• Korkoa korolle

    Säästäminen kuuluu kaikille! Yksi säästämisen perusasioista on korkoa korolle -efekti. Se on asia, mikä jokaisen olisi hyvä ymmärtää, ja ottaa hyötykäyttöön omassa vaurastumisen tavoittelussa.
Säästöpankin brändikuva - Säästäminen kuuluu kaikille.

Säästöpankki on ollut säästämisen ja suomalaisten vaurastumisen asialla jo yli 200 vuoden ajan – ja työ jatkuu. 

Mitä korkoa korolle tarkoittaa?

Korkoa korolle -ilmiön takia tuotot kasvavat korkoa sekä säästämällesi pääomalle, mutta myös sille saaduille tuotoille. Tämän vuoksi kertynyt säästösumma voi olla lopulta huomattavasti enemmän kuin vain kuukausittain säästöön siirretty summa tuottoineen. Kuulostaako monimutkaiselta? Syötä haluamasi summat ja testaa alla olevaa laskurilla, niin näet käytännössä.

Miten korkoa korolle toimii?

Laskurimme havainnollistaa korkoa korolle -efektin tehon, mutta avataanpa luvut myös esimerkin avulla. Oletetaan, että Minna on ostanut rahastoja 1 000 eurolla 2 vuotta sitten. Näiden kahden vuoden aikana rahastolla on ollut tasainen 5 % tuotto, saman verran sekä ensimmäisenä että toisena vuotena.

Minnan sijoituksen arvo on kasvanut ensimmäisenä vuotena 5 %, eli 50 eurolla. Ensimmäisen vuoden jälkeen sijoituksen arvo on 1050 euroa.

Seuraavana vuonna 5 % tuotto lasketaan suuremman summan, eli 1050 päälle, jolloin tuottoa saa jo 52,5 euroa. Eli vaikka tuottoprosentti pysyy samana, niin vuosi vuodelta saatu tuotto kasvaa, kun pääoma, josta tuotto lasketaan kasvaa.

Mitä aiemmin aloitat, sitä kauemmin korkoa korolle ehtii tehdä työtä puolestasi

Korkoa korolle -ilmiön vaikutus korostuu, mitä pidemmästä säästöajasta on kyse. Siksi paras aika säästämisen aloittamiseen oli eilen, mutta toiseksi paras on tänään!

Aika pistää korkoa korolle töihin?

Ryhdytäänkö hommiin? Helpoimmin pääset alkuun varaamalla ajan tapaamiseen asiantuntijalle, olemme täällä sinun vaurastumistasi varten.

Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riski. Siksi oman säästäjäprofiilin määritys ennen sijoittamisen aloittamista on tärkeää. Meillä Säästöpankissa se tehdään Oman talouden tuokiossa.

Tilaa Sijoittamisen aloittaminen -kurssi sähköpostiisi

Sijoittaminen kiinnostaa, mutta et oikein tiedä miten päästä alkuun? Perusasioiden oppimiseksi kokosimme avuksesi 5 sähköpostiviestiä sisältävän kurssin.
Säästöpankin brändikuva.