Lainalaskuri

Tarvitsetko lainaa ja lisärahoitusta? Säästöpankin lainalaskuri auttaa sinua suunnitelmien tekemisessä ja rahoitustarpeesi hahmottamisessa. Laske tarvitsemasi lainan määrä ja kysy lainatarjous verkossa.

Säästöpankin lainalaskuri auttaa sinua lainan määrän, maksuerien ja maksuajan hahmottamisessa. Määritä ensin, paljonko tarvitset lainaa ja arvioi lainan takaisinmaksuaika. Haluamasi maksuerän voit määrittää Kuukausierä-välilehdellä. 

Kysy lainatarjous jo tänään! Tarjouksen kysyt helposti klikkaamalla Tee lainahakemus -nappia ja täyttämällä sinne tietosi. 
 
Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista. 

Millaista lainaa tarvitset?

Tarvitsetko suuremman summan kerralla vai lisävaraa pidemmälle ajalle? Meiltä saat nopeaa ja joustavaa kertarahoitusta esimerkiksi uutta autoa, asuntokauppoja tai kodin täysremonttia varten. Yllättävissä ja useammin toistuvissa lisärahan tarpeissa taas esimerkiksi Säästöpankin joustoluotto voi olla sinulle hyvä ratkaisu. Tutustu erilaisiin lainoihimme.

Lainan kuukausierät 

Lainan kuukausierän suuruus riippuu laina-ajan pituudesta sekä lainan kuukausiprosentista. Lainalaskurillamme voit katsoa, miten korkoprosentin muutos vaikuttaa kokonaislaina-aikaan. 

Lainasi korko määrittyy lopullisesti lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Jos haluat suojautua korkotason nousulta, voit valita lainaasi kiinteän koron. 

Kun punnitset eri lainavaihtoehtoja, on tärkeää selvittää myös todellinen vuosikorko. Se huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut, kuten lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun sekä maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut. 

Kun otat lainan meiltä, käymme yhdessä kanssasi huolella läpi kaikki luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot. 

Lainan hakeminen 

Lainaa miettiessä ennakointi on tärkeää ja sinun kannattaakin tehdä lainahakemus hyvissä ajoin – näin olet valmiina, kun lisärahoituksen tarve tulee ajankohtaiseksi.   

Hae meiltä tarpeisiisi sopivaa lainaa täyttämällä lainahakemus tai varaa aika lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelussa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan lainan. On tärkeää, että sovimme lainan määrästä ja lainaehdoista sekä mitoitamme lainasi niin, että et joudu liian ahtaalle.

Lyhennystapa 

Kun sovimme lainasta kanssasi, määritellään myös sinulle sopivin lyhennystapa. Lyhennysvaihtoehtoja on kolme: kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja annuiteetti. 

1. Kiinteä tasaerä 

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto lainasi lyhentämiseen, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisena koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. 

2. Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainasi lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Jos korkotaso nousee, kuukausierät nousevat, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

3. Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Mietityttääkö vielä joku asia? Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Selvitetään yhdessä laina-asiasi kuntoon. 
 

Apua puhelimitse ja chatissa arkisin klo 8–22

Tiesithän, että voit hoitaa pankkiasioitasi myös konttoreiden aukioloaikojen ulkopuolella! Puhelinpalvelu auttaa arkisin klo 8–22 numerossa 010 773 6777, myös tunnistautumista vaativissa asioissa. Chatti toimii samoina aikoina yleisissä asiakaspalvelun kysymyksissä.