Nätbanken

I Sparbankens nätbank kan du enkelt sköta dina bankärenden – bl.a. göra betalningar, köpa fonder, ansöka om lån och begära ändringar i lån – när och var som helst. Bekanta dig också med Sparbankens nya mobilbank och sköt dina bankärenden var än du rör dig. 

check

I nätbanken får du dagliga banktjänster till ditt förfogande exakt när du vill det.

check

Med ett nätmeddelande i nätbanken kan du tryggt och som identifierad kontakta din bank i dina ekonomiska ärenden.

check

Nätbanken fungerar också i din smarttelefon.

Nätbanken ger dig friheter att ta hand om dina bankärenden 

Sparbankens nätbank hjälper dig att hålla koll på ekonomin. Tjänsterna för dagliga bankärenden är tillgängliga dygnet runt – oberoende av tid och rum. Du kan alltså sköta bankärenden bekvämt via nätet när det passar dig bäst. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och en webbläsare. Om du är vår kund och sköter dina bankärenden på en smarttelefon eller tablet, bekanta dig då med Sparbankens nya mobilapp.

Ladda ner den nya och mångsidigare mobilbanken

Med Sparbankens mobilapp sköter du dina viktigaste bankärenden när och var som helst. Sparbankernas mobilapp ingår i priset för nätbanksavtalet. Tjänsten ger flexibilitet till exempel på semesterresor eller på sommarstugan. Du behöver inte söka upp ett kontor eller en kundterminal för att ta hand om dina bankärenden, utan kan ta hand om dem sittande på bryggan.

Ta genast i bruk Sparbankens mobilapplikation. Du hittar den i applikationsbutiken under namnet Sparbanken och du kan ladda den till både Android- och Apple produkter.

Bekanta dig närmare med Sparbankens mobilapp.

Med mobilapplikationen Sparbanken identifiering är det smidigare att identifiera sig

Har du redan laddat ner mobilapplikationen Sparbanken identifieringMed applikationen identifierar du dig säkert och smidigt online. Du kan använda identifieringsapplikationen när loggar in på nätbanken eller mobilbanken, när du gör betalningar på nätet eller registrerar dig för olika offentliga tjänster. Du kan enkelt identifiera dig med en fyrsiffrig PIN-kod som du själv väljer. Appen fungerar på Android och iOS-smarttelefoner, och du hittar den i applikationsbutiken under Sparbanken Identifiering.

Ta alla nätbankens tjänster i bruk

Dra fördel av nätbankens flexibla och säkra tjänster när du hanterar din ekonomi:

 • Du ser ditt saldo, dina kontotransaktioner och information om dina lån. Du kan också begära en ändring i ditt lån direkt i nätbanken.
 • Det går behändigt att göra kontoöverföringar och betala fakturor. Ännu smidigare blir det om du sparar uppgifterna för dina vanligaste betalningsmottagare.
 • Kommande betalningar och e-fakturor visas bland fakturorna som håller på att förfalla.
 • Du har tillgång till nätkontoutdrag, saldo- och transaktionsförfrågan via sms och transaktionsförfrågan för Visa-kortet.
 • Du kan följa upp hur dina besparingar och placeringar utvecklas och göra ändringar i placeringsplanerna.
 • Du kan köpa fondandelar och aktier.
 • Du kan använda Sparbankens avgiftsfria Ekonomivakt, som är avsedd för hantering, planering och uppföljning av din personliga ekonomi. Du kan också lägga upp sparmål för dig själv.

Alla möjligheter som nätbanken ger och anvisningar om hur du använder nätbanken hittar du i kundservicens vanliga frågor och svar

Nätbankens säkerhet

Det är säkert att använda Sparbankens nätbank. Användningen säkerställs av

 • ett personligt användarnamn
 • ett fast lösenord
 • ett sexsiffrigt, slumpmässigt växlande säkerhetstal för att bekräfta transaktioner. I stället för använda det växlande säkerhetstalet kan du också ladda ner appen Sparbanken Identifiering

Du kan också själv förbättra säkerheten i användningen av internet genom att uppdatera din webbläsare samt genom att skydda datorn med en brandvägg och ett uppdaterat antivirusprogram.

All datatrafik som tjänsten använder skyddas med säker SSL-kryptering. En timeout-funktion förhindrar missbruk om du skulle glömma att stänga förbindelsen.

Läs mera om hur du använder nätbanken säkert 

Kontoutdrag behändigt på nätet – naturen tackar dig

Kontoutdraget visar penningtransaktionerna och saldot på kontot. Uppgifterna på det elektroniska kontoutdraget i nätbanken motsvarar uppgifterna på ett kontoutdrag som postas hem. Det är ett ekologiskt alternativ.

Du kan ta i bruk nätkontoutdrag för alla dina konton i nätbanken. På samma gång kan du bestämma om du fortfarande också vill få ett kontoutdrag på papper som skickas hem. Ett kontoutdrag per månad är avgiftsfritt. Priset på övriga kontoutdrag finns i din banks prislista.

Fördelar med nätkontoutdrag

 • ett snabbt och säkert alternativ
 • minskar behovet av pappersarkivering
 • är miljövänligt
 • duger utskrivet för skattemyndigheterna.

Nätkontoutdrag i praktiken

Du får ditt första nätkontoutdrag till nätbanken dagen efter den första kontoutdragsperioden efter din registrering. Kontakta din egen bank om du vill ändra kontoutdragsperioden.

Du kan ladda ned nätkontoutdrag för innevarande och föregående år. Eftersom nätkontoutdraget är ett kvitto över dina betalningar är det bra att spara det på den egna datorn eller skriva ut det. Gamla kontoutdrag som skickats på papper kan du vid behov beställa via banken.

Anvisningar för en säker användning av nätbanken

 • Ge aldrig dina nätbankskoder eller andra personliga uppgifter på webbplatser som du har öppnat via en länk i ett e-postmeddelande.
 • Öppna aldrig suspekta bilagor som du får via e-post och ladda aldrig ner program från internet om du inte kan försäkra dig om att filerna eller programmen är säkra. Om du inte förstår vad ett program frågar är det i regel alltid bäst att svara nekande.
 • Förvara nätbankskoderna och kortet med säkerhetstalen omsorgsfullt och skilt från varandra. Ge aldrig ut dem till någon annan.
 • Skydda din dator mot skadliga program som används av hackers genom att hålla antivirus- och brandväggsprogrammen uppdaterade.
 • Om dina nätbankskoder kommer bort ska du spärra dem via spärrtjänsten. Ring din egen Sparbank under bankens öppettider eller spärrtjänsten när som helst på nummer 020 333 (från utlandet: +358 20 333).

Hur tar jag i bruk Sparbankens nätbank?

Du kan ta i bruk nätbanken på närmaste Sparbankskontor. På samma gång får du de koder som du behöver för att använda nätbanken.

Med hjälp av bankkoderna kan du:

 • Vara i kontakt med din egen bank via nätbanken.
 • Hantera ärenden med myndigheterna enkelt och säkert.
 • Göra trygga inköp på handelsplatser som använder verifieringstjänsten Verified by Visa eller Sparbankens betalningsknapp och -identifieringstjänst.

Sparbankens personal hjälper dig vid behov med användningen av kundterminalerna. Hitta det närmaste Sparbankskontoret.

...