Opintolaina

Opintolainan avulla voit täysillä keskittyä opiskeluihisi – ja siten valmistua nopeammin ja päästä tienaamaan! Kysy ensin Kelalta päätös opintolainasta ja täytä sitten opintolainahakemus suoraan omassa verkkopankissasi.

Nuori mies katsoo luottavaisesti tulevaan korkea kirjapino käsissään. Opintolainan hän on saanut Säästöpankista.
check

Opintolainan vakuutena toimii Kelan myöntämä valtiontakaus. Et tarvitse muita vakuuksia. 

check

Opintolainan takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päättymisen jälkeen.

check

Opintolainahakemuksen voit täyttää suoraan verkkopankissa, kun Kelalta on tullut päätös.

Miten opintolainaa haetaan?

Saadaksesi opintolainaa sinulla tulee olla Kelan myöntämä lainatakaus. Lue tarkemmin opintolainasta Kelan sivuilta.

Kun sinulla on Kelan myöntämä lainatakaus, hae lainaa suoraan Säästöpankin verkkopankissa. Täytä hakemus valitsemalla Lainat > Tee opintolainahakemus. Hakemuksesi käsitellään muutamassa pankkipäivässä. Valitettavasti opintolainan hakeminen ei vielä onnistu Säästöpankki mobiilisovelluksessa. 

Ennen hakemuksen täyttämistä tarkistathan Omat yhteystiedot -kohdasta, että tietosi ovat ajan tasalla. Pääset tietoihin klikkaamalla omaa nimeäsi verkkopankin yläosassa. 

Jos et vielä ole asiakkaamme, ei haittaa – aloitetaan ensin asiakkuuden avaamisella. Sen jälkeen pääset hakemaan lainaa verkkopankissamme. Jätä yhteydenottopyyntö tai varaa aika kotiseutusi paikalliseen Säästöpankkiin.

Paljonko opintolainaa saa?

Kela päättää, kuinka paljon voit saada opintolainaa. Lainan määrä riippuu iästäsi ja oppilaitoksesta, jossa opiskelet.

Opintolainan enimmäismäärä lukuvuodessa:

  • 18 vuotta täyttänyt muu kuin korkeakouluopiskelija: 650 euroa / kk

  • korkeakouluopiskelija: 650 euroa / kk

  • aikuiskoulutustukea saava (kotimaassa opiskeleva): 650 euroa / kk

  • ulkomailla opiskeleva: 800 euroa / kk.

Voit nostaa lainan lukuvuoden aikana yleensä kahdessa erässä. Mikäli opiskelet ulkomailla, suoritat tieteellisiä jatko-opintoja, saat aikuisopintotukea tai jos opintosi kestävät enintään 12 kuukautta, voit nostaa lainan kerralla.

Valtio takaa lainan – et tarvitse muita takaajia ja vakuuksia

Valtio takaa opintolainan kokonaan. Voit hakea lainaa Säästöpankista sen jälkeen, kun sinulla on Kelan myöntämä lainatakaus. Lainahakemusta tehdessä pankki kertoo tarkemmin lainan ehdoista, kuten korosta ja marginaalista ja allekirjoitetaan velkakirja.

Voit saada valtiontakauksen lainaasi, jos täytät jonkun seuraavista kohdista: 

  • Olet korkeakouluopiskelija ja saat opintorahaa. Tällöin sinulle myönnetään valtiontakaus ilman erillistä hakemusta.

  • Saat opintorahaa tai aikuiskoulutustukea Koulutusrahastolta.

  • Olet alle 17-vuotias, etkä asu vanhempiesi luona ja et voi saada opintorahaa, koska olet oikeutettu lapsilisään. Vanhempiesi tulot ovat yhteensä alle 64 400 euroa vuodessa.

  • Olet 18–19-vuotias, opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa ja et voi saada opintorahaa vanhempiensa tulojen perusteella. 

  • Opiskelet Maanpuolustuskorkeakoulussa tai Raja- ja merivartiokoulussa (rajavartijan peruskurssi) ja et voi saada opintorahaa oppilaitokselta saamansa päivärahan vuoksi.

Lainan takaisinmaksu alkaa vasta valmistumisen jälkeen

Sinun ei tarvitse murehtia lainan lyhentämisestä opiskeluaikanasi. Ensimmäinen lyhennys on maksettava noin 1,5 vuoden kuluttua valmistumisesta tai opintojen keskeyttämisestä.

Opintolainaa lyhennetään kuukausittain samansuuruisina tasalyhennyksinä. Lyhennys sisältää sekä korkoa että lyhennystä. Laina-aika ja takaisinmaksutapa sovitaan yhdessä pankin kanssa ja siihen voi tarvittaessa tehdä muutoksia myös myöhemmin. Lainan voit myös maksaa kokonaan pois milloin tahansa kuluitta.

"Opintolaina on edullinen ja lainan takaisinmaksuaika on joustavaa", kertoo taloushallinnon tradenomiksi opiskeleva asiakkaamme Noora.

Rahoitusta elämäsi hankkeisiin

Asuntolaina

Säästöpankin asuntolaina on joustava ja sinulle mitoitettu. Alkuun pääset täyttämällä asuntolainahakemuksen, se ei vielä sido sinua mihinkään. Jos olet jo asiakkaamme, kätevintä on täyttää hakemus verkkopankissa kirjautuneena.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Kulutusluotto

Kulutusluotto antaa sinulle lisäjoustoa pienten ja vähän suurempienkin hankintojen rahoittamiseen. Jos olet asiakkaamme, voit saada kulutusluottoa myös ilman vakuuksia.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin sijoitusasuntolainalla.

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Korkoputki

Tahdotko vakautta lainasi korkoon? Kun valitset korkoputken, lainasi korolle määritellään enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Joustoluotto

Joustoluotto on mukautuva vararahasto. Sovi pankin kanssa sinulle sopiva luottoraja ja siirrä rahaa tilillesi tarpeesi mukaan. Täytä lainahakemus ja merkitse lisätietokohtaan, että tahdot lainan joustoluottona.

Kiinteä korko

Korot ovat vielä matalalla, mutta kuinka pitkään? Voit valita lainaasi kiinteän koron, jolloin lainasi korkoprosentti säilyy samana koko jakson ajan.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14