Euroopan investointipankin takausohjelmat

Säästöpankki on mukana Suomen valtion, Euroopan komission, Euroopan investointipankin sekä Euroopan investointirahaston yhdessä rahoittamissa eri takausohjelmissa. Tarjoamme tällä hetkellä EIR Pk-takausta ja EGF-takausta.     

check

Nopea ja tehokas ratkaisu.

check

Tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille.

check

Normaalia edullisempaa rahoitusta.

EIR Pk-takaus (SME Iniative)

Ohjelma soveltuu erinomaisesti alku- ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille, sillä takaus tarjoaa vaihtoehdon vakuuksille ja mahdollistaa sitä kautta investointihankkeita, jotka muuten saattaisivat jäädä toteutumatta.

EIR pk-takaustuotteen avulla asiakas saa rahoitusta myös normaalia edullisemmin. Takaus on suunnattu EU-määrityksen mukaisille alle 250 henkilöä työllistäville pk-yhtiöille pois lukien tietyt toimialat kuten esimerkiksi maatalouden alkutuotanto ja liikenneyhtiöiden investointirahoitus. Tämän lisäksi takauksen myöntämiseen vaikuttavat viimeisen 3 vuoden aikana vastaanotetut julkiset tuet. Takauksia myönnetään eurolainoille, joiden koko on maksimissaan 4 miljoonaa euroa ja laina-aika pääsääntöisesti 2-5 vuotta. EIR Pk-takaustuotteella voi taata 50 % lainasta ja sen tueksi voidaan hakea myös Finnveran takausta (enintään 30 %).

Lue lisätietoja EU-rahoitusneuvonnan sekä Euroopan investointirahaston verkkosivuilta.

 

Rahoitussopimukset saavat Euroopan unionin tukea pk-yritysten tukemista koskevan aloitteen (SME Initiative) mukaisesti, seuraavien rahoituksella: Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahaston ja Horisontti 2020 -ohjelman kautta, Suomen tasavalta sekä Euroopan investointirahasto ja Euroopan investointipankki.

 

EGF-takaus (The Pan-European Guarantee Fund In Response To Covid-19)

European Guarantee Fund (EGF) on Euroopan investointipankkiryhmän vuonna 2021 käynnistämä lyhytaikainen rahoitusohjelma vastaukseksi koronakriisin aiheuttamaan pääomatarpeeseen. Ohjelman tavoitteena tuoda EU:n markkinoille lisärahoitusta 200 miljardin euron edestä.

Euroopan investointipankkiryhmä (Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto) käynnisti European Guarantee Fund (EGF) -ohjelman vuoden 2021 alussa koronakriisin aiheuttaman taloustilanteen vuoksi. Sen tavoitteena on tuoda jäsenmaiden 25 miljardin euron budjettitakausten turvin markkinoille lisärahoitusta 200 miljardin euron edestä noin vuoden aikana Euroopan talouden tueksi. EIP-ryhmä tukee ohjelman turvin eurooppalaisten rahoituslaitosten laina-, takaus- ja pääomasijoitustuotteita.

Ohjelman turvin tarjottava rahoitus soveltuu pk-yritysten investointien ja pääomatarpeiden rahoittamiseen. Säästöpankit tarjoavat rahoitusta eri kokoisille pk-yrityksille oman rahoituspolitiikkansa, sekä Euroopan investointirahaston kanssa tekemänsä sopimuksen puitteissa.

EGF-takaustuotteen avulla asiakas saa rahoitusta myös normaalia edullisemmin. Takaus on suunnattu EU-määrityksen mukaisille alle 250 henkilöä työllistäville pk-yhtiöille pois lukien tietyt toimialat kuten esimerkiksi maatalouden alkutuotanto ja liikenneyhtiöiden investointirahoitus. Tämän lisäksi takauksen myöntämiseen vaikuttavat väliaikaisen tukikehyksen (Temporary Framework) vastaanotetut julkiset tuet. Takauksia myönnetään eurolainoille, joiden koko on enintään 4 miljoonaa euroa ja laina-aika 1-7 vuotta. EGF-takaustuotteella voi taata 70 % lainasta ja sen tueksi voidaan hakea myös Finnveran takausta (enintään 20 %).


Rahoituksen myöntämistä tuetaan European Guarantee Fundin (EGF) takausohjelman avulla, jonka Euroopan investointirahasto toteuttaa EGF:ssä mukana olevien jäsenvaltioiden rahoitustuella.

 

European Investment Bank -logo. European Investmen Fund -logo. EU-logo. Leverage from the EU -logo. Ministery of Economic Affairs and Employment of Finland -logo.

Tutustu myös näihin

Leasing

Leasingrahoituksella teet isojakin hankintoja helposti ja joustavasti. Pitkäaikainen vuokraaminen tuo yrityksellesi monia etuja.

Finnvera

Monipuolisia ratkaisuja rahoitukseen yhteistyössä Finnveran kanssa.

Osamaksu

Osamaksusopimus mahdollistaa isot, pitkäikäiset hankinnat hallitusti ja ketterästi.

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus auttaa yritystäsi kasvamaan ja se on loistava lisä pankin tarjoamaan rahoitukseen. Tarjolla on kolme rahoitusvaihtoehtoa; juniorlaina, yrityslaina sekä siltalaina.

Pankkitakaus

Pankkitakaus todistaa yrityksesi maksukyvyn sopimuskumppaneille.

Lainaturva yritykselle

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Yrityslaina

Yrityslaina räätälöidään juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Se sopii kaikenkokoisten hankintojen ja investointien rahoittamiseen.

Kiinteä korko

Matala korkotaso on jatkunut pitkään, mutta nousua on jo havaittavissa. Valitse yrityksesi lainaan kiinteä korko, jolloin lainan korkoprosentti säilyy muuttumattomana koko sovitun jakson ajan.

Korkoputki

Tahdotko turvaa yrityksesi arkeen? Valitse korkoputki, niin saat ennakoitavuutta yrityksesi toimin-taan ja lainallesi määritellyt enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentit.

...