Hej, du som är ung! Vi vill hjälpa dig att bli en mästare på att använda pengar

Från de pengar som tandfén lämnat till den första sommarjobbslönen – och varför inte också senare. Sparbanken finns vid din sida i olika livssituationer, vare sig ditt mål är en ny telefon, en resa till fjärran länder eller en höghustvåa.
I den första sketchen i Justimusfilms och Sparbankens trilogi orsakar pengarna bekymmer. Titta hur killarna löser saken.

Konton - Måste man ha flera än ett

Tusenlappen är en rolig sketch men en dålig kompis att ha med sig i plånboken. Varför inte hellre sätta in dina pengar i säkert förvar på ett konto? Läs mera om konton.

Kort - Också annat än pappas Visa

Få av oss går omkring i stan med en sparbössa under armen. Korten är det lätt att bära med sig överallt. Visa Elctron är många ungas första bankkort. Det kan man med föräldrarnas tillstånd få redan som 11-åring. Du visste väl att du i Sparbanken kan designa ditt bankkort också med en egen bild. Läs mera om Visa Electron.

Bsp-spara - godsägare med 50 euro i månaden

De pengar som behövs för att köpa en bostad får du knappast ihop med några veckors veckopengar eller ens med några månaders sommarjobbslön. Om du har ett helt eget hem som mål lönar det sig att börja bostadsspara i tid. Ett bsp-konto kan man öppna redan som 15-åring. Läs mera om bsp-konto och om att spara.

Studielån - Hjälp, lån?

Studielånet är en investering i framtiden – om endast studiepengen inte vill räcka till gör ett studielån att du kan koncentrera dig på dina studier. Du minns väl att om du tar din högskoleexamen inom den utsatta tiden kan du få studielånsgottgörelse. Läs mera om studielån.

Fonder - Pengarna i arbete!

Vilka andra ställen att sätta sina pengar på än sparkontot eller madrassen finns det? Att fondspara kräver inte tusentals euro utan du kan placera också mindre summor. Med dina föräldrars tillåtelse kan du börja spara redan som minderårig. Läs mera om att spara i fonder.