Viljans år 2022

Vi stöder dig i att uppnå dina mål samt även i svåra frågor kring ekonomi och välbefinnande. Vi hjälper dig att planera för ditt mål och finns där för dig längs vägen.
Viljans år.

Ekonomicoachtävling 7.4–31.5.2022

Med anledning av 200-årsjubileet vinner de 200 första 18–27-åringarna som anmäler sig en egen ekonomicoach, som hjälper dem att uppnå sitt ekonomiska mål genom att agera bollplank i ekonomiska frågor. Målet kan till exempel vara en egen lägenhet om fem år, en roadtrip i USA, en bröllopsfest eller kanske en egen bil. Det kan också vara att komma igång med sparande och få hjälp med att planera sin ekonomi.

Om du har något större ekonomiskt mål likt de i exemplen som det känns svårt att uppnå eller om det känns besvärligt att planera ekonomin, kan vi hjälpa dig. Vi hjälper dig att planera för ditt mål och finns där för dig längs vägen.

Hur kan jag delta?

Det är enkelt att delta i tävlingen: Fyll i blanketten nedan med en beskrivning av ditt mål och din situation just nu samt dina kontaktuppgifter, och skicka in den till oss. Tävlingen pågår fram till slutet av maj 2022, varefter vi kontaktar dem som valts ut.

Vinnarna får under ett års tid hjälp med att förverkliga sina mål. Vi börjar med att kartlägga utgångsläget, och därefter går vi enligt överenskommelse tillsammans igenom framstegen mot målet, ger tips och så vidare. Allt detta sker inom ramen för informella bollplankssamtal.

Tävlingens regler

 

Viljans år 2022 – Ekonomisk och övergripande välfärd

De senaste åren har varit utmanande för ungdomar: oro över den globala pandemin, klimatförändringarna och andra kriser har trängt undan känslan av hopp, bekymmerslöshet och framgång. Vi vill nu ge en röst för ungdomarnas vilja och blicka framåt för att stödja ungas övergripande välfärd.

Ekonomisk välfärd handlar inte bara om pengar. På Sparbanken vill vi bidra till att bygga upp såväl ekonomisk välfärd som övergripande välbefinnande. Därför samarbetar vi med psykoterapeuten Ville Merinen, mer kamratligt kallad terapeut-Ville, som har en storebroderlig roll och svarar med låg tröskel på svåra frågor om välbefinnande och ekonomi. Genom samarbetet vill vi väcka diskussion om pressen på och förväntningar som riktas mot unga.

Terapeuttiville.

Dessutom är Sparbankens egna ekonomicoacher tillgängliga och delar tips på talousvalmentaja-kanalen på TikTok.

Ekonomicoachen på TikTok

Fråga mig vad som helst om pengar, vi svarar! Våra ekonomicoacher står till ditt förfogande på talousvalmentaja-kanalen. Där ger de bland annat bra tips om budgetering, sparande och grunderna i att investera. Följ kanalen så upptäcker du att sparande och placerande inte är svårt eller tråkigt. Det räcker att man vill.

Tiktok.

Om du har ett ekonomiskt mål (till exempel att hålla ett mellanår, egen bostad om fem år, en roadtrip i USA eller något helt annat) så kan vi hjälpa dig.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig!
Du kan också ringa till vår kundtjänst på numret 0100 5252.

Sommarjobb på Sparbanken

Sommarjobb är den första platsen för många unga att lära känna arbetslivet och få värdefull erfarenhet samt inkomster för att stödja sin egen ekonomi. Sparbanken erbjuder intressanta jobbmöjligheter och många anställda på Sparbanken har startat sin karriär genom sommarjobb. Under sommaren 2022 sysselsätter vi 100 ungdomar över hela Finland.

Läs mer om sommarjobb på Sparbanken
Tips för att söka sommarjobb

Konkreta tips för bättre ekonomiförvaltning

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig snart
Ungas penningärenden – Sparande och budgeterande
Ungas penningärenden – Betalningsanmärkningar
Ungas penningärenden – tips för unga
Ungas penningärenden – Vanliga frågor