Tiesitkö? Lukkiutuneet pankkitunnukset saat avattua myös itse

Menivätkö pankkitunnuksesi lukkoon väärän salasanan kirjoittamisen vuoksi? Kun otat käyttöösi lukkiutuneiden pankkitunnusten avauspalvelun, voit jatkossa avata itse tällä tavoin lukkiutuneet tunnuksesi.

Näin otat avauspalvelun käyttöösi

 • Kirjaudu verkkopankkiin pankkitunnuksillasi.
 • Klikkaa nimesi alta löytyvästä valikosta "Lukkiutuneiden verkkopankkitunnusten avaus" -linkkiä.
 • Kirjoita matkapuhelinnumerosi ja klikkaa Vahvista-painiketta.
 • Saat palvelun rekisteröintiä koskevan tekstiviestin antamaasi matkapuhelinnumeroon.
 • Syötä tekstiviestissä oleva turvaluku verkkopankissa mainittuun kohtaan ja paina Vahvista-painiketta.
 • Lopuksi saat verkkopankissa ilmoituksen onnistuneesta rekisteröimisestä ja pankkitunnusten avauspalvelu on käytössäsi, kun sitä tarvitset.

Kirjoititko salasanasi väärin liian monta kertaa? Näin käytät avauspalvelua

Kun olet ottanut lukkiutuneiden pankkitunnusten avauspalvelun käyttöösi ja antanut palveluun matkapuhelinnumerosi, voi helposti itse avata lukkiutuneet pankkitunnuksesi. Toimi näin:

 • Yritä kirjautua verkkopankkiin normaalisti ja paina tämän jälkeen Kirjaudu-painiketta. 
 • Kun verkkopankkitunnuksesi ovat lukkiutuneet, verkkopankin sisäänkirjautumissivulle tulee kirjautumisen yhteydessä näkyviin teksti "Lukituksen voit avata tästä". Klikkaa tekstiä.
 • Toimi näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti. Tarvitset lukituksen avaamiseen henkilö- tai y-tunnuksesi, verkkopankkisi käyttäjätunnuksen, matkapuhelimeesi saapuvan koodin sekä paperiselta avaintunnuskortilta oikean turvaluvun. Oikein syötetyillä tiedoilla verkkopankin lukitus poistuu.
 • Kirjaudu tämän jälkeen verkkopankkiin antamalla käyttäjätunnuksesi ja kirjoita salasanaksi avaintunnuskortin avaintunnusta 01 vastaava turvaluku. 
 • Seuraavaksi sinulta pyydetään vahvistus sisäänkirjautumisesta ja sinut ohjataan salasanan vaihtosivulle.
 • Anna uusi salasana, jonka pituus on 6–8 merkkiä. Salasanan muodostamisen jälkeen pääset käyttämään verkkopankkia normaalisti.

Kirjaudu verkkopankkiisi ja ota palvelu käyttöön jo tänään – näin se on käytössäsi, jos sitä tarvitset.

Jos tunnukset lukkiutuivat väärän turvaluvun kirjoittamisen vuoksi, käythän konttorissasi

Jos lukkiutumisen syynä on vaihtuvan turvaluvun syöttäminen paperiselta avaintunnuskortilta väärin liian monta kertaa, lukituksen avaus onnistuu joko pankin kassapalvelussa, tai varaamalla ajan konttoriinTurvallisuussyistä et voi tässä tapauksessa avata lukkiutuneita pankkitunnuksia itse. Muista ottaa mukaan passi tai henkilökortti. Ajokortti ei 1.1.2019 lähtien enää kelpaa henkilöllisyyden todentamiseen lukkiutuneiden pankkitunnusten avaamiseksi. Jos sinulla ei ole passia tai henkilökorttia, voit ajokortin esittämällä edelleen jatkaa verkkopankin käyttämistä muuhun kuin tunnistautumiseen ulkoisiin palveluihin.

 

Vaihda paperisesta avaintunnuskortista Säästöpankki Tunnistukseen

Säästöpankki Tunnistus on vahvan tunnistautumisen väline. Ota se käyttöösi ja sinun ei tarvitse jatkossa etsiä oikeaa turvalukua paperisesta kortista – sama tunnusluku toimii aina verkko- tai mobiilipankissa asioidessasi ja myös esimerkiksi verkko-ostoksilla. Lue lisää ja lataa Säästöpankki Tunnistus sovelluskaupasta. 

Kategoriat
...