”Valtakunnalliset rahoituslaitokset eivät olleet kuulleetkaan Yyteristä ja nostivat kädet pystyyn – Säästöpankin Hannamari otti ideamme tosissaan”

Säästöpankki Puuvilla on yrittäjän tahdon asialla. Hurjatkin liikeideat saavat tuulta siipien alle, esimerkiksi kiipeileminen ja pomppiminen voivat olla tiukkaa liiketoimintaa.

Säästöpankki Puuvilla on yrittäjän tahdon asialla. Hurjatkin liikeideat saavat tuulta siipien alle, esimerkiksi kiipeileminen ja pomppiminen voivat olla tiukkaa liiketoimintaa.

– Säästöpankissa meidät otettiin vihdoin tosissaan ja veimme toteutuksen kumppaneina maaliin, kertoo Seikkailupuisto Huikeen yrittäjä Ekku Lehtonen.
Ekun yritysasiantuntijana on ollut alusta lähtien yritysasiakkuuspäällikkö ja säästöpankkiiri Hannamari Kaju.

– Ekun idea puunlatvoihin rakennettavasta kiipeilypuistosta oli kieltämättä huima, suorastaan huikee, Hannamari naurahtaa.

Ekulla on vahva yrittäjäperheen tuki takanaan. Yksityiskohtaisen markkinatutkimuksen ja tarkan liiketoimintasuunnitelman hän teki kuitenkin itsenäisesti.

– Tärkeintä on yrittäjän oma usko ja tahto. Otamme yrittäjien liiketoiminnan tosissaan ja käymme yhdessä suunnitelmat laskelmineen tarkasti läpi. Joudumme toki joskus olemaan inhorealisteja, mutta sekin on asiakkaan puolen pitämistä, Hannamari rohkaisee.

Paikallinen tuntee taustat

Kuten varmasti jokainen yrittäjä, Ekkukin kävi tarjouskierroksen eri rahoituslaitosten kesken.

– Osa valtakunnallisista rahoituslaitoksista nosti heti ensikontaktissa kädet pystyyn. Siellä ei osattu asettaa yritysideaamme suoraan mihinkään heidän valmiista rahoituspaketeistaan. Kiinnostus hiipui eikä virkailijalle esimerkiksi sana Yyteri soittanut mitään kelloa.

Hannamari nyökkää. 

– Säästöpankin arvoihin ja toimintamalliin on vahvasti sidottu alueellinen elinvoimaisuus. Haluamme olla aidosti mukana kehittämässä niin perinteistä kuin uutta ja uudenlaista yrittäjyyttä. Tässä tapauksessa lennokas idea sai toteutuksen ja maakunta tärkeän ja ainutlaatuisen matkailukohteen, säästöpankkiiri iloitsee.

Ekku ja Hannamari ovat yhtä mieltä siitä, että investointi luonnonkauniiseen Yyteriin kannatti.

– Alueen kehittäminen on sittemmin saanut buustia monella taholla. On hienoa olla osa toimivaa matkailubrändiä.

Luonteva ja läheinen tapa toimi

Säästöpankissa yhdistyvät rahoitusalan ammattilaisen ja asiakkaan tietotaito.

– Pallottelimme suunnitelmaa, laskimme uudelleen ja taas uudelleen. Sain Hannamarilta hyviä kommentteja ja muutosehdotuksia. Hän tarttui puutteisiin ja toi esiin asioita, joita en ollut osannut ottaa huomioon, Ekku kelaa muutaman vuoden takaisia rahoitusneuvotteluja.

Hän arvostaa sitä, että kaikki pankkiasiat ovat selkeästi yhden ihmisen hoidossa.

– Kädet ovat täynnä omia töitä. Arvostan sitä, että pankkiasiat hoituvat kitkatta ja vaivatta. Säästöpankissa ei tarvitse kuluttaa kallista aikaa jonottamalla eikä omaa asiaa pallotella ihmiseltä toiselle. Eikä roikkua puhelimessa ja kuunnella pimpelipom-jonotusmusiikkia.

Hannamari kuten kaikki Säästöpankin yritysasiantuntijat ovat ylpeitä ”omista” yrityksistään ja seuraavat niiden matkaa ja menestystä.

– Käyn mielelläni kentällä ja poikkean yrityksissä. Esimerkiksi muutaman kerran vuodessa pidettävät keskustelut voidaan käydä yrityksen omissa tiloissa tai meillä Puuvillan konttorissa.

Tule rohkeasti juttusille

Monet yrittäjyyttä suunnittelevat haluavat tavata rahoituslaitoksen edustajan kasvotusten.

– He haluavat usein selvittää ajatuksiaan paperilla, joten yritysidean kiteyttäminen muutaman minuutin puhelinaikaan voi torpata priimankin liikeidean mahdollisuudet.

Henkilökohtaiset neuvottelut ovat arkea Säästöpankissa. Kasvokkain moni yksityiskohta jalostuu ja rikastuu. Säästöpankin ammattilaiset osaavat vinkata myös muista yhteistyötahoista. Esimerkiksi aloittavaa yrittäjää palvelevat Enter ja Prizztech toimivat Säästöpankin tavoin Puuvillassa.

Säästöpankin Puuvillan konttoriin on helppo poiketa, ja pitkät aukioloajat palvelevat yrittäjää joustavasti. Tapaamisajan voi sopia joustavasti maanantaista perjantaihin kello 8–20 ja lauantaisin kello 10–14.


Löydät lisätietoja sekä yritysasiantuntijoidemme suorat yhteystiedot täältä.

 

Ajankohtaista