Asuntolaina

Tahdotko ihan oman kodin? Paras asuntolaina on turvallinen, oikein mitoitettu ja joustaa elämäntilanteissasi. Hae asuntolainaa netistä – voit kysyä meiltä lainatarjouksen myös ilman verkkopankkitunnuksia. Kysy lainatarjous ajoissa ja olet valmiina asunnon ostoon! 

check

hae asuntolainaa verkossa, myös ilman verkkopankkitunnuksia.

check

Kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät auttavat kotisi ostamisessa ja myynnissä.

check

Voit saada asuntolainaan lyhennysvapaata. Kysy myös laina-ajan pidentämisestä.

Järkevästi suunniteltu, elämänvaiheissasi joustava ja turvallinen - tällaisen asuntolainan haluamme tarjota sinulle. Voit varata ajan asiantuntijallemme lainaneuvotteluun tai täyttää lainahakemuksen suoraan sivuillamme. 

Säästöpankin asuntolainan edut 

  • Kokonaisuus. Asuntolaina on osa arkeasi koko lainanmaksun ajan. Siksi on tärkeää se, että laina on järkevästi suunniteltu, eikä se rasita liikaa talouttasi. Rakennetaan yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva rahoitusratkaisu.
  • Joustavuus. Pesukone hajalla, tuulilasi rikki tai yllättävä lääkärikäynti – arjessa sattuu ja tapahtuu. Lyhennysvapaat kuukaudet lainan maksussa ovat ihan ok! Juttelemme mielellämme tarvittaessa myös vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Voit ottaa asuntolainaasi myös takaisinmaksuturvan, jonka avulla varaudut esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.
  • Turvallisuus. Voit suojata lainasi korkojen nousulta. Kiinteä korko tarkoittaa, että lainalle sovitaan kiinteän koron jakso, jolloin lainan korko pysyy muuttumattomana markkinakorkojen vaihteluista riippumatta esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuotta. Lainan takaisinmaksun ja taloutesi turvaksi voit valita myös Lainaturvan.

Hae lainalupaus asuntolainaasi etukäteen - se ei sido sinua mihinkään

Tarpeisiisi täydellisesti sopiva asunto on usein myös jonkun toisenkin kiikarissa. Täytä asuntolainahakemus verkossa hyvissä ajoin, niin saat asuntolainan vireille. Tapaamme sinut mielellään myös kasvokkain, niin keskustellaan asuntoasioistasi. Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaasi pikaisesti.

Lainalupaus on vasta tarjous, joten et vielä ole sitoutunut lainan ottamiseen. Kun sinulla lainalupaus on valmiina, voit tehdä tarjouksen asunnosta nopeallakin aikataululla – ja saada asuntojen helmen itsellesi. 

Laske asuntolainalaskurilla, paljonko tarvitset lainaa

Tarvittava luoton määrä riippuu ostettavan asunnon hinnasta ja siitä, miten paljon pystyt käyttämään omia säästöjäsi ja sijoituksia asunnon maksamiseen. Kokonaislainan määrään vaikuttavat myös laina-ajan pituus ja se, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain. Voit arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrän lainalaskurilla – täytä samalla myös lainahakemus.

Mitä asuntolainaan vaaditaan?

Meiltä voit saada lainaa jopa 25 vuodeksi. Lainan saaminen edellyttää maksukykyä ja myös vakuuksia, joista ostettava asunto on ensisijainen. Lisävakuuksina voivat olla esimerkiksi omat säästöt, asunto, arvopaperit tai jonkun muun henkilön antama takaus. Voit hakea asuntolainallesi myös valtiontakausta.

Onko sinulla ASP-tili? Tutustu ASP-lainaan

ASP-säästäminen on hyvä väylä oman kodin ostamiseen. ASP-tili on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostamista suunnitteleville. Kun olet säästänyt vähintään 10 prosenttia asunnon kauppahinnasta ja muut ASP-ehdot täyttyvät, voit saada puuttuvalle loppuosalle asuntolainan Säästöpankista. ASP-lainan korko on tavallista asuntolainakorkoa edullisempi ja saat valtion korkotukea 10 ensimmäisen lainavuoden ajalta. Lue lisää ASP-lainasta täältä.

Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä myy kotisi – tai auttaa sinua löytämään uuden

Etsitkö vielä sitä oikeaa? Valtakunnallisen kumppanimme Sp-Kodin kiinteistönvälittäjät auttavat sinua uuden kodin etsimisessä tai nykyisen asuntosi myynnissä. Jätä yhteydenottopyyntö Sp-Kodin kiinteistönvälittäjille.

