Närpiön Säästöpankin omistavat säätiöt

Närpiön Säästöpankkisäätiö julistaa haettavaksi avustuksia ja apurahoja toiminnalle, joka edistää kulttuuria, lasten ja nuorten toimintaa, urheilua, kotiseututyötä tai muuta yleis- tai yhteiskuntahyödyllistä toimintaa. Lisätietoja antaa kyseisen säätiön asiamies. Hakuaika on päällä 17.4.2023 klo 16:00 saakka. Jätä hakemuksenne konttorillemme tai sähköpostitse asiamiehelle.

Säätiöt toteuttavat tarkoitustaan antamalla avustuksia ja apurahoja ja tukemalla muuten taloudellisesti säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistämistä sekä tukevat tutkimusta, koulutusta ja muu toiminta alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen edistämiseksi sekä näiden tulosten tunnetuksi tekemistä. Säästöpankkitoiminnan perinteen vaalimiseksi säätiöt keräävät ja tallettavat toimialueensa säästöpankkiperinnettä.

Taustaa

Närpiön Säästöpankki Oy syntyi vuonna 2015 Närpiön Säästöpankin, Kristiinankaupungin Säästöpankin ja Yttermark Sparbankin yhdistymisen tuloksena. Uusi pankki, Närpiön Säästöpankki Oy, jatkaa yhdistyvien pankkien toimintaa.

Närpiön Säästöpankki Oy:n omistavat Närpiön Säästöpankkisäätiö (73 %), Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiö (18,8 %) ja Sparbanksstiftelsen i Yttermark (8,2 %). Säätiöt jakavat vuosittain osan Närpiön Säästöpankki Oy:n voittovaroista saamastaan osingosta eteenpäin apurahoina ja avustuksina. Tämän toiminnan taustalla vaikuttaa säästöpankkiaate, halu edistää yksilön ja koko ympäröivän yhteisön hyvinvointia.

Lue lisää säätiöistä ja apurahojen hakemusmenettelystä

Närpiön Säästöpankkisäätiö

Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiö

Sparbanksstiftelsen i Yttermark (ruotsiksi)