Naiset viitoittavat tietä Sp-Koti-ketjussa

Kiinteistöala on ollut perinteisesti maskuliininen ja kova. Yhä useammin törmäämme kuitenkin naisiin, jotka kertovat olevansa unelma-ammatissaan kiinteistönvälittäjänä. Työssään menestyvä kiinteistönvälittäjä on kuunteleva, tunneälykäs ja rohkea. Ja juuri sellaisia ovat naiset Sp-Koti-ketjussa.

Neljä naisvälittäjää

Kiinteistönvälitys on ennen muuta työtä ihmisten kanssa. Asiantuntijuus on niin sanottu hygieniatekijä: alan toimintatavat, lait ja asetukset pitää jokaisen alalla toimivan tuntea, mutta menestys syntyy siitä, miten ihmisten kanssa pärjää.

– Kiinteistönvälittäjän ammatti on määrätietoista puurtamista ja vaatii sitkeyttä. Asiakkaat ovat kodinvaihdon yhteydessä erilaisissa elämäntilanteissa, joissa välittäjän tilannetaju ja empatiakyky ovat tärkeitä ominaisuuksia, kertoo Leena Haataja Sp-Koti Kajaanin toimipisteestä.– Kiinteistönvälittäjänä voi menestyä yhtä lailla nainen kuin mieskin, mutta naisena tunneälystä ja multitaskaamisen taidosta on todellakin hyötyä, kertoo vuoden 2022 hyvän välitystavan lähettiläs Hanna Daw Sp-Koti Helsinki Merihaan toimipisteestä.

Työ vie mukanaan

Hanna Daw haluaa sanoa alalle pyrkiville, että työssä ei pääse helpolla, mutta työ vie helposti mukanaan ja monesti se ei edes tunnu työltä. Hän suosittelee käymään alan peruskoulutuksen esim. kiinteistöedustajan koulutuksen tai kiinteistönvälityksen liiketoiminnan tutkinnon ja tutustumaan hyvään välitystapaan.

– Työ on todella monipuolista ja haastavaa ja joudun työntekijänä koko ajan kehittämään itseäni. Projektit vaihtuvat melko tiuhaan ja työ on nopeatempoista. Kaikkein parasta on kuitenkin saada hyvää palautetta ja ylittää asiakkaan odotukset, kertoo Hanna Daw.

Anni Hirvelälle kiinteistönvälitys on ollut haaveammatti jo nuoresta asti. Vaikka Anni edustaa alalla nuorempaa sukupolvea, hän kokee siitä olevan vain hyötyä.– Lähipiirissäni oli kiinteistönvälittäjä, joten näin myös työn raskaammat puolet. Se ei pelottanut, vaan kiehtoi. Olen yrittäjäperheestä, joten omaan tietyn asenteen tähän hommaan. Puhelimeen vastaaminen ei vie energiaa, vaan tuo sitä.

– Ala on selvästi murrosvaiheessa ja haluan itse olla ajamassa sähköisiä työkaluja eteenpäin, jatkaa Anni.

Sp-Koti Kokkolan kiinteistönvälittäjä Eva-Johanna Slotte muistuttaa myös, että hyvä ja huolellinen asiakaspalvelu on tärkeää.– Jokainen asiakastapaaminen on luonnollisesti erilainen ja niihin tulee huolella valmistautua, kertoo Eva-Johanna Slotte.

Persoonat peliin

Anni Hirvelä paitsi välittää asuntoja, mutta myös stailaa niitä. Hän on osakkaana Sp-Koti Helsinki Pohjoisrannan toimipisteessä ja näkee jokaisessa kodissa kauneuden.

– Nautin arjen estetiikasta: myytävät kohteet ei ole vain asuntoja, vaan ihmisten koteja. Teemme tätä työtä tiiminä työparini Taru Piispan kanssa. Meistä asiakkaat saavat siis todellista naisenergiaa. Myös asiakkaamme usein kommentoivat keskinäisen energian tärkeyttä ja koen, että se on ehdottomasti yksi tärkeä menestystekijä arviokäynneillä, kertoo Anni.

– Kiinnostukseni sisustamista ja remontointia kohtaan sekä koulutukseni markkinoinnista ovat mielestäni myös selkeitä valttikortteja tällä alalla. Stailaan myytävät kohteeni itse oman varastoni tuotteilla, kertoo Anni.

Hyvän organisointikyvyn lisäksi, persoonallisuus ratkaisee, kertoo Eva-Johanna Slotte Kokkolan Sp-Kodista.

Hän kannustaa tekemään tilaa itselleen työyhteisössä ja nauttimaan samalla yhdessä tekemisestä.

– Siinä oppii paljon: tuo esille oma persoonallisuutesi, se on sinun ikioma vahvuutesi. Tärkeää on myös, että osaat ja tunnet tuotteen, jota myyt. Opettele työkalut ja pelisäännöt, niin pysyt mukana alan kehityksessä, vinkkaa Eva-Johanna Slotte.

Luo kontakteja, työ palkitsee

Anni kehottaa alalle haluavia rohkeasti mukaan, mikäli asunnot ja asiakaspalvelu ovat lähellä sydäntä. Työssä korostuvat yrittäjyyden hyvät puolet eli joustavat aikataulut ja itse säädelty kalenteri.

– Mieti tarkkaan, mikä on sinulle oikea hetki aloittaa, sillä tämä ei olekaan pelkkää ovien availua ja samppanjaa, vaan vaatii täyden sitoutumisen. Vaatii pienen hetken päästä alkuun ja luoda kontakteja, mutta työ varmasti palkitsee, kuvailee Anni.

– Koen, että saan olla mukana asiakkaiden unelmien täyttymisessä, juuri elämän suurimmissa ja tärkeimmissä hankinnoissa. Työ on vastuullista ja itsenäistä toimimista erilaisten asiakkaiden parissa, kiteyttää Leena Haataja.

Kiinteistönvälitys on asiantuntijatyötä ja vaatii jatkuvaa kouluttautumista.

– Jos pystyt työskentelemään paineen alla epäsäännöllisin työajoin, niin vain taivas on rajana menestymiselle, kertoo Leena Haataja.

– Intohimo alaa kohtaan ja sen myötä rakentunut monipuolinen osaaminen herättävät luottamusta, mikä on tässä työssä menestyksen avain, kiteyttää Hanna Daw.

Kiinnostaako työ kiinteistönvälittäjänä? Sp-Koti tarvitsee kasvavaan liiketoimintaansa jatkuvasti uusia kiinteistönvälittäjiä ja yrittäjiä. Meillä on jo yli 80 toimipistettä eri puolilla Suomea ja olemme toimipisteiden määrällä mitattuna Suomen 3. suurin kiinteistönvälitysketju. Ota yhteyttä!

Ajankohtaista

;