Kiinteä korko

Huolestuttaako korkojen epävarmuus? Kiinteä korko auttaa suojaamaan lainanmaksukykysi korkojen nousun varalta.

Voit sopia kiinteän koron joko koko lainalle tai sen osalle

Kun valitset kiinteän koron, tiedät jo etukäteen lainasi kuukausittaiset korkomenot. Sovitun jakson aikana lainasi korkoprosentti pysyy siis samana, muuttuivatpa markkinakorot yleisesti kuinka paljon hyvänsä. Eli jos yleinen korkotaso nousee, lainasi korko säilyy sovitulla tasolla. Vastaavasti, jos yleinen korkotaso laskee, lainasi korko säilyy silloinkin ennallaan.

Valitse lainaasi kiinteä korko määräajaksi

Voit valita kiinteän koron sekä uuteen että vanhaan lainaasi. Kiinteä korko voidaan määrittää 3, 5 tai 10 vuodeksi. Kun kiinteä korkojakso päättyy, lainasi korko muutetaan lainaneuvottelussa sovittuun vaihtuvaan viitekorkoon, johon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Voit myös halutessasi neuvotella lainaasi uuden kiinteän koron jakson.

Huomaathan, että lopullinen korko määritellään aina laina-asiakirjojen allekirjoituspäivänä. 

Mikäli haluat maksaa kiinteäkorkoiseen lainaan ylimääräisen lyhennyksen, vaihtaa kiinteän koron vaihtuvaan korkoon tai maksaa koko lainan pois, pankilla on oikeus periä siitä korvaus. 

Kiinteän koron lisäksi myös korkoputki suojaa lainaa 

Voit suojata lainasi korkojen nousun varalta myös korkoputken avulla. Korkoputki määrittää lainallesi enimmäis- ja vähimmaiskorkoprosentin. 

Tahdotko suojata lainasi korkojen nousun varalta? Jätä yhteydenottopyyntö, niin hoidetaan asia kuntoon.