Sparkonto

Uppfyll dina drömmar och var beredd på överraskningar med tryggheten av ett sparkonto. Det är den smarta spararens madrass.

check

Ett lätt och flexibelt sätt att spara.

check

Riskfri avkastning.

check

Välj ett fortlöpande eller tidsbundet sparalternativ.

Inbesparingar i säkerhet genererar avkastning på eget konto

Det viktigaste med sparandet är att börja spara. Det finns inte något som en för liten summa eftersom tiden och rätt sorts sparande alltid gör sparandet lönsamt. Vårt sparkonto säkrar en jämn avkastning på dina insättningar utan några extra risker.

Du kan spara på sparkonto för ett specifikt mål eller ha det som en buffert för sämre dagar. Det enklaste sättet att spara är att göra det till en upprepad betalning i nätbanken. Dina medel ackumuleras obemärkt eftersom de automatiskt flyttas till säkerhet från ditt brukskonto. Ett extra skydd är att det inte går att koppla ett kort eller betalningstjänster till sparkontot.

Fortlöpande eller tidsbundet sparkonto?

När du öppnar ett sparkonto kan du bestämma för hur lång tid du vill binda dina besparingar. Du kan antingen välja ett fortlöpande eller tidsbundet sparkonto.

Det är flexibelt att använda ett fortlöpande sparkonto. Du behöver inte göra en insättning för att öppna kontot och det finns ingen minimisumma eller -takt som du måste uppfylla. Du kan lyfta pengar så ofta och så mycket du vill utan extra kostnader.

På ett tidsbundet sparkonto gör du en engångsinsättning och på den utbetalas en på förhand överenskommen ränta när tidsfristen gått ut. Kontot passar därför bäst för större summor. Insättningsperioden definieras när kontot öppnas. Du får mer information av Sparbankens expert som hjälper dig med att fatta beslut.

Du kan öppna ett sparkonto på vårt kontor eller i din egen nätbank. Be om en offert för ett sparkonto i din egen Sparbank.

Allmänna villkor för sparkonto 01.12.2014

Allmänna villkor för tidsbunden deposition 1.7.2015

Läs också de här

Gemensamt konto

Matinköp, gemensamma försäkringar och lån, hyra och bolagsvederlag, inredning … ett gemensamt konto gör det lättare att sköta den gemensamma ekonomin.

BSP-konto och bostadsinvestering

Är ditt mål att köpa ett första eget hem? Om du öppnar ett BSP-konto när du är 15–39 år får du många förmåner och ett tydligt och klart sparprogram för att förverkliga din plan.

Konto till barn

Lär ditt barn så tidigt som möjligt att det är viktigt att spara. Det första steget till sparande är att öppna ett eget konto till barnet.

Brukskonto

Ett brukskonto är ett konto för inkomster och dagliga betalningar som passar alla. Du kan ansluta ett betalkort, nätbanken och e-fakturor till kontot.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...