Franchisingföretagare inom Sb-Hem: Besluten fattas lokalt och inte någonstans långt borta

Markus Itkonen och Heli Harle-Koski har under de senaste åren utvidgat sitt Sb-Hem-företag i snabb takt. På sex år har företaget redan utvidgat till tre orter: Kuopio, Joensuu och Jyväskylä. Sb-Hem-kedjan ger dem synlighet och praktiskt stöd, men besluten fattar de själva.

Företagarna Heli och Markus

Markus Itkonen började jobba som Sb-Hem-företagare 2014 efter närmare tio år som mäklare. Nu driver han företaget tillsammans med Heli Harle-Koski, som anslöt sig 2018, och företaget har hela 19 anställda.

– Min första Sb-Hem-kontor grundade jag i Kuopio. Det gick bra och redan under det första året fick företaget några anställda. År 2017 fick jag möjlighet att utvidga till Joensuu och fortsätta verksamheten i ett befintligt Sb-Hem-företag där. År 2018 började vi även driva verksamheten i Sb-Hem i Jyväskylä, säger Markus Itkonen.

Bredare axlar med varumärket Sb-Hem

Heli Harle-Koski har en lång bankkarriär på Sparbanken bakom sig. När hon träffade kunder inom företagsfinansieringen väcktes intresset för att testa företagande. Sb-Hem var en naturlig samarbetspartner, ett varumärke som Harle-Koski nu berömmer.

– Varumärket Sb-Hem ger oss bredare axlar. Sparbankens medverkan skapar tillförlitlighet och kredibilitet i vår verksamhet i en bransch där konkurrensen är mycket hård. Banken tipsar också sina kunder om oss och tvärtom. Vi är tacksamma över att ha en bra samarbetspartner, säger Harle-Koski.

Kedjan ger ramarna och riktningen

Inom Sb-Hem-kedjan grundar sig verksamheten på interaktion och respekt för lokalkännedomen.

– Kedjan ger oss ramarna och riktningen, men vi får göra på det sätt som vi anser vara bäst. Det riksomfattande varumärket ger oss synlighet, stöd och affärsmodeller. Besluten fattas dock här och inte någonstans långt borta, säger Harle-Koski.

– Vi välkomnar alltid förnyelser i Sb-Hem-kedjan. Vi är glada över att få vara en del av en innovativ kedja som ständigt utvecklas, säger Markus Itkonen avslutningsvis.

Är du intresserad av en karriär som Sb-Hem-företagare? Läs mer om oss och kontakta fältdirektör Jussi Hurme.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu

;