Saavutettavuusseloste

Säästöpankki.fi-verkkosivujen saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.saastopankki.fi/ ja on laadittu / päivitetty 27.3.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.
Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio. Verkkosivuille on tehty havaintojen pohjalta korjauksia, jotta sivuston käyttö myös näppäimistöllä navigoiden sekä ruudunlukijalla olisi mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi sivustolle on tehty käyttöä helpottavia muutoksia sivuston kontrasteihin ja navigointiin liittyen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Kriittisimmät saavutettavuusmuutokset on pääosin tehty. Sivustolla oleviin pdf-dokumentteihin liittyvät puutteet ovat osa isompaa, myös muihin digipalveluihimme liittyvää kokonaisuutta ja siihen etsimme parhaillamme sopivinta ratkaisua. Sivuston osalta dokumentteja koskevaa ongelmaa ratkaistaan mm. tekemällä aiemmin dokumentteina julkaistuja pdf-sisältöjä omina sisältösivuinaan saastopankki.fi-sivustolla. Näiden sisältöjen saavutettavuus on kunnossa sivustolle tekemiemme saavutettavuuskorjausten myötä. 

Saavutettavuusvaatimukset eivät kaikilta osin täyty sivustollemme tuotujen, ei pankkiasiointiin liittyen välttämättömiin sisältöjen osalta (podcastit, videot) sekä palveluissa, jotka tuotettu verkkosivujen ulkopuolella (Cookiebot-evästetyökalu, Hotjar- ja Surveypal -kyselytyökalut, Sympan hakemustyökalu).

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

• Milloin havaitsit ongelman (päivämäärä ja kellonaika)?
• Mitä yritit tehdä ja miten pitkälle pääset, ennen kuin ongelma esiintyy?
• Näyttääkö palvelu jonkin virheilmoituksen? Yritä kuvailla virheilmoitusta kirjoittamalla.
• Käytitkö palvelua henkilö- vai yritysasiakkaana?

HUOM: Älä lisää henkilö- tai yrityskohtaisia tietoja kuten henkilötunnusta, y-tunnusta, tilinumeroa tai korttinumeroa palautteeseen!

Lähetä palautetta sähköpostilla osoitteeseen:

saavutettavuus@saastopankki.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.