Ensiasunnon ostajan kriteerit verovapaudelle

  1. Varainsiirtoveroverovapaus ei ole sidottu kansalaisuuteen

  2. Ensiasunnon ostajalla ei ole saanut olla omistuksessaan vähintään puolta mistään asunnosta missään maassa

  3. Ei ole merkitystä, onko ostaja itse asunut asunnossa, pelkkä omistaminen on este verovapaudelle (esim. peritty asunto)

  4. Ostajan omistama vapaa-ajan asunto, kuten mökki ei ole este verovapaudelle

  5. Ensiasunnon ostaja voi myös hankkia kiinteistön, jolle rakennetaan asuinrakennus

  6. Ostajan pitää olla täyttänyt 18 vuotta, kun luovutuskirja allekirjoitetaan, mutta hän ei saa olla täyttänyt 40 vuotta luovutuskirjan allekirjoitushetkellä. Ostaja voi kuitenkin ryhtyä käyttämään asuntoa omana vakituisena asuntona sen jälkeen, kun hän on täyttänyt 40 vuotta. Riittää, että hän on luovutuskirjan allekirjoitushetkellä alle 40 vuotta.

  7. Ostaja ei ole saanut omistaa vuonna 1990 tai sen jälkeen vähintään puolta vakituisena asuntona käytettäväksi tarkoitetusta asuinrakennuksesta tai asunto-osakkeesta

  8. Ostajan pitää ryhtyä käyttämään asuntoa omana vakituisena asuntonaan 6 kk:n kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta (esim. jos asunto on ollut myyntihetkellä vuokralla)

  9. Jos asuntoa ei oteta omaan käyttöön 6 kk:n kuluessa, varainsiirtovero on maksettava välittäjäkaupoissa kaupanteossa ja sen voi hakea takaisin verottajalta sen jälkeen, kun ostaja on muuttanut asuntoon

Kiinnostaako ostotoimeksianto? Täytä kysely

Tiedätkö jo tarkkaan mistä ja millaisen asunnon tahdot? Tee ostotoimeksianto kanssamme, niin me etsimme asunnon puolestasi. Aloita täyttämällä ostotoimeksiantokysely. Palaamme asiaan pian!
;