Hemflex

Med hjälp av Hemflex kan du använda den förmögenhet som är bunden i din bostad till att genomföra dina drömmar och planer.

check

Du kan utnyttja bostadens värde samtidigt som du bor hemma.

check

Lånets räntor är skattefria i vissa situationer.

check

Under lånetiden betalar du endast räntor.

Med Hemflex blir även större planer verklighet

För många av oss är vår förmögenhet bunden till bostaden. Bostaden behöver ändå inte säljas fastän du skulle ha några plötsliga större utgifter. Med Sparbankens Hemflex bor du bekvämt kvar i ditt hem. Hemflex är ett omvänt lån där bostaden fungerar som säkerhet för lånet beviljat av Sparbanken. Med lånet förvandlas din bostad till pengar som du sedan kan använda för dina behov och för att förverkliga dina planer.

Du kan få Hemflex fastän din bostad i sin helhet inte är skuldfri. Kom på besök till Sparbanken så kollar vi din situation tillsammans.


Hemflex kan till exempel användas

  • för renoveringar eller grundreparationer
  • för att betala låneandelen till bostadsaktiebolaget
  • vid köpet av en investeringslägenhet
  • vid anskaffningen av en sommarstuga
  • till en bil, båt, resa eller ett sabbatsår

I vissa fall kan du göra avdrag på Hemflex räntor i beskattningen. Till exempel grundreparationer i bostaden är berättigade till skatteavdrag. Kontrollera ärenden som hör till beskattningen med lånerådgivaren i din Sparbank.

Hur fungerar Hemflex?

Hemflex är en helhet som består av ett konto och ett lån. Lånet överförs i sin helhet till ditt Hemflexkonto. Pengarna på kontot är i ditt bruk när som helst till vad som helst. 

Tillsammans med lånerådgivaren ser vi över vilken lånetid för Hemflex passar dig bäst. Under lånetiden behöver du inte amortera ditt lån, du betalar endast räntan månatligen. Lånets ränta är den samma som räntan som betalas för ditt Hemflexkonto. 

Du äger och förvaltar fortfarande bostaden, det överförs alltså inte till banken fastän du tar Hemflex.

Hemflex villkor

  • Lånets ränta betalas månatligen.
  • När lånetiden tar slut ska lånet betalas bort på en gång genom att till exempel sälja bostaden. Lånetiden kan vid behov förlängas ifall villkoren för kreditgivning uppfylls.
  • Som säkerheter accepteras endast bostadsfastigheter och bostadsandelar i kundens ägo.
  • Det kan finnas en eller två gäldenärer. 

Lånetiden och summan bestäms tillsammans på Sparbankens kontor. 

Hemflex återbetalning är flexibel

Du kan närsomhelst amortera lånet: betala lånet i sin helhet eller göra förtidsamorteringar. Ifall du amortera hela lånet på en gång avslutas Hemflexkontot och tillgångarna flyttas till ett annat konto.

Om du vid lånets utgångstid inte kan betala tillbaka Hemflex i sin helhet kan du lyfta Hemflexbetalningen som en obligation. Till det nya lånet kan vi även bestämma ett återbetalningsprogram som passar dig.

Vill du veta om Hemflex passar dig? Mer information om privata låneberäkningar får du av Sparbankens experter. Lämna en kontaktförfrågan 
 

Finansiering för projekten i ditt liv

Bostadslån

Drömmer du om ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Testa också vår låneräknare för att närmare utreda ditt lånebehov.

Hemflex

Med hjälp av Hemflex kan du använda den förmögenhet som är bunden till din bostad för att genomföra dina drömmar och planer.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester … en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...