Talletussuoja

Tallettajan talletukset ja niille kertynyt korko talletuspankissa ovat suojatut yhteensä enintään 100 000 euroon asti. Talletussuoja on pankkikohtainen. Talletuspankkien yhteenliittymän jäsenenä olevia talletuspankkeja pidetään yhtenä talletuspankkina. Säästöpankkien yhteenliittymään kuuluvissa säästöpankeissa olevat talletukset on siten suojattu yhteensä enintään 100 000 euroon asti.

Talletussuoja kattaa enimmäismäärän rajoittamatta oman asunnon myynnistä saadut varat täysimääräisesti kuuden kuukauden ajan, mikäli varat käytetään uuden oman asunnon hankkimiseen.

Talletussuoja on henkilökohtainen, ei tilikohtainen. Jos esimerkiksi kahdella tallettajalla on maksukyvyttömässä pankissa ainoastaan yhteinen tili, kummankin tallettajan saatavat maksetaan 100 000 euroon saakka, ja tilillä olevat varat on näin ollen suojattu yhteensä 200 000 euroon saakka.

Tarkempaa tietoa talletussuojasta on saatavilla Rahoitusvakausviraston sivuilta sekä pankin verkkosivuilla olevalta lomakkeelta ja pankin toimipaikoissa.