• Budjetti kuntoon – tilaa budjettilaskurimme

    Tahdotko apua oman taloutesi hallintaan? Ovatko tulosi ja kulusi tasapainossa? Tilaa ilmainen excelmuotoinen budjettilaskurimme. Saat myös muita vinkkejä oman budjettisi parempaan hallintaan – ja nukut paremmin.
 

Epävarmuus taloudesta lisääntyy – talouden budjetointi auttaa

Maailmalla myllää ja hinnat nousevat hurjaa vauhtia. Pitkään alhaalla olleet lainojen korot ovat lähteneet nousuun: tämä voi tarkoittaa tavalliselle lainanlyhentäjälle suuria lisäyksiä lainakuluihin. Huolestuneisuus omasta taloudesta lisääntyy. Nyt jos koskaan kannattaa aloittaa oman talouden budjetointi ja perata, mihin rahat oikeasti menevät – ja onko minun tehtävä toimenpiteitä esimerkiksi kulutustottumuksiini, että pärjään myös jatkossa. Tähän ilmainen excelmuotoinen budjettilaskurimme on oiva apuväline.

Miten budjettilaskuri toimii?

  • Excelmuotoisella budjettilaskurilla saat paremman kokonaiskuvan taloudestasi: kun näet, mihin rahasi menevät, huomaat myös paremmin mahdolliset ongelmakohdat.
  • Budjettilaskurimme on excel-taulukkomuodossa: siihen on upotettu talouden yleisimmät menot. Taulukon ensimmäiseltä ”Ohje”-välilehdeltä löydät lisäapua taulukon täyttöön.
  • Tallenna taulukko itsellesi ja muokkaa rivejä haluamallasi tavalla. Excelin laskukaavat ynnäävät automaattisesti kokonaismenot ja -tulot. Samalla näet, onko taloutesi kustannusrakenne tasapainossa.
  • Kirjaa ylös nykyiset menosi mahdollisimman tarkkaan: ole myös rehellinen itsellesi rivejä täyttäessäsi, vaikka se kirpaisisikin.

Toivottavasti budjettilaskuristamme on sinulle apua!