Säästöpankki Tunnistus

Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tunnistaudut turvallisesti ja helposti verkossa itse määrittelemälläsi PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella. Sovellus toimii Android- ja iOS-älypuhelimilla.

Onnistutaan yhdessä! Mies ja nainen hyppäävät ilmaan ja heittävät ylävitoset, koska Säästöpankki on auttanut heitä pärjäämään.

HUOM: Säilytäthän paperisen avaintunnuskorttisi myös Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen käyttöönoton jälkeen. Tarvitset sitä esimerkiksi puhelimen vaihdon yhteydessä tai mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ohjeet käyttöön ottamiseen

Ennen käyttöönottoa varmista, että sinulla on käytössäsi:

  • matkapuhelin, joka on yhteydessä matkapuhelinverkkoon
  • verkkopankin käyttäjätunnus, salasana ja paperinen avaintunnuskortti. Jos olet kadottanut paperisen avaintunnuskortin, voit hakea uuden Säästöpankin konttorista henkilöllisyystodistuksella tai tilata sen laittamalla viestiä pankkiin verkko- tai mobiilipankin kautta.
  • Tekstiviestivahvistuspalvelun saat käyttöösi verkkopankissa oman nimen alta kohdasta Ota käyttöön lisävahvistaminen tekstiviestillä. Lue lisää tekstiviestivahvistuksesta.

Säästöpankki Tunnistus -sovellus voi olla enimmillään liitettynä kolmeen älylaitteeseen (= 3 käyttäjäprofiilia). Voit tarkistaa käyttäjäprofiiliesi määrän verkkopankissa kohdasta, jossa on oma nimesi (näytön yläreunassa) ja valitsemalla sen alta ”Tunnistussovelluksen asetukset”. Jos käyttäjäprofiilien määrä on enemmän kuin kolme, poista tarpeettomat profiilit (muun muassa vanhat puhelimet) klikkaamalla roskakori-symbolia kyseisen käyttäjäprofiilin perässä.

Mitä hyötyä Säästöpankki Tunnistus -sovelluksesta on?

  • Tunnistautuminen pysyy aina mukanasi älypuhelimessasi.
  • Yhden PIN-koodin muistaminen riittää – oikeaa numeroparia ei tarvitse enää etsiä paperiselta avaintunnuskortilta. Voit itse päättää nelinumeroisen PIN-koodin.
  • Voit myös käyttää tunnistautumiseen sormenjälkeäsi tai kasvojentunnistusta. Biometrinen tunnistautuminen tunnistussovelluksessa ei toistaiseksi ole mahdollista käyttäessäsi Säästöpankin mobiilipankkisovellusta.
  • Voit tehdä pankkiasiasi – esimerkiksi pankkiin kirjautumisen ja maksujen vahvistamisen – täysin mobiilisti, kun käytät tunnistussovellusta Säästöpankki mobiilipankin kaverina.
  • Virhenäppäilyjen riski vähenee, kun avaintunnuskortin lukuparien tulkitsemisen sijaan yksi ja sama varmenne toimii esimerkiksi jokaisessa maksun vahvistuksessa.

Parhaat yhdessä: Säästöpankki Tunnistus ja mobiilipankki

Onhan käytössäsi jo mobiilipankki? Se on kätevin ja turvallisen tapa pankkiasioiden hoitoon.
Kaksi bisnesnaista katsoo yhdessä ajankohtaisia talousuutisia turkoosilta älypuhelimelta.