Kevytstailaus tuo arvoa asuntokauppoihin

Sp-Koti Pohjoisrannan työpari Anni Hirvelä ja Taru Piispa tekevät asuntokauppaa stailaamalla. He jakavat asuntojen välityspalkkiot puoliksi, ja asiakas saa kaksi ammattilaista käyttöönsä yhden hinnalla. Mistä on oikein kyse?

Anni ja Taru

Sp-Koti Pohjoisranta on Teemu Sainomaan sekä Taru Piispan ja Anni Hirvelän luotsaama kiinteistönvälitystoimisto. Taru Piispa on laillistettu kiinteistönvälittäjä, joka työskentelee kaikissa toimeksiannoissa yhdessä työparinsa Anni Hirvelän kanssa. Anni on puolestaan kaupalliselta alalta ja hurahtanut sisustamiseen ja hän on myös Suomen Kaunein Koti -ohjelman finalisti. Yhdessä Taru ja Anni kevytstailaavat myytäviä asuntoja.

– Kevytstailaaminen on sitä, että asuntoa sisustetaan houkuttelevaksi. Kalusteilla ja sisustusvalinnoilla esitellään asunnon potentiaalia ja mittasuhteita, kertoo Taru.

– Viemme asunnoista asukkaan omaa persoonallisuutta pois ja tuomme tilalle modernia ja vaaleaa, joka puhuttelee ostajia. Sellaisessa ympäristössä jää tilaa omille valinnoille, ja asunto pääsee parhaaseen loistoonsa, jatkaa Anni.

Palvelu, joka kuuluu hintaan

Anni ja Taru tekevät kevytstailausta sekä kalustettuihin että kalustamattomiin asuntoihin. Tyhjään asuntoon viedään muutamia kevytkalusteita sekä sisustustekstiilejä, tyynyjä, matto tai vaikkapa verhot. Kalustetussa asunnossa puolestaan hyödynnetään olemassa olevia elementtejä ja tehdään tarvittavaa karsimista sekä yhdistellään Annin rekvisiittaa asunnon omien kalusteiden kanssa.

Työparin toimintamalli on niin vakiintunut, että kädenjälki alkaa näkyä markkinoilla. Yhteen hitsautunut ja rohkea toimintatapa poikkeaa alan perinteisistä kaavoista, sillä stailaus ei ole Annille ja Tarulle lisäpalvelu vaan palvelu, joka kuuluu hintaan.

– Stailaaminen on meille osa myyntityötä, jonka arvo mitataan kaupantekohetkellä, kertoo Taru.

– Hyvät kuvat myyvät: saamme runsaasti yhteydenottoja myytävistä kohteista. Siksi kevytstailaaminen on tärkeä osa myynti- ja markkinointityötä, kiteyttävät Taru ja Anni.

Annin ja Tarun yhteistyö alkoi sattumalta, kun Annille tuli myyntiin kiinteistö, jota he ryhtyivät myymään yhdessä. Sp-Koti Pohjoisrannassa he ovat työskennelleet yhdessä nyt kaksi vuotta ja alusta asti on ollut selvää, että palkkiot menevät puoliksi. Yrittäjähenkinen asenne yhdistää Annia ja Tarua, ja muutoin he täydentävät toisiaan: Anni ideoi ja Taru toteuttaa. Vaikka kevytstailaus on vielä hieman tuntematon termi, idea on helppo ymmärtää kuvien kautta. Ennen ja jälkeen otetut kuvat puhuvat puolestaan.

– Sen sijaan, että maalaamme mielikuvia, näytämme kuvien avulla, millainen potentiaali asunnossa on, kuvailee Anni.

– Joskus asiakkaat ovat itse niin innostuneita lopputuloksesta, että heidän tekee mieli pitää asunto itsellään, kertoo Anni.

Asunto ostetaan tunteella, ei järjellä

Lähes kaikki ostopäätökset tehdään tunteella, mutta ne perustellaan järjellä. Kuvauspäivänä Anni ja Taru pyytävät asiakasta keräämään irtotavarat yhteen. Sen jälkeen he saapuvat kuvaamaan ja stailaamaan.

– Posliinikissat ja värikkäät tekstiilit joutavat yleensä piiloon, sillä myyntitilanteessa persoonallisuus ei ole valtti, vaan rasite, kertovat Taru ja Anni.

Tyhjät asunnot Anni ja Taru kalustavat kevyesti. Ilmapatja ja vaalea päiväpeitto, tuoli ja pieni pöytä ovat tyypillisiä kalusteita, joilla rakennetaan mielikuvia. Loppusilaus luodaan matoilla, tyynyillä ja vaikkapa kukilla. Mielikuvia pitää luoda, sillä ostajat takertuvat usein näkemäänsä, eivätkä osaa raivata pois mielestään vaikkapa epämieluisia yksityiskohtia.

– Jos asunto on jo kalustettu, yhdistelemme asiakkaan huonekaluja omiin valintoihimme, kertoo Taru.

Asunnon siivoamisesta tai tyhjentämisestä ei Tarun mukaan kuitenkaan asiakkaan tarvitse ottaa stressiä.

– Jokainen myyjä siivoaa oman jaksamisen mukaan ja teemme joka tapauksessa osuutemme.

Kuvausten jälkeen stailatut huoneet palautetaan ennalleen. Idea myydään kuvissa ja tuotamme siten parempaa palvelua kuin kilpailijamme. Lisäarvo näkyy selvästi myyntihinnoissa, mutta palkkiotaso pysyy silti hyvin kilpailukykyisenä. Kevytstailaaminen tuo arvoa, kun lopulliset kaupat syntyvät.

Taru kertoo, että ala on kilpailtu ja välittäjät ylipäätään ovat kilpailuhenkisiä. Alalla pitää erottua ja palvella paremmin.

– Harva välittäjä on esimerkiksi valmis puolittamaan palkkionsa, muistuttaa Taru.

Tarun ja Annin toimintamalli ravistelee alaa, mutta saa paljon kiitosta.

– Asiakkaamme ovat todella tyytyväisiä palveluun ja toivomme sen tuovan positiivista näkyvyyttä myös tulevaisuudessa, kertoo Anni.

Anni ja Taru tekee kahdessa vuorossa töitä: Taru on iltaihminen ja Anni puolestaan aamuihminen. 

– Meiltä saa vastauksen milloin vaan, mutta lauantai on yleensä viikon vapaapäivä, lausahtaa Taru.

Kiinnostuitko Tarun ja Annin tekemisestä? Ota yhteyttä! 

Ajankohtaista

;