Bolån

Det goda livets bolån beaktar din ekonomi som en helhet. Du kan börja med att fylla i en låneansökan på vår webbplats. I Sparbanken är du i goda händer, vår kundnöjdhet är av toppklass.

Sparbankens varumärkesbild.
check

Du börjar alltid ansöka om bolån genom att fylla i en låneansökan, den binder dig inte till något.

check

Vår låneansökan är tydlig och enkel att fylla i.

check

Kom ihåg att du kan – och att det också lönar sig att – återbetala lånet och spara samtidigt.

Varför ska du ta bolån i Sparbanken?

  • Helhet. Bolånet är en del av ditt liv under hela den tid du betalar av på lånet. Därför är det viktigt att lånet har planerats vettigt och att det inte belastar din ekonomi för mycket. Tillsammans bygger vi en finansieringslösning som passar just din livssituation.

  • Flexibilitet. Tvättmaskinen pajar, vindrutan spricker eller överraskande läkarbesök – saker och ting händer. Amorteringsfria månader i lånebetalningen är helt okej. Vid behov diskuterar vi gärna också fria år eller en förlängning av lånetiden. Du kan också ta ett återbetalningsskydd på ditt bolån, med det kan du skydda dig i fall av t.ex. arbetslöshet eller sjukdom.

  • Säkerhet. Du kan skydda ditt lån ifall räntorna stiger genom att för lånet välja fast ränta eller genom att ansluta en räntekorridor till ditt lån. För att skydda återbetalningen av lånet och din ekonomi kan du välja också Låneskydd. Genom att planerna resten av din ekonomi kan du också trygga återbetalningen av lånet och vi hjälper dig gärna också med detta! Till exempel, genom att välja ett månatligt sparobjekt som passar din risknivå, sparar du pengar nästan obemärkt och fenomenet ränta på ränta kan börja arbeta för att öka dina tillgångar.

Skaffa ett lånelöfte i förväg – det binder dig inte till något

Den bostad som passar dina behov perfekt är det ofta också någon annan som vill ha. Fyll i en bolåneansökan på nätet i god tid så kommer du igång med bolånet.

Ett lånelöfte är bara en offert så du har ännu inte förbundit dig att ta lånet. När du har ett lånelöfte klart kan du ge en offert på bostaden också snabbt – och få den bostad du fastnat för.

Bolåneräknaren visar hur stort lån du behöver

Hur stort lån du behöver beror på priset på den bostad du tänkt köpa och på hur mycket egna besparingar och placeringar du kan använda till att betala bostaden. På det totala lånebeloppet inverkar också lånetiden och hur mycket du kan amortera på lånet varje månad. Du kan uppskatta hur stort bolån du behöver med låneräknaren som finns i övre kanten av sidan – samtidigt kan du fylla i också en låneansökan.

Bolån för upp till 30 år

För att få lån måste du ha betalningsförmåga och också säkerheter, av vilka den bostad du köper är den primära. Tilläggssäkerheter kan vara t.ex. egna besparingar, en bostad, värdepapper eller en borgen som någon annan person ställer. Du kan också söka statsborgen för ditt bolån.

Var inte i onödan nervös inför en låneförhandling 

När du har fyllt i din ansökan om bolån kontaktar vi dig och kommer överens om ett möte. Trots sitt strikta namn är en låneförhandling ett mycket avslappnat möte – och det kan också väl ordnas som ett nätmöte. Läs mer om vad som händer under förhandlingarna och hur du kan förbereda dig. 

Ta reda på kostnaderna för lånet

Vid sidan av räntorna ska man alltid när man ansöker om lån fråga vilka andra kostnader som tillkommer för köpet av bostaden och lånet. Kundrådgivaren berättar mera om avgifterna och deras storlek.

Krediter och lån från Sparbanken för att finansiera anskaffningarna i ditt liv

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Konsumtionskredit

En konsumtionskredit ger dig större flexibilitet att finansiera små och lite större inköp. Om du är kund hos oss kan du också få konsumtionskredit utan säkerhet.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Låneskydd

Med Sparbanken Balans-låneskyddet ser du till att lånet amorteras enligt ursprungsplan. Också under överraskande situationer i livet.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Du kan se prislistan genom att ange orten i fältet och välja den i listan.

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byt kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–18.