Asuntolainalaskuri 

Asuntolainalaskuri auttaa sinua lainan kustannusten ja lyhennysten arvioimisessa. Aloita valitsemalla tarvitsemasi asuntolainan määrä, lainan korko sekä lainan takaisinmaksuaika. Testaa asuntolainalaskuria ja kysy sitten lainatarjous Säästöpankista!

 

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista. 

Näin lasket lainatarpeesi asuntolainalaskurilla

Kun olet ostamassa asuntoa, voit asuntolainalaskurimme avulla laskea lainasi kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Voit myös arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrää itsellesi sopivan kuukausierän ja laina-ajan perusteella. Lainalaskuri antaa sinulle hyvän käsityksen mahdollisuuksistasi. Otathan kuitenkin huomioon, että lopullisen asuntolainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin kertomista tiedoista.

Voit laskea lainan määrän kahdella tavalla:

  • Arvioi tarvitsemasi lainan määrä sen perusteella, mikä on uuden asuntosi hinta ja kuinka paljon pystyt käyttämään asunnon ostamiseen omia säästöjäsi.
  • Voit myös arvioida lainamäärän sen mukaan, kuinka paljon pystyt käyttämään kuukausittain lainan takaisinmaksuun ja kuinka pitkän laina-ajan tahdot.

Testaa asuntolainalaskuria ja kysy meiltä sitten lainatarjous

Klikkaamalla Tee lainahakemus -nappia pääset täyttämään asuntolainahakemuksen. Tietojen täyttäminen on nopeaa ja tarjouksen kysyminen ei maksa mitään. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle.  

Valitse itse tai asiantuntijamme kanssa sinulle sopivin lainan lyhennystapa

Lainan lyhentämiseen sinulla on kolme vaihtoehtoa: tasalyhenteinen, tasaeräinen ja annuiteettilaina. 

1. Kiinteä tasaerä

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

2. Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kuukausierät nousevat, jos korkotaso nousee, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

3. Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Jos et ole ihan varma, mikä sinulle sopii parhaiten, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään lainan lyhennystavan valitsemisessa. Varaa aika tapaamiseen.

Asuntolainalaskurilla arvioit myös koron muutoksen vaikutuksia

Voit vaihtaa laskurissa lainasi korkoprosenttia ja nähdä, mitä se tarkoittaa lainaasi käytännössä. Lainasi lopullinen korko määräytyy lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Korkotason nousulta suojautuaksesi voit kuitenkin saada lainaasi myös kiinteän koron.

Kun mietit eri lainavaihtoehtojen välillä, on tärkeää selvittää myös lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut; esimerkiksi lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun ja maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut. Käymme yhdessä kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

Asuntolaina ja usein kysytyt kysymykset

Jäikö vielä joku asia mietityttämään. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.