Asuntolainalaskuri – arvioi asuntolainan määrä ja kysy tarjous

Tahdotko lainaa omaa kotia varten? Suunnittele lainalaskurimme avulla, miten pääset tavoitteeseesi.

Asunnon ostaminen on tärkeä päätös ja asuntolainalaskuri auttaa sinua kokonaisuuden hahmottamisessa. Aloita arvioimalla tarvitsemasi asuntolainan määrä, lainan takaisinmaksuaika ja valitsemalla lainan korko. Kuukausierä-välilehdellä voit vielä määritellä tarkemmin, minkä verran haluat kuukausittain lyhentää lainaa. 

Kysy saman tien lainatarjous meiltä! Klikkaa Tee lainahakemus -nappia ja pääset kertomaan tarkempia lisätietoja. Tietojen täyttäminen vie sinulta vain muutaman minuutin. Hae meiltä asuntolainaa jo tänään – tarjouksen kysyminen ei maksa mitään. 
 
Lainalaskuri antaa hyvät suuntaviivat mahdollisuuksistasi. Huomaathan kuitenkin, että lopulliset lainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin antamista tiedoista. 

Tahdotko asuntolainaa? Hae lainaa täyttämällä lainahakemuksen yllä olevan Tee lainahakemus -linkin kautta. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle ja katsotaan sinulle sopiva eteneminen. 

Konkretisoi tavoitteesi lainalaskurilla

Kun olet ostamassa asuntoa, voit asuntolainalaskurimme avulla laskea lainasi kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Voit myös arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrää itsellesi sopivan kuukausierän ja laina-ajan perusteella. Lainalaskuri antaa sinulle hyvän käsityksen mahdollisuuksistasi. Otathan kuitenkin huomioon, että lopullisen asuntolainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin kertomista tiedoista.

Paljonko tarvitset asuntolainaa?

Kun olet ostamassa asuntoa, yksi ensimmäisistä mietittävistä asioista on tarvitsemasi lainan määrä.

Käyttäessäsi lainalaskuria, otathan huomioon, että asunnon ostamiseen liittyy myös muita kuluja, esimerkiksi varainsiirtovero. Sen kustannus on asunto-osaketta hankkiessasi 2 % ja kiinteistöissä 4 %.

Onko sinulla vanha asunto, jonka myyt uutta asuntoa ostaessasi? Paljonko arvioit saavasi myyntivoittoa? Tai onko sinulla muita omia säästöjä, joita aiot käyttää asunnon ostamiseen? Myös nämä vaikuttavat tarvitsemasi asuntolainan määrään ja voi vähentää ne laskurissa lainamäärää miettiessäsi.

Voit laskea lainan määrän kahdella tavalla:

  • Arvioi tarvitsemasi lainan määrä sen perusteella, mikä on uuden asuntosi hinta ja kuinka paljon pystyt käyttämään asunnon ostamiseen omia säästöjäsi.
  • Voit myös arvioida lainamäärän sen mukaan, kuinka paljon pystyt käyttämään kuukausittain lainan takaisinmaksuun ja kuinka pitkän laina-ajan tahdot.

Lainan eri lyhennystavat

Lainan lyhentämiseen sinulla on kolme vaihtoehtoa: tasalyhenteinen, tasaeräinen ja annuiteettilaina. Valitse niistä itsellesi sopivin.

Kiinteä tasaerä

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kuukausierät nousevat, jos korkotaso nousee, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Jos et ole ihan varma, mikä sinulle sopii parhaiten, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään lainan lyhennystavan valitsemisessa. Varaa aika tapaamiseen.

Asuntolainalaskurilla voit arvioida koron muutoksen vaikutuksia

Voit vaihtaa laskurissa lainasi korkoprosenttia ja nähdä, mitä se tarkoittaa lainaasi käytännössä. Lainasi lopullinen korko määräytyy lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Korkotason nousulta suojautuaksesi voit kuitenkin saada lainaasi myös kiinteän koron.

Kun mietit eri lainavaihtoehtojen välillä, on tärkeää selvittää myös lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut; esimerkiksi lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun ja maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut. Käymme yhdessä kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

Tee lainahakemus ajoissa

Kun haet lainaa ajoissa, olet valmiina asuntokaupoille ja jättämään tarjouksen asunnosta heti, kun se oikea tulee vastaan. Pääset eteenpäin hakemuksessasi klikkaamalla laskurin vasemmassa alareunassa olevaa vihreää Tee lainahakemus -painiketta tai tästä.

On monta hyvää syytä ottaa asuntolaina meiltä

Kokonaisuus. Meille on tärkeää se, että asuntolainasi on järkevästi suunniteltu, eikä se rasita liikaa talouttasi. Siksi tahdomme rakentaa yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan rahoitusratkaisun.

Joustavuus. Keskustelemme mielellämme tarvittaessa vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Halutessasi saat mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin. Voit ottaa asuntolainaasi myös takaisinmaksuturvan, jonka avulla varaudut esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.

Turvallisuus. Voit suojata lainasi myös korkojen nousulta. Kiinteä korko puolestaan tarkoittaa, että lainalle voidaan sopia kiinteän koron jakso, jolloin lainan korko pysyy muuttumattomana markkinakorkojen vaihteluista riippumatta esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuotta.

Mietityttääkö joku?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.