Logo
Ensiasunnon hankinta | Asunnonvaihto | Rakentaminen | Remontti ja sisustaminen | Lainan turvaaminen | Vuokra-asuminen

Lainan turvaaminen

Lainaturvalla suojaa tulevaisuuteen

Asunto on meidän useimpien suomalaisten suurin hankinta. Usein sitä rahoitetaan lainarahalla ja ison lainan ottaminen on aina omanlaisensa riski. Koska asuntolainojen laina-ajatkin ovat melko pitkiä, voi mielessä pyöriä monia kysymyksiä, kuten uskaltaako ottaa ison lainan, millainen kuukausierä olisi sopiva jotta elämiseenkin jää rahaa? Entä jos jotain sattuu eikä pystykään maksamaan lainaa?

Elämä ei suju aina omien suunnitelmien mukaan ja sen vuoksi näitä asioita on hyvä miettiä ennakkoon.  Säästöpankki voi tarjota sinulle sopivia ratkaisuja, mm. turvallisen luoton.

Lainaturva turvaa lainanmaksua odottamattomissa tilanteissa, kuten pysyvän työkyvyttömyyden, työttömyyden tai kuoleman kohdatessa.

Kertakorvauksen ansiosta perheellä on mahdollisuus asua omassa tutussa kodissa, vaikka lainanottaja esimerkiksi vammautuisi pysyvästi onnettomuudessa. Myös työttömyyden aikana voit pitää taloutesi tasapainossa työttömyysturvan kuukausikorvauksen ansiosta.

Lainaturvan saaminen edellyttää hyväksyttyä terveysselvitystä ja sen voi ottaa yksin tai kummankin lainanottajan pariturvana. Valintasi mukaan voit ottaa kattavamman laajan turvan tai peruslainaturvan.

Tiesitkö, että?

  • noin 38 % suomalaisista turvaa asuntolainansa lainaturvalla
  • lainaturva ja henkivakuutus eivät poissulje toisiaan, vaan molemmat ovat tarpeen jos pahin tapahtuu ja puoliso kuolee. Tällöin Lainaturvan kertakorvauksella hoidetaan lainaa ja henkivakuutuskorvauksella rahoitetaan muuta elämistä, kun toisen puolison tulot eivät ole enää käytettävissä. Molempien vakuutusten turvataso kannattaa aina katsoa kohdalleen, erityisesti lainamäärän muutosten yhteydessä.

Tervetuloa Säästöpankin kotisivuille

Olet Säästöpankkiryhmän yhteisillä sivuilla. Jos haluat tutustua paikallisen Säästöpankkisi sivuihin, valitse vetovalikosta oman paikkakuntasi konttori ja paina OK.

muista valinta

Kirjaudu verkkopankkiin

Käyttäjätunnus
Salasana