Närpiön Säästöpankkisäätiö

Närpiön Säästöpankkisäätiö perustettiin 2015 ja säätiö omistaa yhdessä Kristiinankaupungin Säästöpankkisäätiön ja Sparbanksstiftelsen i Yttermarkin kanssa Närpiön Säästöpankki Oy:n.

Säätiön tarkoitus on säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäminen, Närpiö–Kaskinen-alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen Närpiö–Kaskinen-alueella.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan antamalla avustuksia ja apurahoja ja tukemalla muuten taloudellisesti säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistämistä sekä tukee tutkimusta, koulutusta ja muuta toimintaa alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen edistämiseksi sekä näiden tulosten tunnetuksi tekemistä. Säästöpankkitoiminnan perinteen vaalimiseksi säätiö kerää ja tallettaa toimialueensa säästöpankkiperinnettä.

Avustuksia ja apurahoja voidaan hakea toimintaan, joka suosii kulttuuri, lapsi- ja nuorisotyötä, urheilua, kotiseututyötä ja muuta yleis- ja yhteiskuntahyödyllistä toimintaa säätiön toiminta-alueella. Säätiö tähtää oikeudenmukaiseen avustuksien ja apurahojen jakoon eri ryhmien ja toiminta-alueiden kesken.

Avustukset myönnetään pääsääntöisesti hankeluonteisesti organisaatioille ja yhteisöille. Avustuksia ei myönnetä jo toteutettuihin hankkeisiin eikä ammattiyhdistys- tai puoluepoliittiseen toimintaan. On toivottavaa, että hakijalla on pankkitili Närpiön Säästöpankki Oy:ssä.

Säätiö voi hakumenettelyn yhteydessä painottaa tietyn yhteiskunta-alueen hakemuksia, esim. vanhuustyöhön kohdistuviin hankkeisiin. Mikäli näin menetellään, ilmoitamme asiasta hakutilaisuuden alkaessa.

Jokaisen hakemuksen yhteydessä tulee säätiön tarkoitus huomioida.

 

Täytä avustushakemus (.doc)

Yhteystiedot