Kakor

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler, bokstäver och siffror på webbplatsen som placeras i din dator enligt webbläsare. Kakorna skadar inte användarens dator eller filer. De berättar för serviceleverantören (i detta sammanhang Sparbanksgruppen) om till exempel vilken typ av enhet du använder för nättjänsten och om du har besökt webbplatsen tidigare. 

Varför använder vi kakor? 

Kakorna ger också användaren mycket nytta. Med hjälp av dem kan vi ge dig en så bra kundupplevelse som möjligt och som motsvarar just dina behov. 

Vi använder till exempel kakor för att: 

  • säkerställa och förbättra webbplatsens säkerhet
  • erbjuda dig de produkter, tjänster och det innehåll som passar just dig
  • rikta reklam
  • följa upp webbplatsens analytik, till exempel antalet besökare och webbplatsens användning 

Vi använder inte kakor för att identifiera enskilda personer. Vi kan inte med hjälp av kakorna bekräfta en enskild persons identitet.

Var kan jag se vilka kakor som används på Säästöpankki.fi?

Du kan se alla kakor vi använder när du kommer till webbplatsen. Informationen finns indelad under samma punkt där du även godkänner kakor enligt olika kategorier.

Vi använder både sessionskakor och varaktiga kakor. Sessionskakorna placeras på din dator endast för den tid du använder webbplatsen. De raderas automatiskt efter sessionen.

Varaktiga kakor förblir i din webbläsare eller på din dator efter att du har lämnat webbplatsen. Om du inte raderar kakorna från inställningarna för din webbläsare känner webbplatsen igen din enhet och kommer till exempel ihåg ditt språkval när du besöker webbplatsen på nytt.

Nödvändiga kakor

En del kakor är nödvändiga. 

Nödvändiga kakor används för att säkerställa nättjänstens tillförlitliga funktion och säkerhet. Du kan inte ta bort de här kakorna utan att användningen av tjänsten spärras eller begränsas.

Analys och statistikföring av felsituationer, antal besökare och trafik på webbplatsen genomförs så, att informationen inte kan kopplas till en enskild användare.

Vi använder även vid behov nödvändiga kakor för att visa innehåll som med tanke på användningen är väsentliga. 

Du bestämmer vilka kakor vi lagrar

Med kakinställningarna kan du påverka för vilka användningsändamål vi kan utnyttja den information vi samlar in. Dina uppgifter utnyttjas inte utan ditt samtycke för riktad reklam eller marknadsföring. 

Kakinformationen lagras för en viss tid, vilket innebär att de förblir i kraft om du inte tar bort dem från din webbläsare. Om du tar bort kakor ber vi dig på nytt om ditt samtycke till att använda kakor.

Webbläsarens kakinställningar

Du kan ta bort kakor från webbläsarens inställningar. Du kan inte blockera nya kakor genom att rensa webbläsarhistoriken.

Du kan helt hindra användningen av kakor via webbläsarinställningarna. Vi kan inte garantera att tjänsten fungerar om du blockerar alla kakor.

I anvisningarna för den webbläsare du använder hittar du mer information om hur du ändrar inställningarna. 

Tredjepartskakor

Tredje parter är till exempel Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Med hjälp av de här parternas marknadsföringskakor kan vi rikta Sparbanksgruppens reklam till olika webbplatser och sociala tjänster. 

Tredje part ansvarar för marknadsföringskakornas lagringstider i enlighet med egen kak- och dataskyddspraxis.

Läs även: Dataskydd och användning av personuppgifter i Sparbanksgruppen.

Du hantera eller stänga av cookies när som helst