• Tilläggsbekräftelse per sms

  Du behöver tilläggsbekräftelse för att t.ex. logga in på nätbanken och bekräfta betalningar, om du loggar in med ett nyckelkodskort.
  Sparbankens varumärke bild.
 • Tilläggsbekräftelse per sms

  Om du har en mobil enhet kan du lättare logga in på nättjänsterna och bekräfta betalningarna med dina sparbankskoder.
  Sparbankens varumärke bild.
 • Applikationen Sparbanken Identifiering

  Med sparbanken identifiering identifierar du dig säkert online med din valda pin-kod, fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.
  Sparbankens varumärke bild.

Utöver nyckelkodskort i pappersformat krävs det även en tilläggsbekräftelse per sms

Till följd av regleringen som gäller alla banker räcker ett nyckelkodskort av papper inte längre för identifiering, utan det krävs alltid även tilläggsbekräftelse per sms i bland annat följande tjänster/situationer: 
 • inloggning på nätbanken
 • betalningar via nätbanken och bekräftelse av andra nätbetalningar
 • bekräftelse av kortbetalningar på nätet eller i mobilappar
 • aktivering av appen Sparbanken Identifiering för första gången eller i samband med byte av telefon

Om du redan tidigare har tagit i bruk tilläggsbekräftelse för betalningar i nätbanken, kräver en tilläggsbekräftelse för inloggning på nätbanken inga åtgärder av dig, utan den tilläggsbekräftelsetjänst du tidigare har tagit i bruk fungerar även vid inloggning på nätbanken och i samband med andra tjänster.

Om du ännu inte använder tilläggsbekräftelsetjänsten kan du ta den i bruk i nätbanken.

Appen Sparbanken Identifiering är det enklaste och det rekommenderade sättet att identifiera sig, logga in på nätbanken och bekräfta betalningar

Appen Sparbanken Identifiering är det enklaste, säkraste och det rekommenderade sättet att identifiera sig, logga in på nätbanken och bekräfta betalningar. Du kan enkelt börja använda appen Sparbanken Identifiering genom att kostnadsfritt ladda ner den från appbutiken i din smarttelefon (Google Play eller App Store).  Utöver användarnamn, lösenord och säkerhetskoden från nyckelkodskortet på papper förutsätter aktiveringen av Sparbanken Identifiering-appen en sms-bekräftelsekod som matas in i appen. 

Vanliga frågor