Asuntolaina

Hyvän elämän asuntolaina huomioi taloutesi kokonaisuutena. Aloita täyttämällä asuntolainahakemus, ilman sitoumuksia. Olet hyvissä käsissä, asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa.

Säästöpankin brändikuva.
*Hotjar-kysely 1.1.–6.5.2021 Säästöpankin asuntolainahakemuksen täyttäneille, yhteensä 1565 vastaajaa.

Miksi kannattaa kysyä asuntolainaa Säästöpankista?

Asiakastyytyväisyys huippuluokkaa

Meille jokainen asiakas on tärkeä ja saat meillä aina halutessasi myös henkilökohtaista palvelua. Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa (EPSI Rating 2021).

Katsotaan talouttasi kokonaisuutena – ja etsitään yhdessä paras ratkaisu

Asuntolainan marginaali on tärkeä, mutta vielä tärkeämpää on katsoa laajemmin: asuntolaina on vain yksi osa talouttasi. Tahdomme, että asiakkaamme menestyvät ja pärjäävät paremmin taloudellisesti. Siksi asiakkuuden avaaminen meillä alkaa aina Oman talouden tuokiolla.

Lyhennysvapaat ovat ihan ok

Arjessa sattuu ja tapahtuu – ja asuntolainamme joustaa tarpeittesi mukaan. Lyhennysvapaat kuukaudet, laina-ajan pidentäminen…olemme aina valmiita keskustelemaan ja joustamaan. Asuntolaina lyhennyksen tulee olla oikein mitoitettu kulloisenkin tilanteesi mukaan.

Monta vaihtoehtoa asuntolainan turvaamiseen

Asuntolaina on vain yksi, toki hyvin tärkeä osa, talouttasi. Niin sen pitää olla myös jatkossa – ja siksi kannattaa varautua myös mahdollisiin isompiin muutoksiin omassa elämässä ja esimerkiksi yleisessä korkotasossa.

Voit esimerkiksi:

  • Varmistaa Lainaturvalla lainan takaisinmaksukyvyn esimerkiksi sairauden, vammautumisen, työttömyyden tai kuoleman varalta.
  • Varautua korkojen nousuun valitsemalla lainaasi kiinteän koron tai korkoputken.
  • Mitoittaa asuntolainan lyhennyksen niin, että sinulla on varaa sen rinnalla myös säästää – ja aloittaa varallisuutesi kerryttäminen. Asiantuntijamme auttavat laskelmien tekemisessä ja sinulle sopivan säästämisratkaisun löytämisessä.

 

Näin asuntolainaprosessi etenee Säästöpankissa

  1. Ihan ensimmäiseksi täytäthän asuntolainahakemuksen: näin meillä on jo tarvittavat tiedot lainan saamiseksi. Jos olet asiakkaamme, täytä asuntolainahakemus tunnistautuneena verkkopankissa. Asuntolainan saamiseksi sinulla tulee olla riittävä maksukyky sekä tarvittavat vakuudet, välillä tarvitaan myös muita vakuuksia kuin ostettava asunto. Nämä ovat omaksi parhaaksesi: emme tahdo, että kukaan joutuu pulaan sen takia, että on ottanut meiltä asuntolainaa.
  2. Asiantuntijamme tutustuvat lainahakemukseesi. Tämän jälkeen olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä jatkon sopimiseksi. Asuntolainan saamisen voi hoitaa käymättä konttorissa, esimerkiksi käymällä keskustelut verkkotapaamisessa ja hoitamalla lainahakemuksen allekirjoituksen sähköisenä allekirjoituksena. Lainaneuvotteluja ei sitten kannata turhaa jännittää, tässä sinulle pari vinkkiä. Lainaneuvottelu on tiukasta nimestään huolimatta varsin rento tapaaminen.

 

Kysy lainalupaus hyvissä ajoin – huoletta ja sitoutumatta

Kun sinulla on lainalupaus Säästöpankista, olet valmiina asuntokaupoille heti, kun sopiva tulee vastaan. Parhaat asunnot kun yleensä ovat myös jonkun muun kiikarissa. Lainalupaus on vasta tarjous, joten et vielä ole sitoutunut lainan ottamiseen.

Täytä asuntolainahakemus

Lyhennysvapaa asuntolainaan - hae suoraan netissä

Asuntolainan korko – mitä se sisältää?

Asuntolainan lyhentäminen – kolme vaihtoehtoa

Lainaturva auttaa lainan takaisinmaksussa yllättävissä tilanteissa

Veroetua taloyhtiön remonteissa

Onko sinulla ASP-tili? Tutustu ASP-lainaan

Ensimmäistä kotia ostamassa? Tilaa ilmainen digiopas

Apua oman kodin löytämiseen Sp-Kodilta

Tutustu myös näihin

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ratkaisu arjen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Laina-aika ja luoton lyhennyserä mitoitetaan sinulle sopiviksi. Kysy lisää paikallisesta Säästöpankistasi.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14