Säästöpankin rahastot

Katso pidemmälle: millaisen tulevaisuuden tahdot? Kun säästät pitkäjänteisesti, markkinoiden heilahtelut voivat kääntyä mahdollisuuksiksi - ja sinä olet paremmin varautunut tulevaisuuden tavoitteidesi toteuttamiseen. Säästöpankin rahastojen hoidosta vastaavat kokeneet ja palkitut sijoittamisen ammattilaiset. 

check

Kun säästät pitkäjänteisesti, markkinoiden heilahteluista tulee mahdollisuuksia.

check

Oman talouden tuokio auttaa löytämään tavoitteesi, säästöajan ja riskinsietokykysi mukaisen rahaston.

Rahastoihin sijoittaminen - miksi se kannattaa? 

Matkalle maailmalle, lokoisammat eläkepäivät, sapattivapaa…tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan usein rahaa. Ja rahan kartuttamista varten kannattaa tehdä suunnitelma. Rahasto on sijoittajalle helppo sijoituskohde, sillä siinä sijoittamisen ammattilaiset, salkunhoitajat, huolehtivat sijoituskohteiden valinnasta ja markkinatilanteen seuraamisesta puolestasi.

Rahastosäästämisen avulla säästösummalle tavoitellaan tilillä makuuttamista parempaa tuottoa. Lue rahastosäästämisen eduista

Millainen rahasto sopii sinulle? 

Kun olet valitsemassa sopivaa rahastoa, aloita tavoitteistasi: miksi tahdot säästää? Entä millainen aikataulu sinulla on tavoitteesi saavuttamiseksi? Millainen on riskisietokykysi ja -halusi?

Varsinkin aloittavalle sijoittajalle oman riskinsietokyvyn hahmottaminen voi olla vaikeaa ja myös siinä olemme apunasi! Sijoittamisen asiantuntijoillamme on kartoitusta varten hyvät työvälineet, jonka avulla löydämme yhdessä säästökohteesi, säästöajan ja riskinsietokykysi huomioivan sijoitusratkaisun. Varaa aika Oman talouden tuokioon.

Sijoita rahastoon kerralla suurempi summa tai säännöllisesti vähän – sinä päätät 

Rahastoihin säästäminen on helppoa ja arkeen sopivaa. Sinä päätät, haluatko säästää kerralla isomman summan vai pienemmän summan esimerkiksi kuukausittain palkkapäivänä. 

 

Muistathan, että mitä aiemmin aloitat sijoittamisen, sitä kauemmin aikaa rahoillasi on aikaa tuottaa. Säännöllinen rahastosäästäminen tasaa riskiä. 

Vinkki: Pidä pää kylmänä markkinoiden heilahteluissa

Elämme poikkeuksellista aikaa ja markkinoilla tapahtuu isoja heilahteluja. Markkinoiden tilanne voi huolestuttaa, mutta muistathan että laskupäiviä seuraavat melko varmasti nousupäivät. Historia on näyttänyt, että kriisit luovat mahdollisuuksia: kun markkinat ovat matalalla, saat samalla hinnalla enemmän rahasto-osuuksia ja kun kurssit kääntyvät nousuun, sinä hyödyt siitä sijoittajana.

 

Poimintoja rahastoistamme 

Säästöpankki Ryhti (ent. Säästöpankki Maailma)

4/5 tähteä* Morningstarilta

Yhdistelmärahasto, joka sijoittaa maailmanlaajuisesti osake- ja korkomarkkinoille. Rahasto ei sovellu alle 5 vuoden sijoituskohteeksi.  

Säästöpankki Pienyhtiöt

5/5 tähteä* Morningstarilta

Osakerahasto, joka sijoittaa varansa pääasiassa suomalaisiin markkina-arvoltaan pienten ja keskisuurien yhtiöiden osakkeisiin. Rahasto ei sovellu alle 7 vuoden sijoitusajalle. 

