Euroopan investointipankin takausohjelmat

Säästöpankki on mukana Suomen valtion, Euroopan komission, Euroopan investointipankin sekä Euroopan investointirahaston yhdessä rahoittamissa eri takausohjelmissa. Tarjoamme tällä hetkellä EIR Pk-takausta ja EGF-takausta.     

Nopea ja tehokas ratkaisu.

Tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille.

Normaalia edullisempaa rahoitusta.

EIR Pk-takaus (SME Iniative)

Ohjelma soveltuu erinomaisesti alku- ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille, sillä takaus tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille ja mahdollistaa sitä kautta investointihankkeita, jotka muuten saattaisivat jäädä toteutumatta.

EIR pk-takaustuotteen avulla asiakas saa rahoitusta myös normaalia edullisemmin. Takaus on suunnattu EU-määrityksen mukaisille alle 250 henkilöä työllistäville pk-yhtiöille pois lukien tietyt toimialat kuten esimerkiksi maatalouden alkutuotanto ja liikenneyhtiöiden investointirahoitus. Tämän lisäksi takauksen myöntämiseen vaikuttavat viimeisen 3 vuoden aikana vastaanotetut julkiset tuet. Takauksia myönnetään eurolainoille, joiden koko on maksimissaan 4 miljoonaa euroa ja laina-aika pääsääntöisesti 2-5 vuotta. EIR Pk-takaustuotteella voi taata 50 % lainasta ja sen tueksi voidaan hakea myös Finnveran takausta (enintään 30 %).

Lue lisätietoja EU-rahoitusneuvonnan sekä Euroopan investointirahaston verkkosivuilta.

 

Rahoitussopimukset saavat Euroopan unionin tukea pk-yritysten tukemista koskevan aloitteen (SME Initiative) mukaisesti, seuraavien rahoituksella: Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahaston ja Horisontti 2020 -ohjelman kautta, Suomen tasavalta sekä Euroopan investointirahasto ja Euroopan investointipankki.

  

 

European Investment Bank -logo. European Investmen Fund -logo. EU-logo. Leverage from the EU -logo. Ministery of Economic Affairs and Employment of Finland -logo.

Tutustu myös näihin

Osamaksu

Osamaksusopimus mahdollistaa isot, pitkäikäiset hankinnat hallitusti ja ketterästi.

Lainaturva yritykselle

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Kiinteä korko yrityslainalle

Valitse yrityksesi lainaan kiinteä korko, jolloin lainan korkoprosentti säilyy muuttumattomana koko sovitun jakson ajan.

Korkoputki

Tahdotko turvaa yrityksesi arkeen? Valitse korkoputki, niin saat ennakoitavuutta yrityksesi toimin-taan ja lainallesi määritellyt enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentit.

Leasing

Leasingrahoituksella teet isojakin hankintoja helposti ja joustavasti. Pitkäaikainen vuokraaminen tuo yrityksellesi monia etuja.

Pankkitakaus

Pankkitakaus todistaa yrityksesi maksukyvyn sopimuskumppaneille.

Finnvera

Monipuolisia ratkaisuja rahoitukseen yhteistyössä Finnveran kanssa.

Yrityslaina

Yrityslaina räätälöidään juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Se sopii kaikenkokoisten hankintojen ja investointien rahoittamiseen.