Kakor

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler, bokstäver och siffror på webbplatsen som placeras i din dator enligt webbläsare. Kakorna skadar inte användarens dator eller filer. De berättar för serviceleverantören (i detta sammanhang Sparbanksgruppen) om till exempel vilken typ av enhet du använder för nättjänsten och om du har besökt webbplatsen tidigare.

Varför använder vi kakor?

Kakorna ger också användaren mycket nytta. Med hjälp av dem kan vi ge dig en så bra kundupplevelse som möjligt och som motsvarar just dina behov.

Vi använder till exempel kakor för att:

  • säkerställa och förbättra webbplatsens säkerhet
  • erbjuda dig de produkter, tjänster och det innehåll som passar just dig
  • rikta reklam
  • följa upp webbplatsens analytik, till exempel antalet besökare och webbplatsens användning

Vi använder inte kakor för att identifiera enskilda personer. Vi kan inte med hjälp av kakorna bekräfta en enskild persons identitet.

Var kan jag se vilka kakor som används på saastopankki.fi?

Du kan se alla kakor vi använder när du kommer till webbplatsen. Informationen finns indelad under samma punkt där du även godkänner kakor enligt olika kategorier. Du kan också se en lista över kakor på saastopankki.fi-webbplatsen längst ner på den här sidan.

Säästöpankin brändikuva

Vi använder både sessionskakor och varaktiga kakor. Sessionskakorna placeras på din dator endast för den tid du använder webbplatsen. De raderas automatiskt efter sessionen.

Varaktiga kakor förblir i din webbläsare eller på din dator efter att du har lämnat webbplatsen. Om du inte raderar kakorna från inställningarna för din webbläsare känner webbplatsen igen din enhet och kommer till exempel ihåg ditt språkval när du besöker webbplatsen på nytt.

Du bestämmer vilka kakor vi lagrar

Med kakinställningarna kan du påverka för vilka användningsändamål vi kan utnyttja den information vi samlar in. Dina uppgifter utnyttjas inte utan ditt samtycke för riktad reklam eller marknadsföring. 

Kakinformationen lagras för en viss tid, vilket innebär att de förblir i kraft om du inte tar bort dem från din webbläsare. Om du tar bort kakor ber vi dig på nytt om ditt samtycke till att använda kakor.

Webbläsarens kakinställningar

Du kan ta bort kakor från webbläsarens inställningar. Du kan inte blockera nya kakor genom att rensa webbläsarhistoriken.

Du kan helt hindra användningen av kakor via webbläsarinställningarna. Vi kan inte garantera att tjänsten fungerar om du blockerar alla kakor.

I anvisningarna för den webbläsare du använder hittar du mer information om hur du ändrar inställningarna.

Firefox: https://support.mozilla.org/fi/kb/poista-evasteet-poistaaksesi-verkkosivujen-tietoja
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=fi
Safari: https://support.apple.com/fi-fi/HT201265
Internet Explorer: http://windows.microsoft.co/fi-fi/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie

Du hantera eller stänga av cookies när som helst