Säästöpankki Eurooppa

4/5 tähteä* Morningstarilta

Osakerahasto, joka tarjoaa sijoittajalle vaivattoman ja tehokkaasti hajautetun tavan eurooppalaisille osakemarkkinoille sijoittamiseen. Rahasto ei sovellu alle 7 vuoden sijoitusajalle. 

Säästöpankki Lyhytkorko

5/5 tähteä* Morningstarilta

Lyhyen koron sijoitusrahasto. Ei sovellu alle puolen vuoden sijoituskohteeksi.  

*katsottu 6/2021

Palkitut Säästöpankin rahastot 

Valikoimastamme löytyy korko-yhdistelmä- ja osakerahastoja. Olemme saaneet useita tunnustuksia rahastoillemme.

Pohjoismaiden paras korkorahasto Säästöpankki Lyhytkorko, Refinitiv Lipper Fund Awards 2021

Säästöpankki Lyhytkorko -rahasto on voittanut Refinitiv Lipper Fund Awards 2021 -palkinnon parhaana pohjoismaisena rahastona lyhyiden korkorahastojen sarjassa. Palkinto myönnettiin osoituksena rahaston erinomaisesta pitkänajan tuottokehityksestä. ”Palkinto osoittaa, että korko-osaamisemme on vertailuryhmänsä parasta. Samalla se on osoitus pitkäjänteisestä työstä asiakkaidemme hyödyksi", sanoo Säästöpankkiryhmän varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen.

Säästöpankki Pienyhtiöt -rahasto Suomi-osakkeet -sarjan kärkikolmikossa, Morningstar Awards 2021

Säästöpankin Sp-Rahastoyhtiön Säästöpankki Pienyhtiöt -rahasto kärkikolmikossa tutkimusyhtiö Morningstarin Suomi-osakkeet Awards-nimityksissä keväällä 2021. Morningstar Award ehdokkaina olivat rahastot, jotka ovat saatavilla Suomessa yksityissijoittajille. Rahastoluokkien parhaat ovat saaneet korkeimmat pisteet kvantitatiivisessa arviossa, jossa painavat yhden, kolmen ja viiden vuoden tuotto sekä kolmen ja viiden vuoden riski.

Paras suomalaisten osakkeiden rahastotalo, Citywire Nordic Awards 2019  

Säästöpankkien Varainhoito valittiin parhaaksi suomalaiseksi rahastotaloksi Suomiosake-sarjassa. “Uskomme että vastuullisuuden korostaminen on tapa vähentää sijoittamiseen liittyviä riskejä ja sitä kautta edesauttaa hyvien tuottojen syntymistä pitkällä aikajänteellä”, toteaa Säästöpankkien Varainhoitoa johtava Petteri Vaarnanen. 

Johan Hamström, ehdolla "Paras Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja" -sarjassa, Citywire Nordic Awards 2019  

Osakesalkuhoitajamme Johan Hamström oli ehdolla Paras Eurooppa-osakkeiden salkunhoitaja -sarjassa Citywire Nordic Awardseissa ainoana suomalaisena salkunhoitajana. Sadan palkintoa havittelevan salkunhoitajan joukosta Hamström sijoittui listauksessa parhaaseen kymmenykseen yhden, kolmen ja viiden vuoden tarkastelujaksolla. Johanin hoitamia rahastoja ovat Säästöpankki Eurooppa, Säästöpankki Kiinteistöosake Eurooppa ja Säästöpankki Amerikka. --> linkkaukset tuotekortteihin, joita ei sivulla ole muuten mainittu 

Suomen paras osakevarainhoitaja, Morningstar Awards 2018

Morningstar palkitsi rahastojamme hoitavan Sp-Rahastoyhtiön maaliskuussa 2018 Suomen parhaana osakevarainhoitajana. "Tässä ei palkittu vain yhtä rahastoa, vaan koko salkunhoitajatiimimme pitkäjänteinen työ ja näkemyksellisyys”, kommentoi Sp-Rahastoyhtiötä johtava Petteri Vaarnanen kisamenestystä. Lue lisää.  

