Konton, kort och betalningar

Vi erbjuder smidiga och snabba banktjänster, var du än rör dig. Vårt breda kortutbud samt våra tjänster för konton och betalningar gör din vardag smidigare.
Sparbankens varumärkesbild.

Har du tappat ditt kort eller dina nätbankskoder? Gör så här

Om du tappar ditt bank- eller kreditkort eller dina nätbankskoder ska du agera snabbt. Ring Sparbankernas gemensamma spärrtjänst +358 20 333 (24 h, också spärrning av nätbankskoder) eller Eurocard-företagskortets spärrtjänst +358 800 1 55777 (24 h).
SaknasSparbankens varumärkesbild.
Sparbankens varumärkesbild.

Vår kundtjänst hjälper dig per telefon vardagar kl. 8-20 – också som identifierad

Du kan sköta de flesta bankärenden som kräver identifiering också i nätbanken, med nätbanksmeddelande och per telefon. Vi svarar på numret 010 773 6777 vardagar kl. 8-20 Läs också vanliga frågor till kundservicen. 

Visa Credit/Debit

Visa Credit/Debit är det vanligaste kortet hos Sparbankens kunder. Kredit- och bankkort i samma kort bidrar med flexibilitet och valfrihet i betalningarna.

Visa Debit Online –bankkort

Visa Debit Online är ett tryggt val som första betalkort för barn och unga.

Visa Debit

Med Visa Debit-bankkortet betalar du inköp och tar ut kontanter från ditt bankkonto. Kortet lämpar sig till exempel för att ansluta till familjens hushållskonto.

Visa Credit/Debit Gold

Kortet för resenärer – du får tillträde till flygplatslounger, tjänar Finnair Plus-bonuspoäng och skyddas av den mångsidiga reseförsäkringen.

BSP-konto och bostadsinvestering

Är ditt mål att köpa ett första eget hem? Om du öppnar ett BSP-konto när du är 15–39 år får du många förmåner och ett tydligt och klart sparprogram för att förverkliga din plan.

Värdeandelskonto

Du behöver ett värdeandelskonto för att förvara elektroniska värdepapper som ETF-fonder eller aktieoptioner. Till kontot kopplas alltid också ett skötselkonto.

Gemensamt konto

Matinköp, gemensamma försäkringar och lån, hyra och bolagsvederlag, inredning … ett gemensamt konto gör det lättare att sköta den gemensamma ekonomin.

Brukskonto

Ett brukskonto är ett konto för inkomster och dagliga betalningar som passar alla. Du kan ansluta ett betalkort, nätbanken och e-fakturor till kontot.

Konto till barn

Lär ditt barn så tidigt som möjligt att det är viktigt att spara. Det första steget till sparande är att öppna ett eget konto till barnet.

Sparkonto

Det lönar sig att sätta in också små summor på sparkontot. Där är pengarna trygga utan några extra risker. Fråga mer på Sparbanken.