Asuntolaina

Hyvän elämän asuntolaina huomioi taloutesi kokonaisuutena. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen verkkosivuillamme. Säästöpankissa olet hyvissä käsissä, asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa.

check

Asuntolainan hakeminen alkaa lainahakemuksella, se ei vielä sido sinua mihinkään.

check

75 %* on sitä mieltä, että lainahakemuksemme on selkeä ja helppo täyttää.

check

Muistathan, että lainan lyhennys ja säästäminen onnistuu – ja myös kannattaa – samanaikaisesti.

*Hotjar-kysely 1.1.-6.5.2021 asuntolainahakemuksen täyttäneille, yhteensä 1565 vastaajaa.

Järkevästi suunniteltu, elämänvaiheissasi joustava ja turvallinen - tällaisen asuntolainan haluamme tarjota sinulle. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen.

Säästöpankin asuntolainan edut 

  • Kokonaisuus. Asuntolaina on osa arkeasi koko lainanmaksun ajan. Siksi on tärkeää se, että laina on järkevästi suunniteltu, eikä se rasita liikaa talouttasi. Rakennetaan yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva rahoitusratkaisu.
  • Joustavuus. Pesukone hajalla, tuulilasi rikki tai yllättävä lääkärikäynti – arjessa sattuu ja tapahtuu. Lyhennysvapaat kuukaudet lainan maksussa ovat ihan ok! Juttelemme mielellämme tarvittaessa myös vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Voit ottaa asuntolainaasi myös takaisinmaksuturvan, jonka avulla varaudut esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.
  • Turvallisuus. Voit suojata lainasi korkojen nousulta valitsemalla kiinteän koron tai korkoputken. Lainan takaisinmaksun ja taloutesi turvaksi voit valita myös Lainaturvan. Turvaa lainan maksuun lisää myös muun talouden suunnittelu, ja siinäkin autamme sinua mielellämme! Esimerkiksi valitsemalla riskitasollesi sopivan kuukausittaisen säästökohteen rahaa kertyy säästöön lähes huomaamatta ja korkoa korolle -ilmiö voi alkaa tekemään töitä varallisuutesi kasvattamiseksi.

Paljonko tarvitset asuntolainaa? Laske lainalaskurilla 

Tarvittava luoton määrä riippuu ostettavan asunnon hinnasta ja siitä, miten paljon pystyt käyttämään omia säästöjäsi ja sijoituksia asunnon maksamiseen. Kokonaislainan määrään vaikuttavat myös laina-ajan pituus ja se, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain. Voit arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrän lainalaskurilla – täytä samalla myös lainahakemus.

Hae lainalupaus asuntolainaasi etukäteen - se ei sido sinua mihinkään

Tarpeisiisi täydellisesti sopiva asunto on usein myös jonkun toisenkin kiikarissa. Täytä asuntolainahakemus verkossa hyvissä ajoin, niin saat asuntolainan vireille.

Lainalupaus on vasta tarjous, joten et vielä ole sitoutunut lainan ottamiseen. Kun sinulla lainalupaus on valmiina, voit tehdä tarjouksen asunnosta nopeallakin aikataululla – ja saada asuntojen helmen itsellesi. 

Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä auttaa sinua löytämään uuden kodin

Etsitkö vielä sitä oikeaa? Valtakunnallisen kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät auttavat sinua uuden kodin etsimisessä tai nykyisen asuntosi myynnissä. Katso myynnissä olevat asunnot tai tutustu ostotoimeksiantoon, jolloin Sp-Koti etsii sinulle kodin puolestasi.

Mitä asuntolainaan vaaditaan? Asuntolainan vakuudet

Meiltä voit saada lainaa jopa 30 vuodeksi. Lainan saaminen edellyttää riittävää maksukykyä ja vakuuksia. Vakuudeksi käy ostettava asunto ja mikäli se ei riitä, lisävakuutena voi käyttää säästöjä, vapaa-ajan asuntoa tai arvopapereita. Lisäksi lainalle on mahdollista saada vakuutusosakeyhtiö Garantian takaus tai valtiontakaus.

Onko sinulla ASP-tili? Tutustu ASP-lainaan

ASP-säästäminen on hyvä väylä oman kodin ostamiseen. ASP-tili on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostamista suunnitteleville. Kun olet säästänyt vähintään 10 prosenttia asunnon kauppahinnasta ja muut ASP-ehdot täyttyvät, voit saada puuttuvalle loppuosalle asuntolainan Säästöpankista. ASP-lainan korko on tavallista asuntolainakorkoa edullisempi ja saat valtion korkotukea 10 ensimmäisen lainavuoden ajalta. Lue lisää ASP-lainasta täältä.

Ensimmäistä kotia ostamassa? Tilaa ensiasunnon ostajan digiopas

Mietityttääkö ensiasunnon ostaminen? Tilaa ilmainen digiopas, josta saat tietoa mm. ensiasunnon oston rahoitusvaihtoehdoista, asunnon valinnasta ja lainaprosessista. Tahdomme auttaa sinut liikkeelle!

Älä turhaan jännitä lainaneuvottelua

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen otamme sinuun yhteyttä ja sovimme tapaamisesta. Lainaneuvottelu on tiukasta nimestään huolimatta varsin rento tapaaminen – ja se voidaan käydä hyvin myös esimerkiksi verkkotapaamisena. Lue lisää siitä, mitä neuvottelussa tapahtuu ja miten voit valmistautua.

Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään – voit huoletta ottaa ensimmäisen askeleen

Tahdotko tietää, millaisen asuntolainan saisit meiltä? Aloita täyttämällä asuntolainahakemus.

Lyhennysvapaa asuntolainaan - hae suoraan netissä

Asuntolainan korko – mitä se sisältää?

Asuntolainan lyhentäminen – kolme vaihtoehtoa

Lainaturva auttaa lainan takaisinmaksussa yllättävissä tilanteissa

Veroetua taloyhtiön remonteissa

Tutustu myös näihin

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ratkaisu arjen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Laina-aika ja luoton lyhennyserä mitoitetaan sinulle sopiviksi. Kysy lisää paikallisesta Säästöpankistasi.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Hinnaston saat näkyviin kirjoittamalla kenttään paikkakunnan tai paikallisen Säästöpankin nimen ja valitsemalla listalta.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14