Barns och ungas penningärenden - en guide för föräldrar

Ekonomikunskap är något som tillhör alla, och något som lönar sig lära barn redan som små. För att underlätta er vardag har vi sammanställt en guide, där du hittar en hel del nyttig information om barns och ungas penningärenden.  

Beställ vår omfattande guide för praktiska tips om hur du lär barn och unga om pengar och ekonomi

Vi på banken har märkt att hanteringen av minderårigas penningärenden är förknippat med många olika frågor. För att underlätta din vardag har vi sammanställt en hel del nyttig information i den här guiden om barns och ungas penningärenden. För att ge dig stöd till barnets ekonomiska uppfostran. Plocka information från guiden som är nyttig för just din livssituation, och återkom till guiden då barnet växer.

Från guiden får du bland annat:

  • psykolog Maarit Lassanders tips om hur det lönar sig diskutera om pengar och ekonomi tillsamman med barn och unga i olika åldrar.
  • övningar för barn och unga i olika för att stöda inlärningen.
  • instruktioner för hur man praktisk sköter en minderårigs bankärenden, som att öppna konto och bankkoder samt skaffa ett bankkort till ditt barn.
  • tips och instruktioner för att spara och placera både åt barn och som en tonåring.
  • information om vad det är bra för en självständig ungdom att veta och ta hänsyn till i samband med sina egna ekonomiska frågor.

Fyll i informationen och beställ guiden om barn och ungas penningärenden