Varainhoitaja, varainhoitotiimin vetäjä Nickis Numelin

Nickis Numelin

kapitalförvaltare, teamledare

Livslånga kundrelationer och lösningar som passar kunden

Jag heter Nickis Nummelin och jag arbetar som kapitalförvaltare och teamledare vid Sparbankernas Kapitalförvaltning. Jag hjälper i huvudsak samfunds- och företagskunder att hitta de bästa lösningarna för placering av olika typer av tillgångar. Vid behov betjänar jag också privatpersoner. Utöver kundarbetet får jag leda ett toppteam, som består av fem erfarna kapitalförvaltare.

Till min utbildning är jag ekonomie magister och jag har alltid varit intresserad av placeringsverksamhet. Under min karriär har jag fungerat som stöd för kunderna bl.a. när teknikbubblan växte och sprack samt under den nya ekonomiska tillväxten och nedgången under finanskrisen. Jag tror att min erfarenhet hjälper kunderna att möta både goda och utmanande tider.

I ett nötskal går mitt arbete ut på att hjälpa kunderna att hitta de lämpligaste lösningarna och att fatta beslut som fungerar så bra som möjligt i olika ekonomiska lägen. Jag strävar också aktivt efter att träffa nya människor och berätta hur det skulle vara klokt att placera i det rådande ekonomiska läget.

Gynnsamma placeringslösningar som uppfyller kundens målsättningar är det mest givande i mitt arbete. Min egen erfarenhet är att enkelhet alltid lönar sig. För att citera Isaac Newton: “Truth is ever to be found in simplicity, and not in the multiplicity and confusion of things.”

 

3 x jag vill:

När jag inte arbetar vill jag... tillbringa tid med familjen och utöva mina hobbyer. Jag håller upp min fysiska kondition med crossfit, löpning och vindsurfing. Mitt intresse för mikrobryggande, där jag fokuserar på kombuchans urgamla hemligheter, håller mig i skick mentalt.

Om jag har en extra hundring på kontot vill jag... placera den med eftertanke. Jag placerar både i aktier och i fastigheter. Jag vill också satsa på min psykiska utveckling och därför investerar jag också i hobbyutrustning av hög kvalitet. 

Innan jag blir pensionerad vill jag... hjälpa många kunder att hitta bra lösningar som håller över tiden.

Kontor

Sp-Fondbolag

Servicespråk

Finska

Svenska

Engelska