Yrittäjä, tahdotko uudistua? Mieti ainakin nämä asiat valmiiksi

Yrittäminen vaatii rautaista otetta ja ennakkoluulottomuutta, mutta miksi uudistuminen on yrityksen yksi elinehto?

tahdo uudistua

Maksuton pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettu Tahdo uudistua –ohjelma haluaa tarjota yrittäjille työkaluja uudistumiseen sekä verkostoja. Ohjelmaan kuuluu myös starttitapahtumat, joissa yrittäjät pääsevät työpajoihin, mutta myös kuuntelemaan muiden yrittäjien vinkkejä ja yrittäjätarinoita.

Kuopion starttitapahtumassa olivat keskustelemassa muun muassa matkailuyrittäjä Pekka Niemelä Puijo Peakista, sisustus- ja rakennuslasitusyrittäjä Essi Sundman Lasilinkistä, peltisepänliike PetterSteeliä luotsaava Petteri Heimonen sekä talousyritys Talentreen Olli Paavola.

Kaikki yrittäjät kertoivat rehellisesti, ettei yrittäminen aina ole ollut auvoista ja tasaista. Sen sijaan jokaista heistä yhdisti kuitenkin intohimo tekemäänsä työtään kohtaa, joka varmasti heijastuu siihen, miksi heidän palonsa ja tarmonsa on saanut yritykset nousemaan ja uudistumaan. 

Muutokseen liittyy usein haasteita, mutta myös mahdollisuus

Kun muutosta suunnitellaan, siihen liittyy usein myös haasteita. Niistä ei kannata pelästyä, mutta niihin on syytä varautua. Esimerkiksi digitalisaatio luo omat haasteensa, ja mahdollisuudet kehittymiseen. Sen myötä moni yrittäjä on joutunut tarkastelemaan myös omaa liiketoimintastrategiaansa. Digitalisoitumisen kanssa painiskelee myös Olli Paavola. 

- Haastavin hetki on koettu silloin, kun muutimme liiketoimintastrategiaamme digitaaliseen suuntaan. Kun muutosta suunnittelee, silloin pitää itselle olla selvää, miksi tämä muutos tehdään ja mihin se vaikuttaa, Paavola kertoo. 

Hän on itsekin omien sanojensa mukaan joutunut perustelemaan asiaa moneen otteeseen, mutta se ei haittaa. Sen sijaan Paavola puoltaa avointa keskustelukulttuuria. 

Uudistumisen polulla – kysy itseltäsi, miksi?

Kun yrityksellä on halu uudistua, miten lähteä liikkeelle? Joskus tarve uudistua lähtee täysin ulkopuolelta, kuten esimerkiksi asiakkaiden kulutustottumusten muutoksesta, jolloin yrityksen kannattaa reagoida nopeastikin. 

Mitään muutosta ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään puolivillaisesti. Matkailuyrittäjä Pekka Niemellä ohjeistaakin, että muutoksessa tärkeintä on syvä ymmärrys. 

- Syvä ymmärrys siihen, miksi lähdemme muuttumaan ja minne se tie vie. Sen jälkeen tulee sitouttaminen, koska kaikki yrityksessä toimivat pitää saada siihen muutokseen mukaan, Niemelä sanoo. 

Uudistumisen tiellä myös esimiehillä ja yrittäjällä itsellään on päärooli asiassa.

- Jos itse ei tee aktiivisesti asioita uudistumisen eteen, on aivan turha odottaa, että kukaan muukaan niin tulisi tekemään. Organisaatio ei voi kehittyä nopeammin kuin sen johtaja, listaa Olli Paavola. 

Jotta uudistumisen voi aloittaa, pitää siihen kuitenkin löytyä syy. 

Miksi yrityksen kannattaa uudistua? Yrittäjien kolme tärkeintä neuvoa;

  1. Ihmisten vaatimukset muuttuvat, joten niihin vastaaminen on elintärkeää yrityksille. 
  2. Voi tuntua typerältä muuttaa strategiaa, jos se toimii, mutta ajatus kannattaa viedä viiden vuoden päähän. Silloin sama strategia ei välttämättä toimi. 
  3. Kasvu on elinehto yritykselle. Muutos lähtee yksilöstä.  Tee jotain konkreettista jo huomenna. Tutustu vaikka uusiin ihmisiin, pyri pois tutusta kuplasta. 
 
Kategoriat
...