• Kassavirtalaskelma

    Kassavirtalaskelma auttaa seuraamaan yrityksesi, tuloja ja menoja sekä varautumaan tulevaisuuteen. Tilaa kassavirtalaskelma-excelimme sähköpostiisi. Saat jatkossa myös yritysuutiskirjeemme.
Säästöpankin brändikuva

Mitä kassavirtalaskelma tarkoittaa?

Kassavirtalaskelma on työkalu, jolla hallitset ja huolehdit, että yrityksesi tilillä olevat rahat riittävät kulujen maksamiseen. Sen avulla voit ennakoida lähitulevaisuuden rahan tarvetta ja varmistaa että varat riittävät liiketoimintasi kaikkiin kuluihin. Sillä voi myös suunnitella säästämistä tuleviin investointeihin.

Kassavirtalaskelman tulee sisältää kaikki yrityksen pankkitilille sekä käteisvaroihin tulevan ja sieltä lähtevän rahaliikenteen – jos kokonaisuus ei ole hallussa, yrityksellä voi jäädä esimerkiksi oleellisia yrityksen menoja huomioimatta.

Kassavirtalaskelman avulla näet helposti yrityksen maksuvalmiuden: onko yrityksellä esimerkiksi varaa mahdollisiin yllättäviin kustannuksiin? Yllätyksiä kun joka tapauksessa tulee aina.

Miksi kassavirran ymmärtäminen on tärkeää?

Kulujen tarkka hahmottaminen auttaa tulevaisuuden menoeriin varautumisessa. Kassavirtalaskelma on hyvä tehdä kuukausitasolla. Tulevaisuuden myyntien ja menojen arvioinnissa kannattaa olla realistinen. On hyvä muistaa, että myös kannattavan yrityksen kassasta raha voi välillä loppua esimerkiksi yrityksen kasvaessa suurten investointien myötä. Yritystoiminnan kausiluonteisuus voi asettaa omat haasteensa maksuvalmiudelle. Kun tulevaisuus on mahdollisimman hyvin ennakoitu, yritys pystyy varautumaan hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi lisärahoituksella.

Kassavirtalaskelmasta on apua myös silloin, kun yritykselle ollaan hakemassa lisärahoitusta – pankki tarvitsee yksityiskohtaiset tiedot ennen lainapäätöksen tekemistä.

Säästöpankki apunasi yrityksen taloudessa

Yritysasiakkaanamme sinun ei tarvitse pärjätä yksin. Tervetuloa yritysasiakkaaksi Säästöpankkiin!

Täytä tiedot ja tilaa kassavirtalaskelma (excel)