Säästöpankki Pienyhtiöt on Suomen paras osakerahasto* 

*Sijoittaja.fi 24.1.2018 

Puolueeton Sijoittaja.fi-tietopalvelu valitsi Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston Suomen parhaaksi osakerahastoksi. Se todettiin hyväksi rahastoksi kaikilla mittareilla. Vertailussa oli mukana 31 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa.  

Ratkaisurahastot

Sijoittamisessa alkuun pääseminen ei voisi olla enää helpompaa. Säästöpankin ratkaisurahastoilla rakennat sijoitussalkullesi helposti perustan. Ratkaisurahastoissamme on kolme erilaista vaihtoehtoa, joista voit valita sopivimman oman riskinsietokykysi mukaan.

Maltti, Ryhti vai Kantti? Kolme Säästöpankin ratkaisurahastoa antavat sinulle hyvät eväät itsellesi sopivimman sijoitussalkun rakentamiseen. Ratkaisurahastot sijoittavat sekä rahastoihin että ETF:iin oman sijoittajan riskiprofiilisi mukaan. 

Säästöpankki Ympäristö - sijoittamalla kohti parempaa maailmaa

Tahdotko sijoittaa ja samalla olla mukana torjumassa ilmastonmuutosta? Säästöpankki Ympäristö -erikoissijoitusrahasto sijoittaa suoraan ilmastonmuutoksen torjumiseen, ympäristöinnovaatioihin sekä ympäristöhankkeisiin, esimerkiksi tuulivoimalapuiston rakentamiseen. Säästöpankki Ympäristö -rahastoa voit ostaa ja myydä neljä kertaa vuodessa. Merkintä- ja lunastuspäivä on kuukauden viimeinen päivä maalis-, kesä- syys- ja joulukuussa. Lue lisää ympäristörahastosta.

Mitä haluat tietää rahastoista? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Mikä on rahasto? Entä millaisia riskejä siihen sisältyy? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.
Oletko valmis? Varaa aika ja aloita matkasi vaurastumiseen.

 

Näin ostat rahastoa Säästöpankki mobiilisovelluksella

  • kirjaudu mobiilipankkiin. Mobiilipankin löydät sovelluskaupasta nimellä ”Säästöpankki mobiilisovellus” siirry Varat-osuuteen
  • valitse Osta rahastoa (aiemmassa päivityksessä Markkinat > Rahastot) > klikkaa haluamasi rahaston nimeä
  • valitse Osta tai Tee rahastosäästösopimus ja toimi Säästöpankki mobiilisovelluksen ohjeiden mukaan.

Voit tehdä mobiilipankissa sekä jatkuvan rahastosäästösopimuksen että yksittäisen rahasto-ostoksen.

Näin ostat rahastoa verkkopankissa 

  • kirjaudu verkkopankkiin 
  • siirry Varallisuus-osuuteen 
  • valitse Rahastot > klikkaa haluamasi rahaston nimeä  
  • toimi verkkopankin ohjeiden mukaan.

Jotta voit ostaa Säästöpankin rahastoja, avataan sinulle ensin asiakkuus meillä. Jos et vielä ole asiakkaamme, jätäthän yhteydenottopyynnön – tervetuloa asiakkaaksemme!

Myös verkkopankissa voit tehdä sekä jatkuvan rahastosäästösopimuksen että yksittäisen rahasto-ostoksen. 

 

Tutustu asiantuntijoidemme ajankohtaisiin kirjoituksiin

Osakesalkunhoitajan blogikirjoitus: Sinne hävisi säästöt - vai hävisikö sittenkään?

Miltä markkinat näyttävät nyt? - Sp-Rahastoyhtiön uusin markkinakommentti

Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen: Kuinka hallita hermonsa, kun markkinoilla myllertää?

 

Emme saa sitä mitä toivomme, saamme sen mitä tahdomme. Emme pärjää yksin, me tarvitsemme muita: ihmisiä, jotka tietävät. Meillä on kaikki apu, silloin kun olet siihen valmis.