Sp-Kodin franchising-yrittäjä: Päätökset tehdään paikallisesti eikä ”pikitien päässä”

Markus Itkonen ja Heli Harle-Koski ovat viime vuosina laajentaneet Sp-Koti-yrityksensä toimintaa vauhdilla. Yritys on laajentunut kuudessa vuodessa jo kolmelle paikkakunnalle: Kuopioon, Joensuuhun ja Jyväskylään. Sp-Koti-ketjulta he saavat näkyvyyttä ja käytännön tukea, mutta päätökset he tekevät itse.

Markus Itkonen aloitti Sp-Koti-yrittäjänä vuonna 2014 toimittuaan kiinteistönvälittäjänä lähes kymmenen vuotta. Nyt hänen ja vuonna 2018 yrittäjäksi hypänneen Heli Harle-Kosken yrityksellä on jo 19 työntekijää.

– Perustin ensimmäisen Sp-Koti-toimistoni Kuopioon. Se lähti mukavasti liikkeelle ja ensimmäisenä vuonna yritykseen tuli jo muutama työntekijä. Vuonna 2017 tuli mahdollisuus laajentaa Joensuuhun ja jatkaa siellä jo olevan Sp-Koti-yrityksen toimintaa. Vuonna 2018 lähdimme vetämään myös Jyväskylän Sp-Kodin toimintaa, Markus Itkonen luettelee.

Sp-Koti-brändillä leveämmät hartiat

Heli Harle-Koskella on takanaan pitkä pankkiura Säästöpankissa. Yritysrahoituksen asiakkaita tavatessaan hänelle syttyi kipinä kokeilla yrittäjyyttä. Sp-Koti oli tähän luonteva kumppani, jonka brändiä Harle-Koski nyt kiittelee.

– Sp-Koti-brändi luo meille leveämmät hartiat. Säästöpankin mukanaolo tuo toiminnallemme luotettavuutta ja uskottavuutta erittäin kilpailulla alalla. He myös vinkkaavat meistä asiakkailleen ja toisinpäin. Olemme kiitollisia, että meillä on hyvä kumppani, Harle-Koski sanoo.

Ketjulta raamit ja suunta

Sp-Koti-ketjussa toimitaan vuorovaikutuksessa ja paikallista asiantuntemusta kunnioittaen.

– Ketju antaa meille raamit ja suunnan, mutta saamme toimia niin kuin parhaaksi katsomme. Valtakunnallinen brändi tuo meille näkyvyyttä, tukea ja malleja liiketoimintaan. Päätökset tehdään kuitenkin täällä eikä niin sanotusti pikitien päässä, Harle-Koski sanoo.

– Sp-Koti-ketjun uudistukset ovat meille aina tervetulleita. On hienoa olla osa innovatiivista ja jatkuvasti kehittyvää ketjua, Markus Itkonen päättää.

Kiinnostaako sinua ura Sp-Koti-yrittäjänä? Tutustu meihin ja ota yhteyttä kenttäjohtaja Jussi Hurmeeseen.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista

;