Pk-seudulla on monia mainettaan parempia asuinalueita tarjolla perheille

Koronapandemia ja etätyön yleistyminen ovat saaneet ihmiset haaveilemaan isommasta kodista. Helsingin ja Espoon arvostetuimmilla asuinalueilla asuntomarkkina on ylikuumentunut syksyn aikana. Eri puolilla pääkaupunkiseutua on kuitenkin paljon alueita, jotka tarjoavat tiukalla budjetilla lisää tilaa etsiville hyvää asumisen laatua erinomaisten lähipalveluiden ja kulkuyhteyksien ääreltä.

Eteenpäin! Tyttö kottikärryssä näyttää kädellään suuntaa äidilleen. Vauhdikkaassa menossa ja elämän töyssyissä turvallinen Säästöpankki tuo turvaa.

– Tällä hetkellä erittäin halutuilla alueilla, kuten Helsingin ydinkeskustassa, Lauttasaaressa sekä Munkkiniemi–Töölö–Etelä-Helsinki–Sörnäinen-akselilla myyntiin tulevat asunnot viedään käsistä, hinnat ovat pompanneet taivaisiin ja asunnoista tarjotaan enemmän kuin pyydetään, kertoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen. – Myös Espoossa esimerkiksi Tapiolan alueella hinnat ovat kohonneet merkittävästi. 

– Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin monia todella kivoja, rauhallisia ja turvallisia asuinalueita, joissa on tarjolla erikokoisia edullisen hintaluokan asuntoja isompaa kotia etsiville, Kuosmanen  jatkaa. – Monet saattavat karttaa näitä alueita turhaan vuosikymmenten takaisen huonon maineen vuoksi. 

– Hyvää asumisen laatua on tarjolla erittäin kohtuuhintaan monilla alueilla, jotka sijaitsevat metron tai runkoradan varrella, erinomaisten julkisten yhteyksien päässä Helsingin keskustasta, jatkaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen

Hyviä alueita, joissa omistusasuminen maksaa selvästi vähemmän

– Helsingissä aliarvostetuja alueita ovat esimerkiksi Myllypuro, Puistola ja Vuosaari. Näistä Vuosaari on valittu Vuoden 2017 kaupunginosaksi Suomessa. Jo se kertoo, että siellä on asukkaiden mielestä hyvä asua, kertoo Anna-Maija Kuosmanen. – Puistola on perinteistä pientaloaluetta, mutta Myllypurossa ja Vuosaaressa on monennäköistä vanhaa ja uutta asujamistoa. Myynnissäkin on kaikenkokoisia asuntoja.

– Espoossa taas muun muassa Viherlaakso ja Suna ovat alueita, joiden maine jostain syyystä laahaa perässä. Niissä molemmissa on kivoja perheasuntoja tarjolla edulliseen hintaan rauhallisessa ja turvallisessa kasvuympäristössä lapsille. Hyviä asuntoja löytyy myös lisäneliöitä etsiville pariskunnille ja sinkuille. Kuosmanen jatkaa. – Ihana luonto ja sujuvan arjen peruspalvelut löytyvät läheltä, ja kuitenkin kaupungin sykkeeseen pääsee julkisilla kulkuyhteyksillä kätevästi puolessa tunnissa.

– Itä-Vantaalla runkoradan varrella sijaitseva Koivukylä sekä Simonkylä Tikkurilan alueella ovat myös alueina aliarvostettuja. Kumpikin tarjoaa niin lapsiperheille, pariskunnille kuin yksinasuvillekin mitä parhainta asumista ja elämänlaatua. Alueilla on useita kouluja ja päiväkoteja, monipuolisia palveluja ja liikuntamahdollisuuksia sekä upeita ulkoilumaastoja uimarantoineen. Kannattaa tutustua, rohkaisee Kuosmanen.

– Ja kun se uusi unelmakoti löytyy, kannattaa asunnon ja yhtiön kunto sekä mahdolliset tulevat isot remontit selvittää huolella luotettavan talouden kumppanin avustuksella ennen tarjouksen jättämistä, muistuttaa Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Myös sitä varten me olemme olemassa asiakkaillemme. Säännöllinen säästäminen ja hyvä talouden suunnitelma ovat parhaat keinot asumiseen liittyvien henkilökohtaisten unelmien saavuttamisessa. 

– Ei ole ollenkaan huono idea hankkia koti vähän kauempaa keskustasta, edullisemmalta alueelta ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrelta. Se voi olla myös ilmastoteko, sillä kaikilla mainitsemillani alueilla pärjää ilman omaa autoa oikein hyvin, korostaa Kuosmanen.

 

Lisätietoja:

 Anna-Maija Kuosmanen

 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Urbaanit

 puh. 050 541 4636

 anna-maija.kuosmanen@spkoti.fi

 

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

 

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista