Espooseen rakentuva uusi merellinen asuinalue nostaa lähialueiden asuntojen hintoja tulevina vuosina

Pientalovaltaista Espoota rakennetaan vauhdilla entistä kaupunkimaisemmaksi. Finnoon alueesta, jota aiemmiin kutsuttiin Suomenojaksi, on rakentumassa uusi, kerrostalovaltainen ja asukasluvultaan Munkkiniemen kokoinen, 17 000 asukkaan asuinalue merenrantojen ja Länsimetron ääreen.

Kun tunnet taloutesi, sinulla on paremmat mahdollisuudet menestyä.

Ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta Finnoon vetovoima tulee kasvamaan voimakkaasti alueen ja palveluiden kehittymisen myötä. Finnoosta rakentuu tulevaisuudessa Espoon väkirikkain ja todennäköisesti yksi keskeisimmistä ja halutuimmista asuinalueista, jossa asunnot tulevat säilyttämään hyvin arvonsa.

– Entinen Suomenoja eli Matinkylän, Kaitaan ja Espoonlahden väliin rakentuva Finnoo on nostamassa päätään houkuttelevana asuinalueena, sano0 kiinteistönvälittäjä Jyrki Tavaila Sp-Koti Urbaaneista. – Näemme, että sillä on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa tulevien vuosien aikana uudeksi vetovoimaiseksi ja arvostetuksi merenrantaiseksi urbaaniksi asuinalueeksi Espoossa.

– Finnoon alue on vasta rakentumassa, ja kestää vielä vuosia ennen kuin se on valmis. Palveluilla on iso merkitys asuntojen kysyntään ja kauppamääriin. Tänä päivänä ihmiset arvostavat sitä, että lähipalvelut löytyvät kävelymatkan päästä, Tavaila toteaa. – Vielä alueella ei ole käynnissä asuntokauppabuumia. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin parissa vuodessa useiden uudiskohteiden valmistumisen ja Finnoon oman metroaseman aukeamisen myötä. Finnoon oma asema avataan liikenteelle vuoden 2023 aikana.

– Asunnonostajat ovat tänä päivänä entistä valveutuneempia asuinalueen ja asunnon valinnassa. Käyn paljon keskustelua asiakkaideni kanssa siitä, miltä alueelta ja minkä tyyppinen asunto kannattaa ostaa myös asunnon arvon säilymisen kannalta, sanoo Tavaila. – Uskon, että asunto Finnoosta on pitkällä tähtäimellä turvallinen ja hyvä sijoitus. Alueen sijainti Espoon upean rantaraitin ja metroradan äärellä, Matinkylän Ison Omenan ja Espoonlahteen valmistuvan Ison Lippulaivan helppo saavutettavuus sekä erinomaiset kulkuyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin tekevät kohteesta ainutlaatuisen.

Uudet asunnot nostavat myös vanhojen asuntojen ja lähialueiden asuntojen neliöhintoja

– Finnoo on todella mielenkiintoinen uusi asuinalue Espoossa. Viiden vuoden kuluttua se on todennäköisesti rakennettu jo aika valmiiksi ja asuntokauppa käy siellä vilkkaana, pohtii Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Harvoin uutta asuinaluetta rakennetaan näin erinomaiselle ja keskeiselle paikalle.

– Näin rahoittajankin ja vakuuden näkökulmasta Finnoo on äärimmäisen kiinnostava uusi markkina-alue sekä houkutteleva ja vähäriskinen kohde. Asuntokaupassa sijaintia ei voi liikaa korostaa, ja Finnoossa se on todella kohdillaan, sanoo myös Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Asunnon ostaminen ja muuttaminen uudelle asuinalueelle on aina pitkäkestoinen investointi, josta ei ole odotettavissa pikavoittoja parissa vuodessa, vaan mieluumminkin vakaata arvonnousua 10–15 vuodessa.

– Aina kannattaa miettiä, kuinka pitkäksi aikaa on asuntoa ostamassa. Asuminen uudessa asunnossa on suhteellisen edullista ja stressitöntä, kun remontteja ja korjauksia ei tarvitse miettiä vuosikausiin, Jäntti jatkaa.

Finnoo ja muut Espooseen valmistuvat uudet kerrostalovaltaiset asuinalueet tulevat muuttamaan Espoon asuntomarkkinaa. Asuntojen koot pienentyvät ja asuntokauppojen määrä kasvaa.

– On hyvä muistaa, että uudiskohteiden valmistuminen vaikuttaa aina myös lähialueen vanhojen asuntojen hintoihin. Tyypillisesti jos jollekin alueelle rakennetaan uusia asuntoja, vanhojen asuntojen neliöhinnat lähtevät nousuun, kertoo Rantanen. – Myös eri alueiden hintaerot tasaantuvat ja neliöhinnat lähestyvät toisiaan.

– Uskon, että parin vuoden päästä Finnoossa asuntojen hinnat ovat hyvin lähellä Espoon keskitasoa. Eli lähistöllä sijaitsevilla asuinalueilla on odotettavissa jopa melko voimakastakin hinnannousua, sanoo Rantanen.

 

Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 

Jyrki Tavaila
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, osakas, Sp-Koti Urbaanit
050 562 3435, jyrki.tavaila@spkoti.fi Jukka Rantanen
Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
050 341 1391, jukka.rantanen@spkoti.fi

Esa Jäntti

Esa Jäntti
Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki
0400 383 348, esa.jantti@saastopankki.fi

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista