Säästöpankki Sinetillä vahva tulosparannus

Säästöpankki Sinetin tammi-kesäkuu 2015 (1-6/2014)

  • Liikevoitto 1.241 teur (336 teur)
  • Vakavaraisuus 18,8 % (16,2 %)
  • Talletukset 174,9 Meur (171,2 Meur)
  • Luotonanto (ml. välitetyt luotot) 181,2 Meur (179,9 Meur)
  • Tase 213,9 Meur (208,7 Meur)
  • Oma pääoma ja varaukset 26,4 Meur (21,9 Meur)
  • Kulu / tuotto –suhde 58,4 % (87,1 %)

Säästöpankki Sinetin tulos kehittyi vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana vahvasti. Liikevoitto kasvoi 1,2 miljoonaan euroon, kasvaen edellisvuodesta lähes miljoona euroa. Korkokate kasvoi 1,7 miljoonaan euroon, nousua edelliskaudesta yli 30 %. Vakavaraisuus parani edelliskaudesta 2,6 %:lla päätyen 18,8 %:iin.

– Viime vuosi oli pankille yhdistymiskipujen vuoksi tuloksellisesti vaikea. Pankin tuloskunto on kuitenkin saatu parannettua kestävälle tasolle ja olemme onnistuneet saamaan kannattavuutemme kuntoon ja toteuttaneet päätettyä kannattavuusstrategiaa menestyksellä, kertoo Säästöpankki Sinetin toimitusjohtaja Hannu Syvänen.

Erityisen iloinen on oltava korkokatteeseen ja kannattavuuteen vaikuttavien toimenpiteiden onnistumisesta. Nyt on aika kääntää katseet kasvuun aikaansaamiseen. Tavoitteenamme on myös kulkea toimialalla vastavirtaan ja panostaa siihen, josta muut ovat luopumassa.

– Asuntoluottokanta kasvoi Sinetissä 2,3 %, ja erityisesti Ylöjärvellä kasvu oli vahvaa. Asuntokaupan hiljentyminen ei vielä näyttäisi hidastavan luottokysyntää, toteaa Syvänen. Säästöpankkien yhteenliittymän myötä avautuivat jälleenrahoituskanavat kansainvälisille pääomamarkkinoille, joten Säästöpankkiryhmällä on erittäin hyvä kyky turvata asiakkaittemme ja tulevien asiakkaittemme rahoitustarpeet.

Kehitystä muutosten keskellä

Asiakkaittemme käyttöön on katsauskauden aikana saatu markkinoiden nykyaikaisin mobiilipankki. Olemme uudistaneet määrätietoisesti sähköisiä palveluitamme ja vuoden 2014 lopulla uudistettu verkkopankki saa kiitosta asiakkailta.

– Sähköisten palveluidemme huima kehitys ja toisaalta omalla paikkakunnalla palvelevat konttorit, koko aukioloajan tarjolla olevat kassapalvelut ja oma, tuttu pankkiasiantuntija ovat asioita, joista uskolliset asiakkaamme antavat kiitosta. Asiakkaamme saavat valita, mikä palvelukanava sopii heille parhaiten. Asiakkaamme arvostavat palvelua ja asiakkaittemme tyytyväisyys pankin toimintaan on erinomainen, kertoo Syvänen.

Keväällä Jämsän konttorin tiloissa avasi uusi Sp-Kodin toimisto, Sp-Koti Jämsä. Kiinteä yhteistyö mahdollistaa asunnon osto-, myynti- tai vaihtotilanteessa kahden asiantuntijan palvelut samalla oven avauksella. Tunnuslause "Säästöpankki auttaa aina" saa yhä paremmin vastinetta.

Lakimies tuo osaamista perhe- ja perintöoikeudellisten asioiden hoitoon

Pankin lakimieheksi on 14.9.2015 alkaen nimetty 46-vuotias, OTM Leif Eekkinen. Hänen pääasiallisina tehtävinään tulevat olemaan pankin hallintoon liittyvien asioiden, perhe- ja perintöoikeudellisten asiakastoimeksiantojen hoitaminen sekä toimiminen koko organisaation tukena lainopillisissa asioissa.

Aikaa asiakaspalveluun

– Panostamme jatkuvasti toimintamme kehittämiseen ja haluamme pitää olemassa olevista asiakkaistamme entistäkin parempaa huolta. Palveluneuvojien rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Tavoittelemme osaamista ja vahvuutta asiakaspalvelun etulinjaan – haluamme tarjota asiakkaillemme entistä parempia Säästöpankkikokemuksia, Syvänen kertoo.

– Keväällä toteutetun, koko Säästöpankkiryhmää käsittävän Asiakastyytyväisyystutkimuksen perusteella ryhmä sai erinomaiset arvosanat asiakasuskollisuudesta ja -suosittelusta.

Tehdyn tutkimuksen perusteella asiakkaamme arvostavat henkilöstömme palveluasennetta, asiantuntijuutta ja yksilöllistä palvelua. Henkilökuntamme suorituksen arvoa nostaa vielä se, että Säästöpankkiryhmän sisällä Säästöpankki Sinetin asiakassuosittelu ja -uskollisuus saavutti mitalisijan. Asiakkaidemme mielestä kuulumme hyvässä joukossa parhaimmistoon, hehkuttaa Syvänen.

Myönteisiä uutisia myös toimialueelta

Pankin päätoimialueet Jämsä, Orivesi ja Ylöjärvi ovat kukin vuorollaan saaneet nauttia positiivisista uutisista. Jämsässä Himoksen alueen kehitys ja varuskunnan myynti lataa odotuksia paremmasta tulevaisuudesta. Orivedellä uusien kauppaliikkeiden tulo paikkakunnalle ja kaupungin talouden odotettua parempi tulos luovat toiveikkuutta paremmasta. Ylöjärvellä Elovainion tarjonnan monipuolistuminen parantaa palveluita ja lisää entisestään alueen kiinnostavuutta.

– Olemme entistä vahvempana, vakavaraisena ja ketteränä tukemassa toimialueemme kehitystä, toteaa Syvänen.

LISÄTIEDOT: Säästöpankki Sinetti, toimitusjohtaja Hannu Syvänen, puh. 0400 548 508, hannu.syvanen@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista