Yrittäjät kaipaavat erityisesti vertaistukea - Tahdo uudistua tuo heidät yhteen

Tahdo uudistua –ohjelma auttaa yrittäjiä uudistumaan sekä löytämään vertaistukea muista yrittäjistä.

tahdo uudistu Mervi Narinen
Yrittäjä Mervi Narinen (keltaisessa paidassa) tuli hakemaan puhtia uudistumiseen Kuopion Tahdo uudistua –starttitapahtumasta.

Moni pienen tai keskisuuren yrityksen omistaja painiskelee saman asian kanssa. Miten uudistua, ja miksi uudistuminen oikeastaan kannattaa? Maksuton Tahdo uudistua -ohjelma tarjoaa tähän vastauksia sekä työkaluja.

Ohjelman puitteissa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Ensimmäinen tapahtuma pidettiin Kuopiossa tammikuun loppupuolella, ja se olikin saanut ilahduttavasti yrittäjiä liikkeelle. Paikalla oli laaja kirjo eri alojen edustajia, kuten sisustussuunnittelijoita, rakennusalan sekä perhetyön yrittäjiä. Monet olivat tulleet paikalle kuuntelemaan puhujia, mutta myös verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa. 

Paikalla oli muun muassa tuore yrittäjä, Hannele Hukkanen, joka oli päättänyt kutsun saatuaan tulla paikalle. 

- Teen työtä yksin, joten haluan ehdottomasti jakaa kokemuksia muiden, ja erityisesti naisyrittäjien kanssa, hän kertoo.  

Ilta alkoi paneelikeskustelulla, jossa oli mukana niin pankin edustajia kuin paikallisia yrittäjiäkin. Keskusteluissa nousi vahvasti esiin se, että yritys ei voi uudistua, elleivät kaikki ole mukana edistämässä asiaa. Sen vuoksi avointa keskustelukulttuuria painotettiin, mutta myös kouluttautumista. 

Toisten yrittäjien tuki on tärkeää 

Lähes kaikki yrittäjät nostivat kyllä-lapun ilmaan, kun heiltä kysyttiin, olivatko he ylläpitäneet ammattitaitoaan esimerkiksi kouluttautumalla viimevuosien aikana. Yksi kyllä-lapun ilmaan nostaneista oli jo yli parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Mervi Narinen. Hän aloitti ensin aikoinaan parturi-kampaaja -yrittäjänä, jonka jälkeen uudelleen kouluttautumisen kautta Narinen lähti markkinointi- sekä tapahtumatuotantopuolelle yrittäjäksi.

- Pyrin kyllä jatkuvasti uudistumaan ja kehittymään. Tahdo uudistua -tapahtumaan tulin hakemaan uusia ajatuksia, kuuntelemaan muita yrittäjiä sekä verkostoitumaan. Tällaisissa tapahtumissa saa aina omia ajatuksiaan uusille raiteille, Se on aina puoliruokaa, kun kuulee, miten muilla on mennyt ja millaisia juttuja heillä muilla yrittäjillä ja yrityksillä on meneillään ja miten he ovat niitä lähteneet ratkomaan, nainen kertoi tunnelmista starttitapahtumassa.

Kiire on monen yrittäjän ystävä tänä päivänä. Näin on ollut myös Narisen kohdalla, mutta intohimo ja halu mennä eteenpäin, on aina voittanut kiireen tuoman väsymyksen.

- Aina tulee kuitenkin jokin asia, josta sitä innostuu ja sen kanssa lähtee etenemään, hän kertoo.

Yrittäjiä oli paikalla runsaasti, joten monet pääsivät vaihtamaan sanasen toisten kollegoiden kanssa. Niin teki myös Narinen, joka kannustaakin yrittäjiä hakeutumaan paikkoihin, jossa voi löytää vertaistukea muista sekä sparrailla heidän kanssaan.

Työpajat kiinnostivat 

Paneelikeskustelujen sekä pienen tauon jälkeen yrittäjät saivat siirtyä työpajoihin, joissa haastettiin yrittäjiä muun muassa pohtimaan sitä, miten juuri heidän yrityksensä pystyisi uudistumaan. Työpajoissa pohdittiin myös pienryhmissä sitä, miten jokainen pystyy kehittämään omaa toimintaansa, ja miten muut ovat ratkaisseet pulmatilanteita omissa yrityksissään.

Moni kirjoitti muistiinpanoja ylös, jotta voisi ammentaa oppimistaan myöhemmin. Yksi painokas neuvo tuli kuitenkin paneelikeskusteluissa mukana olleelta Talentreen yrittäjältä, Olli Paavolalta.

- Tee jotain jo huomenna, että pääset pois omasta kuplastasi. Sen ei tarvitse olla isoa, voit vaikka tutustua uuteen ihmiseen, pääasia, että se on jotain, joka auttaa sinua uudistumisen matkallasi, Talenttreen yrittäjä painotti.

Tahdo uudistua –ohjelma 

  • Maksuton liiketoiminnan uudistumiseen rel="noopener noreferrer" keskittyvä ohjelma pk-yrityksille. 
  • Tavoitteena on innostaa yrittäjiä uudistumaan ja tarjota uutta puhtia yrittämiseen. 
  • Osallistumalla Tahdo uudistua -ohjelmaan pääset käsiksi koko Suomen laajuiseen kanssayrittäjien ja asiantuntijoiden verkostoon sekä saat hyödyllisiä työkaluja liiketoimintasi kehittämiseen.
  • Pääset mukaan tapahtumiin, mutta saa käytännön työkaluja esimerkiksi Tahdo uudistua –nettisivujen kautta. 
 
Kategoriat
...