Apple Pay är här!

Anslut ditt kort till Apple Pay enkelt och snabbt. Du betalar dina inköp med en kontaktlös betalning utan någon övre gräns.

Apple Pay.

Med Apple Pay kan du betala dina inköp snabbt och enkelt på miljontals platser runt om i världen – i butiker, på nätet och i appar. Med den kan du göra inköp med din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac utan ett fysiskt plastkort.

Med Apple Pay kan du betala överallt där du ser en av de nedanstående symbolerna.

Google Pay.Apple Pay.

Betala tryggt med din mobil

Apple Pay skickar inte uppgifterna på ditt kort vidare till köpmannen i samband med betalningstransaktionen. Istället används ett krypterat virtuellt kortnummer, så dina kortuppgifter förblir skyddade. Du bekräftar också varje betalningstransaktion med din telefonkod, ditt fingeravtryck eller ansikte. Du behöver inte dina bankkoder ens när du betalar större inköp.

Om din telefon eller ditt kort försvinner, kan utomstående inte se dina kortuppgifter eller betala med din telefon utan autentisering. Kontakta Spärrtjänsten omedelbart (tfn 358 20 333) om din telefon eller ditt kort förkommer. Även kortuppgifterna i Apple Pay kan stängas på detta sätt. 

Så här aktiverar du Apple Pay

Se till att du har en Face ID eller Touch ID-funktion på din enhet innan du aktiverar Apple Pay. En mer detaljerad lista över enheter finns på https://support.apple.com/fi-fi/HT208531

Det enklaste sättet att koppla ditt kort till Apple Pay är att du gör det via Sparbankens mobilapp:

  1. Öppna Sparbankens mobilapp
  2. Välj det kort du vill använda i Apple Pay 
  3. Klicka på "Lägg till Apple Pay”
  4. Godkänn användarvillkoren – och du är färdig!

Du kan också ansluta ditt kort till Apple Pay från Apple Wallet: 

  1. Öppna Apple Wallet
  2. Tryck på + i det övre högra hörnet och lägg till kortets uppgifter
  3. Godkänn användarvillkoren och bekräfta tillägget av kortet i Apple Pay med den engångsbekräftelsekod som skickas till dig med sms

Så här betalar du med Apple Pay

I butiken 

  • Med Face ID – Dubbelklicka på telefonens sidoknapp så visas standardkortet på skärmen. Titta på din skärm (eller ge telefonens PIN-kod) och för din iPhone nära betalterminalen. När betalningen har gjorts meddelar betalterminalen dig att betalningen har godkänts.
  • Med Touch ID – För att betala håller du din iPhone nära betalterminalen med fingret på Touch ID. När betalningen har gjorts meddelar betalterminalen dig att betalningen har godkänts. 
  • Med Apple Watch – Dubbelklicka på telefonens sidoknapp så visas standardkortet på skärmen. För Apple Watch nära betalterminalen och vänta tills du känner en lätt knackning i klockan. Betalterminalen meddelar dig att betalningen har godkänts. 

På nätet och i appar

Du kan säkert och snabbt göra Apple Pay-betalningar i nätbutiker eller appar, eftersom det håller dina kortuppgifter hemliga, men lämnar dina leveransuppgifter automatiskt till nätbutiken.

Om nätbutiken eller appen accepterar Apple Pay som betalningssätt, hittar du alternativet ”Köp med Apple Pay”/”Buy with Apple Pay” bland betalningssätten. Klicka på den här knappen och kontrollera dina uppgifter. Bekräfta sedan betalningen.  

 

Frågor och svar

Hur aktiverar jag Apple Pay?

Vilka kort beviljade av Sparbanken kan jag lägga till i Apple Pay?

Jag har kopplat flera kort till Apple Pay – hur väljer jag det kort jag vill betala med?

Kan jag betala med Apple Pay även om mitt Visa Debit Online-kort inte har funktionen för kontaktlös betalning?

Är det tryggt att använda Apple Pay?

Hur betalar jag med Apple Pay i praktiken? 

Jag har K-Plussa-funktionen kopplat till mitt kort. Registreras Plussa-poängen automatiskt när jag betalar med Apple Pay?

Jag har blockerat användningen av mitt kort i andra länder än Finland – kan jag betala med Apple Pay till exempel i Estland eller i Sverige? 

Jag har blockerat internetköp med mitt kort – kan jag använda Apple Pay till exempel för att betala en matbeställning som jag gjort i Wolt-appen?

Jag kan inte lägga till mitt kort i Apple Pay – varför?

Mitt kort blev stulet/försvann och spärrades. Kan jag fortsätta betala med Apple Pay?

Jag har tappat min mobil där Apple Pay var installerad. Vad ska jag göra?