Ensimmäistä kotia ostamassa? Lataa ensiasunnon ostajan opas 

Mietityttääkö ensiasunnon ostaminen? Tilaa ilmainen digiopas, josta saat tietoa mm. ensiasunnon oston rahoitusvaihtoehdoista, asunnon valinnasta ja lainaprosessista. Tahdomme auttaa sinut liikkeelle!

Asuntolainan korko

Asuntolainan korko muodostuu valitusta viitekorosta ja siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Voit valita lainaasi myös kiinteän koron, jossa korko pysyy samana, vaikka markkinakorot vaihtuisivatkin.

Voit valita lainasi viitekoroksi euribor- tai Prime-koron. Näistä euribor-korko on selvästi yleisin uusissa asuntolainoissa. Asiakaskohtaiseen marginaaliin vaikuttavat muun muassa käytettävissäsi olevat vakuudet, aiempien lainojen hoitaminen ja asiakkuus Säästöpankissa. Marginaali on pankin osuus kokonaiskorosta ja sillä katetaan pankin toimintakustannuksia ja luoton myöntämisestä aiheutuvaa riskiä. 

Asuntolainan marginaali on asiakaskohtainen ja sovitaan yhdessä pankin kanssa. Siihen vaikuttavat muun muassa luotolle tarjottavat vakuudet, luotonottajan maksukyky ja asiakkuus Säästöpankissa. Marginaalikorko pysyy samana koko laina-ajan, ellei toisin sovita.

Sinä päätät, mihin korkoon nostamasi asuntolaina sidotaan. Käymme kanssasi lainan kokonaiskulut huolellisesti läpi ennen lainan nostamista, mutta voit lukea lisää eri koroista myös usein kysytyistä kysymyksistä

Huolestuttaako korkojen nousu? Tutustu korkosuojaustuotteisiimme.

Voit suojata lainasi korkojen nousun varalta valitsemalla lainalle kiinteän koron tai liittämällä lainaasi korkoputken.

Asuntolainan lyhentäminen

Asuntolainan lyhentämiseen sinulla on kolme vaihtoehtoa: tasalyhenteinen, tasaeräinen ja annuiteettilaina.

Tasalyhenteisessä lainassa lyhennyksen määrä pysyy koko laina-ajan samana ja korko lisätään kyseisen summan päälle. Eli voit esimerkiksi maksaa kuukausittain 500 euron vakiosumman ja tämän päälle kuukauden korot jäljellä olevalle lainamäärälle. Muutokset viitekoron arvossa eivät muuta laina-aikaa.

Tasaeräisessä lainassa maksuerä pysyy koko laina-ajan samana. Tällöin määritelty, esimerkiksi 500 euron kuukausimaksuerä sisältää sekä koron että lyhennyksen. Viitekoron muutos vaikuttaa laina-aikaan: koron noustessa laina-aika saattaa kasvaa ja puolestaan korkojen laskiessa, laina-aika saattaa lyhentyä. Tasaeräisen lainan maksuerä sisältää koron ja lyhennyksen, mutta lainan maksamisen edetessä niiden suhde vaihtelee.

Annuiteettilainassa laina-aika pysyy koko laina-ajan samana, vaikka korkotaso muuttuisi. Kuukausieräkin pysyy samana aina vähintään koronmääräytymisjakson ajan. Esimerkiksi 12 kuukauden Euribor-lainassa, kuukausierä on sama vähintään 12 kuukauden ajan. Maksuerä sisältää koron ja lyhennyksen, mutta niiden suhde vaihtelee lainan maksamisen edetessä. Koron tarkistuksen yhteydessä järjestelmä laskee uuden koron mukaisesti kk-erän, joka pysyy muuttumattomana aina seuraavaan korontarkistukseen asti.

Eri lyhennystavoista voit lukea lisää usein kysytyistä kysymyksistämme.

Lyhennysvapaa asuntolainaan - hae suoraan netissä

Lainaturva auttaa lainan takaisinmaksussa yllättävissä tilanteissa

Veroetua taloyhtiön remonteissa

Tutustu myös näihin

Asuntolaina

Edessä vaihto isompaan tai tavoitteena ihan ensimmäinen oma koti? Hae meiltä lainaa, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Asuntolainalaskurin avulla voit kartoittaa tarkemmin lainatarpeesi.

Kulutusluotto

Auton osto, kodin remontit, lomamatka… Säästöpankin joustava kulutusluotto auttaa sinua elämän pienissä ja vähän suuremmissakin hankinnoissa.

Kotijousto

Kotijouston avulla vapautat asuntoosi sidottua varallisuutta unelmiesi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin asuntolainalla.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enim-mäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...