• Bolån

    Det goda livets bolån beaktar din ekonomi som en helhet. Du kan börja med att fylla i en låneansökan på vår webbplats. I Sparbanken är du i goda händer, vår kundnöjdhet är av toppklass.
Sparbankens varumärke bild - sparande är till för alla.

Du börjar alltid ansöka om bolån genom att fylla i en låneansökan, den binder dig inte till något.

Lånevillkoren är kundspecifika. De fastställs under ett närmare samtal.

Kom ihåg att du kan – och att det också lönar sig att – återbetala lånet och spara samtidigt.

Varför ska du ta bolån i Sparbanken?

  • Helhet. Bolånet är en del av ditt liv under hela den tid du betalar av på lånet. Därför är det viktigt att lånet har planerats vettigt och att det inte belastar din ekonomi för mycket. Tillsammans bygger vi en finansieringslösning som passar just din livssituation.

  • Flexibilitet. Tvättmaskinen pajar, vindrutan spricker eller överraskande läkarbesök – saker och ting händer. Amorteringsfria månader i lånebetalningen är helt okej. Vid behov diskuterar vi gärna också fria år eller en förlängning av lånetiden. Du kan också ta ett återbetalningsskydd på ditt bolån, med det kan du skydda dig i fall av t.ex. arbetslöshet eller sjukdom.

  • Säkerhet. Du kan skydda ditt lån ifall räntorna stiger genom att för lånet välja fast ränta eller genom att ansluta en räntekorridor till ditt lån. För att skydda återbetalningen av lånet och din ekonomi kan du välja också Låneskydd. Genom att planerna resten av din ekonomi kan du också trygga återbetalningen av lånet och vi hjälper dig gärna också med detta! Till exempel, genom att välja ett månatligt sparobjekt som passar din risknivå, sparar du pengar nästan obemärkt och fenomenet ränta på ränta kan börja arbeta för att öka dina tillgångar.

Skaffa ett lånelöfte i förväg – det binder dig inte till något

Den bostad som passar dina behov perfekt är det ofta också någon annan som vill ha. Fyll i en bolåneansökan på nätet i god tid så kommer du igång med bolånet.

Ett lånelöfte är bara en offert så du har ännu inte förbundit dig att ta lånet. När du har ett lånelöfte klart kan du ge en offert på bostaden också snabbt – och få den bostad du fastnat för.

Bolåneräknaren visar hur stort lån du behöver

Hur stort lån du behöver beror på priset på den bostad du tänkt köpa och på hur mycket egna besparingar och placeringar du kan använda till att betala bostaden. På det totala lånebeloppet inverkar också lånetiden och hur mycket du kan amortera på lånet varje månad. Du kan uppskatta hur stort bolån du behöver med låneräknaren som finns i övre kanten av sidan – samtidigt kan du fylla i också en låneansökan.

Bolån för upp till 25 år

För att få lån måste du ha betalningsförmåga och också säkerheter, av vilka den bostad du köper är den primära. Tilläggssäkerheter kan vara t.ex. egna besparingar, en bostad, värdepapper eller en borgen som någon annan person ställer. Du kan också söka statsborgen för ditt bolån.

Var inte i onödan nervös inför en låneförhandling 

När du har fyllt i din ansökan om bolån kontaktar vi dig och kommer överens om ett möte. Trots sitt strikta namn är en låneförhandling ett mycket avslappnat möte – och det kan också väl ordnas som ett nätmöte. Läs mer om vad som händer under förhandlingarna och hur du kan förbereda dig. 

Ta reda på kostnaderna för lånet

Vid sidan av räntorna ska man alltid när man ansöker om lån fråga vilka andra kostnader som tillkommer för köpet av bostaden och lånet. Kundrådgivaren berättar mera om avgifterna och deras storlek.