Asuntolainalaskuri 

Asuntolainalaskuri auttaa sinua lainan kustannusten ja lyhennysten arvioimisessa. Aloita valitsemalla tarvitsemasi asuntolainan määrä, lainan korko sekä lainan takaisinmaksuaika. Testaa asuntolainalaskuria ja kysy sitten lainatarjous Säästöpankista!

 

Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.

Näin käytät asuntolainalaskuria

Asuntolainalaskurimme avulla näet helposti, minkä kokoinen lainan kuukausierästä tulee milläkin laina-ajalla ja korkoprosentilla. Otathan kuitenkin huomioon, että lopullisen asuntolainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin kertomista tiedoista.

Näet asuntolainalaskurilla esimerkiksi:

  • miten laina-ajan muutos vaikuttaa kuukausierään: mitä pidempi laina-aikasi on, sitä pienemmällä kuukausilyhennyksellä pääset kiinni omaan asuntoon.
  • miten korkojen muutokset vaikuttavat lainan kuukausierään. Lainaa hakiessa kannattaa miettiä myös korkosuojausta – näin taloutesi kestää paremmin, vaikka korot esimerkiksi nousisivat.

 

Alkuun oman asunnon ostossa pääset täyttämällä lainahakemuksen

Klikkaamalla Hae lainaa -nappia pääset täyttämään asuntolainahakemuksen. Tietojen täyttäminen on nopeaa ja tarjouksen kysyminen ei maksa mitään. 

Valitse itse tai asiantuntijamme kanssa sinulle sopivin lainan lyhennystapa

Lainan lyhentämiseen sinulla on kolme vaihtoehtoa: tasalyhenteinen, tasaeräinen ja annuiteettilaina. 

1. Kiinteä tasaerä

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

2. Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kuukausierät nousevat, jos korkotaso nousee, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

3. Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Jos et ole ihan varma, mikä lyhennystapa sinulle sopii parhaiten, autamme mielellämme. Myös tästä voit keskustella sitten laina-asiantuntijan kanssa lainatapaamisessa.

Asuntolainalaskurilla arvioit myös koron muutoksen vaikutuksia

Voit vaihtaa laskurissa lainasi korkoprosenttia ja nähdä, mitä se tarkoittaa lainaasi käytännössä. Lainasi lopullinen korko määräytyy lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Korkotason nousulta suojautuaksesi voit kuitenkin saada lainaasi myös kiinteän koron.

Kun mietit eri lainavaihtoehtojen välillä, on tärkeää selvittää myös lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut; esimerkiksi lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun ja maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut. Käymme yhdessä kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

Asuntolaina ja usein kysytyt kysymykset

Jäikö vielä joku asia mietityttämään. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Lainalupaus kannattaa kysyä hyvissä ajoin, vaikka ostettava asunto ei vielä olisikaan tiedossa. Näin olet nopeasti ja stressittä valmis tekemään tarjouksen, kun sopiva asunto osuu kohdalle. Selvitä tarjouksemme täyttämällä asuntolainahakemus.