Opintolainalaskuri – tee lainahakemus netissä 

Opintolaina auttaa opiskeluajan rahoituksessa. Täytä opintolainahakemus ja kysy meiltä lainatarjous. Jos olet jo asiakkaamme, voit hakea opintolainaa suoraan verkkopankissa.  

Paljonko tarvitset opintolainaa?

Määritä aluksi opintolainalaskuriin, kuinka paljon opintolainaa tarvitset (= kuukausittain saatavan opintolainan määrä x opintojen kesto). Kuukausittainen opintolainan määrä voi olla 650–800 euroa. Klikkaa tämän jälkeen Tee lainahakemus -nappia. Esimerkiksi korkeakouluopiskelija, jonka opinnot kestävät 6 vuotta, voi saada opintolainaa yhteensä 35 100 euroa (6 vuotta x 9 opintokuukautta vuodessa x 650 € = 35 100 €).

Paljonko voit saada opintolainaa? 

Ikäsi ja opiskelupaikkasi määrittävät, kuinka paljon voit saada opintolainaa lukuvuodessa. Opintolainan määrä on enintään: 

  •  korkeakouluopiskelijalla 650 euroa / kk
  • ulkomailla opiskelevalla 800 euroa / kk
  • 18 vuotta täyttäneellä muulla kuin korkeakouluopiskelijalla 650 euroa / kk
  • aikuiskoulutustukea saavalla (kotimaassa opiskelevalla) 650 euroa / kk. 

Opintolaina nostetaan lukuvuoden aikana yleensä kahdessa erässä. Voit nostaa lainan kerralla, jos opiskelet ulkomailla, suoritat tieteellisiä jatko-opintoja, saat aikuisopintotukea tai jos opintosi kestävät enintään 12 kuukautta.

Opintolainan lyhentäminen alkaa vasta opintojen päätyttyä 

Voit opiskeluaikanasi keskittyä täysipainoisesti opintoihisi, sillä opintolainan lyhennys alkaa vasta valmistumisesi jälkeen. Opintolainan ensimmäinen lyhennys pitää maksaa noin 1,5 vuoden päästä valmistumisesta tai opintojen keskeytymisestä. 

Opintolainaa haet nopeasti

Opintolainahakemuksemme täyttäminen vie vain pari minuuttia. Kysymme hakemuksessa taustatietosi sekä opiskelupaikkaan liittyvät tietosi ja luvan luottotietojesi tarkistamiseen. Sitten kaikki alkaakin olla valmista!

Onko sinulla kysymyksiä opintolainaan liittyen? 

Ota yhteyttä lainaamisen asiantuntijaamme tai lue lisää opintolainasta. Lisätietoa opintolainasta löydät myös Kelan sivuilta.