Brukskonto

Ett konto alla behöver för att sköta sina dagliga penningärenden och betala räkningar.

Från ett brukskonto sköter du dina dagliga penningärenden.

Du kan enkelt följa upp kontotransaktioner i mobil- och nätbanken.

Anslut ditt betalkort och e-fakturor till ditt konto.

Ett brukskonto är grunden för alla dagliga betalningstransaktioner som omfattas av insättningsgaranti. Du kan till exempel betala räkningar och ingå e-faktureringsavtal från ditt brukskonto. Du kan också enkelt överföra pengar från ditt brukskonto till ett sparkonto eller andra placeringar i mobil- eller nätbanken. Med mobil- och nätbanken kan du tilsammans med Sparbankens Identifieringsapp använda dina konton när som helst, oavsett bankens öppettider.


Kontotransaktionerna visas i ett månatligt kontoutdrag. Om det inte har förekommit några transaktioner på kontot bildas inget kontoutdrag. Du kan söka och spara nätkontoutdrag för innevarande och föregående år. Du hittar nätkontoutdragen i nätbanken: Konton och kort -> Nätkontoutdrag, varifrån dessa kan lagras i ditt arkiv.


Du kan ansluta ett kort till ditt brukskonto, med vilket du kan betala för inköp i en butik eller på nätet. Läs mer om våra kort och välj det betalkort som passar dig bäst.


Hur öppnar jag ett konto?


Det enklaste sättet att öppna ett brukskonto för Sparbankskunder är att logga in högst upp på sidan i en nätbank och fylla i en ansökan om brukskonto. Vi skickar kontoavtalet till mobil- och nätbanken för underteckning inom några bankdagar.


Om du är en ny kund kan du läsa om hur nöjda våra kunder är och ta det första steget mot att bli kund hos oss. Boka tid via vår webbplats, antingen för ett nätmöte eller på ett kontor.


Villkor i anslutning till brukskonton

Läs mer

Bli vår kund

Sparbanken är unik i jämförelse med övriga banker. Personlig service och främjandet av lokalt välmående är vår hederssak.

Konto till barn

Lär ditt barn så tidigt som möjligt att det är viktigt att spara. Det första steget till sparande är att öppna ett eget konto till barnet.

Gemensamt konto

Ett gemensamt konto underlättar vardagen och skötseln av gemensamma penningärenden. Från konto sköter du behändigt gemensamma matinköp, betalar räkningar och boendekostnader.

Sparbanken Mobil

Sköt dina bankärenden smidigt och säkert – var du än rör dig! Ladda ner Sparbanken Mobil till din telefon och pekplatta.

Sparbanken Identifiering

I applikationen Sparbanken Identifiering identifierar du dig tryggt och enkelt på nätet. Använd en PIN-kod som du själv bestämt, fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.

Betalningssätt

Smidigast betalar du dina fakturor via Sparbankens nät- eller mobilbank. Du kan betala med e-faktura, direktbetalning eller betalkuvert.