi. Redin eteläpuolella sijaitsevassa Sörnäistenniemessä viimeiset uudet asuinrakennukset ja infra ovat valmistuneet vuonna 2018. Pikku hiljaa myös viereinen Sompasaari alkaa valmistua. Kalasataman eteläisimmässä kärjessä sijaitsevaa Nihtiä suunnitellaan parhaillaan. Sinnekin on valmistumassa asuntoja noin 3000 asukkaalle sekä Kalasataman ja itäisen kantakaupungin välinen, vuonna 2024 liikennöinnin aloittavan ratikan päätepysäkki, kertoo Vuorilehto.

– Muita Kalasatamaan kuuluvia, parhaillaan rakenteilla olevia tai tulevia uusia asuinalueita ovat Verkkosaari, Kyläsaari, Hermanninranta, Hermanninmäki ja Hanasaari.

– Kalasatamaan tullaan rakentamaan asuntoja yhteensä noin 30 000 asukkaalle. SRV:n tavoitteena on rakentaa Redin kauppakeskuksen katolle kahdeksan 20–37-kerroksista tornitaloa. Torneista kaksi ovat jo valmiita, Majakka ja Loisto, kertoo Rantanen. – Redi-kokonaisuuden ensimmäisen tornintalon eli Majakan rakentamisen kanssa oli paljon ongelmia ja haasteita, eikä myöhässä valmistuneiden asuntojen myyntiä helpottanut Redin kauppakeskuksen saama runsas negatiivinen julkisuus heti avajaisten jälkeen.

– Suomen korkein asuintalo, 134-metrinen Majakka, valmistui syksyllä 2019. Tänä syksynä valmistuneessa 32-kerroksisessa Loistossakin asutaan jo. Tornin 249 huoneistosta on enää myymättä vain yksi, kertoo Vuorilehto. – Alueen asuntojen hintakehityksestä kertoo se, että Loiston asuntojen hinnat ovat olleet aivan toista luokkaa kuin Majakassa muutama vuosi sitten.

– On kiinnostavaa, miten entisestä hieman epämääräisestä satama- ja teollisuusalueesta on rakentunut urbaani, edistyksellinen ja eläväinen kaupunginosa, jossa asumisen vastuullisuuteen ja viihtyvyyteen panostetaan monenlaisilla uudenlaisilla ratkaisuilla ja kokeiluilla, toteaa Nooa Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tommi Grönlund. – Kalasatamassa asuntojen arvo säilyy tai kohoaa, mikä tuo turvaa jokaisen asunnonomistajan omaan talouteen. 

Uudenlaista urbaania asumista kauppakeskuksen katolla

– SRV rakentaa parhaillaan Redin katolle kolmatta tornitaloa, Lumoa. Redistä löytyvät kaikki palvelut päivittäisruokakaupoista vaatekauppoihin, kahviloista ravintoloihin, leffateatterista kiipeilyareenaan, postista terveysasemiin, sanoo Vuorilehto.

– Rahoittajan näkökulmasta modernit ja asukkaita palvelevat uudenlaiset ratkaisut ovat paitsi houkuttelevia asumisen mukavuutta lisääviä, myös asuntojen arvoa ylläpitäviä elementtejä. Vastuullisuus on tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen tärkeä kulmakivi, palveluiden saatavuutta unohtamatta, sanoo Grönlund.

– Uudisasuntokauppa jatkuu Kalasatamassa ja sen lähialueilla vilkkaana vuosia. Käytettyjen asuntojen  markkina on vielä toistaiseksi pieni, mutta kasvaa varmasti lähivuosien aikana. Myös asuntojen hinnat jatkavat nousuaan, uskovat Grönlund, Rantanen ja Vuorilehto. 

– Jos miettii asunnon ostamista sijoitusnäkökulmasta, kannattaa katsoa, minne rakennetaan uutta. Hyväkuntoinen vanha asunto uudiskohteiden läheisyydestä on yleensä kannattava sijoitus, sillä uudiskohteet nostavat aina myös lähellä sijaitsevien vanhojen asuntojen hintatasoa. Näin tapahtuu myös Kalasatamassa, uskoo Rantanen. – Sen vetovoima ja arvostus urbaanina ja viihtyisänä asuinalueena tulee vuosien saatossa vain kasvamaan. 

 

Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 Eero Vuorilehto
 Kiinteistönvälittäjä, LKV, RAKI, yhteistyöyrittäjä
 044 222 2421
 eero.vuorilehto@spkoti.fi

 

 Jukka Rantanen
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
 050 341 1391
 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Gronlund_Tommi Tommi Grönlund
 Liiketoimintajohtaja, Nooa Säästöpankki
 040 575 1969
 tommi.gronlund@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...