• Säästöpankki Tunnistus

  Säästöpankki Tunnistuksella tunnistaudut turvallisesti verkossa valitsemallasi PIN-koodilla, sormenjälki- tai kasvojentunnistuksella.
  Säästöpankin brändikuva
 • Säästöpankki Tunnistus

  Säilytä paperinen avaintunnuskorttisi myös Säästöpankki Tunnistuksen käyttöönoton jälkeen. Voit tarvita sitä lukituksen avaamisessa.
  Säästöpankin brändikuva
 • Chatbot-Miljo auttaa

  Chatbot-Miljo auttaa sinua löytämään ratkaisun ongelmatilanteissa. Aloita keskustelu klikkaamalla chat-ikonia oikeasta alalaidasta.
  Säästöpankin Miljo-chatbot.

Aloittaaksesi Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen käyttämisen, tarvitset:

 • Mobiililaitteen, joka on yhteydessä internettiin
 • Pankkitunnusten käyttäjätunnuksen ja toisen seuraavista:
  1. Pankkitunnusten salasanan ja paperisen avaintunnuskortin.
  2. Toisen suomalaisen pankin pankkitunnukset, jotka mahdollistavat sähköisen tunnistamisen.
 • Tekstiviestivahvistuspalvelun, jonka saat käyttöösi verkkopankissa oman nimen alta kohdasta Ota käyttöön lisävahvistaminen tekstiviestillä. Lue lisää tekstiviestivahvistuksesta.

HUOM: Säilytäthän paperisen avaintunnuskorttisi myös Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen käyttöönoton jälkeen. Tarvitset sitä esimerkiksi lukkiutuneiden pankkitunnusten avauspalvelun käytössä.

Jos avaintunnuskorttisi on kadonnut, saat uuden mukaasi asioimalla Säästöpankin konttorissa henkilöllisyystodistuksen kanssa (passi tai henkilökortti) tai ottamalla yhteyttä verkkopankin tunnistettuun chattiin. Muistathan tarkastaa konttorin aukioloajan ennen asiointia.

Vinkki: Ota Säästöpankki Tunnistus -sovellus käyttöön kahdella laitteella, jolloin varmistat pääsyn verkkopalveluihin, sekä uuden laitteen käyttöönoton, silloinkin jos mobiililaitteesi menee rikki.

Ohjeet Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen käyttöönottoon

Lataa Säästöpankki Tunnistus -sovellus App Store tai Google Play -sovelluskaupasta mobiililaitteeseesi. Huomioi, että Säästöpankki Tunnistuksen käyttöönotto ei onnistu turvallisuussyistä ulkomailla.

Valitse Säästöpankki Tunnistus -sovelluksesta käyttöönottotapa:

 1. Tunnistuspalvelu (jos käytössäsi on toisella mobiililaitteella Säästöpankki Tunnistus -sovellus tai toisen pankin tunnistusratkaisu)
 2. Avaintunnuskortti (jos tahdot tunnistautua Säästöpankin paperisella avaintunnuskortilla)

Tämän jälkeen seuraa ohjeita valitsemasi käyttöönottovaihtoehdon perusteella:

Mitä hyötyä Säästöpankki Tunnistus -sovelluksesta on?

 • Tunnistautuminen pysyy aina mukanasi mobiililaitteellasi.
 • Yhden PIN-koodin muistaminen riittää – oikeaa lukua ei tarvitse enää etsiä paperiselta avaintunnuskortilta. Voit itse päättää nelinumeroisen PIN-koodin.
 • Voit myös käyttää tunnistautumiseen sormenjälkeäsi tai kasvojentunnistusta. Biometrinen tunnistautuminen Säästöpankki Tunnistus -sovelluksessa ei toistaiseksi ole mahdollista käyttäessäsi Säästöpankin Mobiilia.
 • Voit tehdä pankkiasiasi – esimerkiksi pankkiin kirjautumisen ja maksujen vahvistamisen – täysin mobiilisti, kun käytät Säästöpankki Tunnistus -sovellusta Säästöpankki Mobiilin kaverina.
 • Virhenäppäilyjen riski vähenee, kun avaintunnuskortin lukujen tulkitsemisen sijaan yksi ja sama varmenne toimii esimerkiksi jokaisessa maksun vahvistuksessa.

Parhaat yhdessä: Säästöpankki Tunnistus ja mobiilipankki

Onhan käytössäsi jo mobiilipankki? Se on kätevin ja turvallisen tapa pankkiasioiden hoitoon.
Säästöpankin brändikuva.