Trygga din ekonomi

Att trygga din egen ekonomi kan vara en liten handling, men det kan ha en stor inverkan på ditt liv. Visst vill du också förbereda dig för oförväntade vändningar i livet? Ta reda på hur du kan säkra din ekonomi och fråga mer från av experter.
check

Med låneskydd tryggar du lånets återbetalning i enlighet med planen, också i överraskande livssituationer.

check

När du vill ha en stabil låneränta. skyddar räntekorridor och fast ränta ditt lån från räntehöjning.

check

regelbundet sparande tryggar din ekonomi och ditt vardagliga liv.

Trygga lånets återbetalning med Sparbanken Balans 

Man vet aldrig vad morgondagen för med sig. Därför är det som låntagare värt att tänka på hur en egna ekonomin påverkas om den egna livssituationen plötsligt förändras. 

Låneskydd, dvs. Sparbanken Balans, ger mycket säkerhet i oförväntade livsändringar. Sparbanken Balans håller din ekonomi i balans, även när saker och ting inte går enligt plan. Med låneskydd säkerställer du din familjs försörjning vid exempelvis sjukdom, skada, arbetslöshet eller dödsfall. 

Vill du veta med om lånesskydd? Lämna en kontaktförfrågan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Extraskydd mot räntehöjning

Räntorna har varit låga under en lång tid. Räntorna förväntas dock stiga. Nu är det en bra tid att förbereda sig för räntehöjning. Med låneräknaren kan du enkelt kartlägga hur en ränteförändring skulle påverkat ditt lån och din egen ekonomi. 

Det finns många olika sätt att skydda sig för stigande räntor. Ett sätt är att komma överens om en fast ränta för ditt lån, så att din räntesats förblir på samma nivå under en överenskommen period. Även om det sker ändringar i marknadsräntorna så kommer räntan på ditt lån att förbli densamma. Du kan komma överens om en fast ränta på både ett nytt och ett gammalt lån för antingen 5 eller 10 år. 

Du kan också välja en räntekorridor, då kommer vi överens om en maximi- och minimiräntesats för 5 eller 7 år dvs. en räntekorridor, inom vilken räntan kan röra sig.

Intresserad att ränteskydd? Boka tid så pratar vi mer. 

Börja Spara

Du kan också skydda din ekonomi från oväntade livsförändrinar eller betydande räntehöjning genom att spara. När du till exempel investerar pengar i en fond varje månad, samlar du ihop en buffert för oväntade utgifter eller stora förändringar. Regelbundet månatligt sparande hjälper dig att lyckad med sparandet. Lär med och att spara och placera

Om du behöver personlig rådgivning med sparande, boka tid så hjälper våra experter dig att hitta den bästa lösningen för just dig.