Asuntolaina

Tahdotko ihan oman kodin? Paras asuntolaina on turvallinen, oikein mitoitettu ja joustaa elämäntilanteissasi. Hae lainaa netistä – voit kysyä meiltä lainatarjouksen myös ilman verkkopankkitunnuksia. Kysy lainatarjous ajoissa ja olet valmiina asunnon ostoon! 

check

hae asuntolainaa verkossa, myös ilman verkkopankkitunnuksia.

check

Kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät auttavat kotisi ostamisessa ja myynnissä.

check

Voit saada asuntolainaan lyhennysvapaata. Kysy myös laina-ajan pidentämisestä.

Järkevästi suunniteltu, elämänvaiheissasi joustava ja turvallinen - tällaisen asuntolainan haluamme tarjota sinulle. Voit varata ajan asiantuntijallemme lainaneuvotteluun tai täyttää lainahakemuksen suoraan sivuillamme. 

Miksi ottaisit asuntolainan Säästöpankista? 

  • Kokonaisuus. Asuntolaina on osa arkeasi koko lainanmaksun ajan. Siksi on tärkeää se, että laina on järkevästi suunniteltu, eikä se rasita liikaa talouttasi. Rakennetaan yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva rahoitusratkaisu.
  • Joustavuus. Pesukone hajalla, tuulilasi rikki tai yllättävä lääkärikäynti – arjessa sattuu ja tapahtuu. Lyhennysvapaat kuukaudet lainan maksussa ovat ihan ok! Juttelemme mielellämme tarvittaessa myös vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Voit ottaa asuntolainaasi myös takaisinmaksuturvan, jonka avulla varaudut esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.
  • Turvallisuus. Voit suojata lainasi korkojen nousulta. Kiinteä korko tarkoittaa, että lainalle sovitaan kiinteän koron jakso, jolloin lainan korko pysyy muuttumattomana markkinakorkojen vaihteluista riippumatta esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuotta. Lainan takaisinmaksun ja taloutesi turvaksi voit valita myös Lainaturvan.

Hae lainalupaus asuntolainaasi etukäteen - se ei sido sinua mihinkään

Tarpeisiisi täydellisesti sopiva asunto on usein myös jonkun toisenkin kiikarissa. Täytä asuntolainahakemus verkossa hyvissä ajoin, niin saat asuntolainan vireille. Tapaamme sinut mielellään myös kasvokkain, niin keskustellaan asuntoasioistasi. Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaasi pikaisesti.

Lainalupaus on vasta tarjous, joten et vielä ole sitoutunut lainan ottamiseen. Kun sinulla lainalupaus on valmiina, voit tehdä tarjouksen asunnosta nopeallakin aikataululla – ja saada asuntojen helmen itsellesi. 

Asuntolainalaskuri kertoo, paljonko tarvitset lainaa

Tarvittava luoton määrä riippuu ostettavan asunnon hinnasta ja siitä, miten paljon pystyt käyttämään omia säästöjäsi ja sijoituksia asunnon maksamiseen. Kokonaislainan määrään vaikuttavat myös laina-ajan pituus ja se, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain. Voit arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrän sivun ylälaidassa olevalla lainalaskurilla – täytä samalla myös lainahakemus.

Asuntolainaa jopa 25 vuodeksi

Lainan saaminen edellyttää maksukykyä ja myös vakuuksia, joista ostettava asunto on ensisijainen. Lisävakuuksina voivat olla esimerkiksi omat säästöt, asunto, arvopaperit tai jonkun muun henkilön antama takaus. Voit hakea asuntolainallesi myös valtiontakausta.

Onko sinulla ASP-tili? Tutustu ASP-lainaan

ASP-säästäminen on hyvä väylä oman kodin ostamiseen. ASP-tili on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostamista suunnitteleville. Kun olet säästänyt vähintään 10 prosenttia asunnon kauppahinnasta ja muut ASP-ehdot täyttyvät, voit saada puuttuvalle loppuosalle asuntolainan Säästöpankista. ASP-lainan korko on tavallista asuntolainakorkoa edullisempi ja saat valtion korkotukea 10 ensimmäisen lainavuoden ajalta. Lue lisää ASP-lainasta täältä.

Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä myy kotisi – tai auttaa sinua löytämään uuden

Etsitkö vielä sitä oikeaa? Valtakunnallisen kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät auttavat sinua uuden kodin etsimisessä tai nykyisen asuntosi myynnissä. Jätä yhteydenottopyyntö Sp-Kodin kiinteistönvälittäjille.

Asuntolainan korko

Ota selvää asuntolainasi kuluista

Asuntolainan lyhentäminen 

Voit suojata lainasi korkojen nousun varalta

Lyhennysvapaa asuntolainaan - hae suoraan netissä

Lainaturva auttaa lainan takaisinmaksussa yllättävissä tilanteissa

Veroetua taloyhtiön remonteissa

Tutustu myös näihin

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Kotijousto

Kotijouston avulla vapautat asuntoosi sidottua varallisuutta unelmiesi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kulutusluotto

Auton osto, kodin remontit, lomamatka… Säästöpankin joustava kulutusluotto auttaa sinua elämän pienissä ja vähän suuremmissakin hankinnoissa.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin asuntolainalla.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...