Flexkredit

Gick bilen sönder eller vill du ta hela familjen på solsemester? Med Sparbankens flexkredit får du en buffert till din ekonomi och du kan jämna ut stora utgifter över flera månader.

check

Du får en bestående och flexibel reservfond till större utgifter

check

Flexkrediten kan du få antingen som tidsbunden eller fortlöpande.

check

Du kan amortera ditt lån flexibelt

Flexkredit är en brukskredit som är ständigt i ditt förfogande

Sparbankens flexkredit är en lätt och flexibel reservfond för överraskande utgifter och en lösning till enskilda finansieringsbehov. Fonden passar för exempelvis inköp eller utgifter till huset så som renovering eller hushållsmaskiner. Med flexkrediten kan du även semestra, köpa en bil eller betala bort flera små konsumtionskrediter.

Flexkredit kan beviljas som en konsumtionskredit som är i kraft tills vidare eller som en tidsbunden kredit för ett visst finansieringsbehov. Kreditens mängd kan vara mellan 2 000 – 20 000 euro. När du har använt flexkrediten till den utgivna summan får du den igen till ditt förfogande när du har betalt tillbaka krediten. På detta sätt behöver du inte alltid ansöka om nytt lån igen.

Fördelar med flexkredit

  • Kan förnyas kontinuerligt
  • Flexibel återbetalning
  • Du betalar endast ränta på den använda krediten
  • Billigare än ett snabblån
  • Billigare ränta för primär- och nyckelkunder
  • Du kan få flexkredit också utan säkerheter. Kontrollera saken med din lokala Sparbank. 


Användningen av flexkredit och återbetalning

Du kan göra uttag från flexkrediten via den egna nätbanken eller i kontoret. Låneläget ser du alltid i nätbanken.

Återbetalningen bestäms alltid enligt individuella återbetalningsplaner. Amorteringarna debiteras för det mesta som direktbetalning från kontot. Du kan välja ett av följande amorteringssätt:

  • Bestämd procentuell andel (2-10 procent av den använda krediten)
  • Rak amortering (krediten minskar alltid lika mycket men räntan på lånet ändrar)
  • Fast betalningsrat (kreditens och räntans sammanlagda summa är alltid den samma)

Till flexkrediten kan man komma överens om två årliga amorteringsfria månader, det får ändå inte vara två månader i följd. Den månatliga betalningsdagen kan du själv välja i samband med kreditavtalet. En överskottsamortering är möjlig i nätbanken eller på kontoret. Du kan få räkningen hem eller debiteras direkt från ditt konto. 

Den beviljade flexkreditsumman kan man alltid minska i ett senare skede. Räntan kräver dock att den gamla flexkrediten avslutas och att en ny öppnas.

Flexkreditens pris

Till flexkreditens ränta används 3 månader euribor plus en kundspecifik marginal. Kredituttagen debiteras enligt bankens prislista eller enligt bankens årsavgift. 

Mer exakt information om din skräddarsydda flexkredit och dess kostnader får du av Sparbankens experter.

Så här tar du i bruk flexkrediten 

Det lättaste och snabbaste sättet för att ansöka om flexkredit är via nätbanken. Du kan även lämna in en ansökan på kontoret. Vi behandlar lånebeslutet så snabbt som möjligt.

Flexkrediten finns till ditt förfogande efter att du har skrivit under avtalet med oss.

Blev du intresserad? Ta modigt kontakt med oss!

Läs också de här

Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester … en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Hemflex

Med hjälp av Hemflex kan du använda den förmögenhet som är bunden till din bostad för att genomföra dina drömmar och planer.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Bostadslån

Drömmer du om ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Testa också vår låneräknare för att närmare utreda ditt lånebehov.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...