EIR Pk-takaus

Pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea Euroopankin investointirahaston takausta velkakirjalainoihinsa.

check

Nopea ja tehokas ratkaisu.

check

Tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille.

check

Normaalia edullisempaa rahoitusta.

Säästöpankki on mukana Suomen valtion, Euroopan komission, Euroopan investointipankin sekä Euroopan investointirahaston yhdessä rahoittamassa EIR Pk-takaus -ohjelmassa. EIR Pk-takaus -instrumentin tarkoituksena on tarjota nopea ja tehokas ratkaisu lainanoton lisäämiseksi, työpaikkojen luomiseksi sekä kasvun stimuloimiseksi.

Erinomainen mahdollisuus alku- ja kasvuvaiheen yrityksille

Ohjelma soveltuu erinomaisesti alku- ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille, sillä takaus tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille ja mahdollistaa sitä kautta investointihankkeita, jotka muuten saattaisivat jäädä toteutumatta.

Rahoitusta normaalia edullisemmin

EIR pk-takaustuotteen avulla asiakas saa rahoitusta myös normaalia edullisemmin. Takaus on suunnattu EU-määrityksen mukaisille alle 250 henkilöä työllistäville pk-yhtiöille pois lukien tietyt toimialat kuten esimerkiksi maatalouden alkutuotanto ja liikenneyhtiöiden investointirahoitus. Tämän lisäksi takauksen myöntämiseen vaikuttavat viimeisen 3 vuoden aikana vastaanotetut julkiset tuet. Takauksia myönnetään eurolainoille, joiden koko on maksimissaan 10 miljoonaa euroa ja maturiteetti 2-12 vuotta. EIR Pk-takaustuotteella voi taata 50 % lainasta ja sen tueksi voidaan hakea myös Finnveran takausta (enintään 30 %).

Lue lisätietoja EU-rahoitusneuvonnan sekä Euroopan investointirahaston verkkosivuilta.

 

Rahoitussopimukset saavat Euroopan unionin tukea pk-yritysten tukemista koskevan aloitteen (SME Initiative) mukaisesti, seuraavien rahoituksella: Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahaston ja Horisontti 2020 -ohjelman kautta, Suomen tasavalta sekä Euroopan investointirahasto ja Euroopan investointipankki.

 

European Investment Bank -logo. European Investmen Fund -logo. EU-logo. Leverage from the EU -logo. Ministery of Economic Affairs and Employment of Finland -logo.

Tutustu myös näihin

Korkoputki

Tahdotko turvaa yrityksesi arkeen? Valitse korkoputki, niin saat ennakoitavuutta yrityksesi toimin-taan ja lainallesi määritellyt enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentit.

Kiinteä korko

Matala korkotaso on jatkunut pitkään, mutta nousua on jo havaittavissa. Valitse yrityksesi lainaan kiinteä korko, jolloin lainan korkoprosentti säilyy muuttumattomana koko sovitun jakson ajan.

Pankkitakaus

Pankkitakaus todistaa yrityksesi maksukyvyn sopimuskumppaneille.

Finnvera

Monipuolisia ratkaisuja rahoitukseen yhteistyössä Finnveran kanssa.

Osamaksu

Osamaksusopimus mahdollistaa isot, pitkäikäiset hankinnat hallitusti ja ketterästi.

Yrityslaina

Yrityslaina räätälöidään juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Se sopii kaikenkokoisten hankintojen ja investointien rahoittamiseen.

Lainaturva yritykselle

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Leasing

Leasingrahoituksella teet isojakin hankintoja helposti ja joustavasti. Pitkäaikainen vuokraaminen tuo yrityksellesi monia etuja.

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus auttaa yritystäsi kasvamaan ja se on loistava lisä pankin tarjoamaan rahoitukseen. Tarjolla on kolme rahoitusvaihtoehtoa; juniorlaina, yrityslaina sekä siltalaina.

...