Helsingin suositut asuinalueet siirtyvät keskustasta pohjoiseen

Mitkä ovat Helsingin suosituimmat asuinalueet? Etuoven hakumäärien perusteella ne ovat Ullanlinna, Töölö, Lauttasaari, Munkkiniemi ja Kallio. Lista ei yllätä, sillä tarjonta on näillä alueilla suurta. Kun asiaa tarkastelee hakuvolyymejä syvemmälle, lista on hieman toisenlainen.

Helsinki

Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä Teemu Sainomaa listasi viisi nousevaa aluetta Helsingissä, joissa on nähtävissä kasvavaa kiinnostusta. 

Tapanila

Tapanila on vanha huvila-alue, ja alueen asuntojen hintakehitys on ollut voimakasta viimeisen kahden vuoden aikana. Monimuotoinen asuntotarjonta on luonut Mosabackasta yhteisöllisen ja aktiivisen asuinalueen. Vanhat ja uudet rakennukset tuovat alueeseen kerroksellisuutta, joka näkyy viihtyvyytenä niin vapaa-ajalla kuin arjessa. Hyvät lähipalvelut, junarata, arvostetut lähikoulut ja päiväkodit purevat etenkin lapsiperheiden tarpeisiin.

Pasila

Perinteinen tapahtumakaupuginosa on uusiutumassa: toimitilojen ja asuntojen rakentaminen vahvistavat Pasilaa keskeisenä kasvupaikkana, jonne pääsee joka puolelta Suomea. Erinomainen sijainti houkuttelee aktiivista asujaa, joka arvostaa erinomaisia palveluita. Pasilassa on mahdollisuus asua jopa kauppakeskuksen yhteydessä, mikä on ollut suosittua ulkomailla jo pidemmän aikaa. Pasila on asuinpaikka, josta löytyvät kaikki palvelut. 

Puistola

Puistolan asuinalue on saanut lähtölaukauksen, kun rautatieliikenne vakiintui Helsingin ja Hämeenlinnan välille. Silloin Helsinki kasvoi asuinalueena ja Puistola sai muotonsa omakotivaltaisena alueena. Myöhemmin rakennuskanta monipuolistui ja tarjolla on myös rivitaloasuntoja. Pohjois-Helsinki vetää tällä hetkellä perheitä ydinkeskustasta pois. Etätyöt ja niiden tarvitsema lisätila sekä oman pihan toive on tullut enemmän ja enemmän vastaan ostajien keskuudessa. Omistusasuntojen tarjonta on Puistolassa hyvää ja junarata helpottaa liikkumista.

Kruununhaka

Kruununhaka on arvokkaiden instituutioiden kaupunginosa: siellä sijaitsevat muun muassa tuomiokirkko, Presidentinlinna, kaupungintalo, Suomen Pankki, Säätytalo, Ritarihuone ja Helsingin yliopiston keskustakampuksen rakennuksia. Keskeinen osa Kruununhaasta on rakennettu empiretyylillä. Vanhat kunnostetut arvoasunnot ja niiden vetovoima ei ole kadonnut mihinkään. Aivan vieressä sijaitseva meri ja pienvenesatama tuovat perheitä ja pariskuntia Kruununhakaan – keskelle kaupunkia, jossa voi kuitenkin asua vaikkapa oman veneen vieressä.

Pohjois-Haaga

Pohjois-Haagan alue houkuttelee etenkin helsinkiläisiä, jotka kaipaavat asumiseen väljyyttä ja omaa pihaa. Kohtuuhintaista asuntoa omalla pihalla saa hakea pohjoisemmasta, jolloin Pohjois-Haaga tarjoaa hyvän vaihtoehdon. Raide- ja bussiyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua ovat erinomaiset. Lähiö sijaitsee myös Kehä I:n ja Hämeenlinnan moottoritien (Valtatie 3) muodostamassa kulmauksessa ja lähellä Turun moottoritien ja Tuusulanväylän liittymiä. Työssäkäynti ja harrastukset onnistuvat oikeastaan mihin suuntaan tahansa Pohjois-Haagasta käsin.

Tiesitkö? Lähes 70 prosenttia alle 25-vuotiaista pitää omakotitaloa ihanteellisena asumismuotona.  Lisäksi luonnon läheisyys ja sen merkitys osana hyvinvointia on vahvistunut erityisesti nuorilla aikuisilla. Muuttoliikenne suuntaa joko yhä pohjoisemmaksi Helsingin keskustasta tai vaihtoehtoisesti lähelle merta. Helsingin sijasta useampi harkitsee muuttoa Keravalle, Tuusulaan tai Hyvinkäälle.

Ajankohtaista

;