Närpiön Säästöpankin omistavat säätiöt

Säästöpankkisäätiöt Kristiinankaupungissa, Närpiössä ja Yttermarkassa ovat antaneet 127 100 euron avustuksen yleis- ja yhteiskuntahyödylliseen toimintaan. Avustuksen saajat toimivat Kaskisten, Karijoen, Kristiinankaupungin ja Närpiön alueella. Lue lisää säätiöiden omilta sivuilta.

Närpiön Säästöpankki Oy:n omistavat Närpiön Säästöpankkisäätiö, Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiö ja Sparbanksstiftelsen i Yttermark. Säätiöiden tarkoitus on omalla toiminta-alueellaan edistää säästäväisyyttä ja taloudellista kasvatusta, tukea alueen elinvoimaa, hyvinvointia ja taloudellista kehitystä sekä vaalia alueen säästöpankkitoiminnan perinteitä.

Säätiöt toteuttavat tarkoitustaan antamalla avustuksia ja apurahoja ja tukemalla muuten taloudellisesti säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistämistä sekä tukevat tutkimusta, koulutusta ja muu toiminta alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen edistämiseksi sekä näiden tulosten tunnetuksi tekemistä. Säästöpankkitoiminnan perinteen vaalimiseksi säätiöt keräävät ja tallettavat toimialueensa säästöpankkiperinnettä.

Taustaa

Närpiön Säästöpankki Oy syntyi vuonna 2015 Närpiön Säästöpankin, Kristiinankaupungin Säästöpankin ja Yttermark Sparbankin yhdistymisen tuloksena. Uusi pankki, Närpiön Säästöpankki Oy, jatkaa yhdistyvien pankkien toimintaa.

Närpiön Säästöpankki Oy:n omistavat Närpiön Säästöpankkisäätiö (73 %), Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiö (18,8 %) ja Sparbanksstiftelsen i Yttermark (8,2 %). Säätiöt jakavat vuosittain osan Närpiön Säästöpankki Oy:n voittovaroista saamastaan osingosta eteenpäin apurahoina ja avustuksina. Tämän toiminnan taustalla vaikuttaa säästöpankkiaate, halu edistää yksilön ja koko ympäröivän yhteisön hyvinvointia.

Lue lisää säätiöistä ja apurahojen hakemusmenettelystä

Närpiön Säästöpankkisäätiö

Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiö

Sparbanksstiftelsen i Yttermark (ruotsiksi)