Open Banking 

Open Banking – mistä siinä on kyse?

Uudistettu maksupalveludirektiivi PSD2  (Payment Services Directive 2) tuli voimaan tammikuussa 2018. Yhtenä uuden direktiivin vaatimuksena on pankkien teknisten rajapintojen avaaminen ulkopuolisille palveluntarjoajille eli kolmansille osapuolille. 

Open Banking antaa mahdollisuuden monipuolisempien pankkipalveluiden kehittämiseen asiakkaillemme. Asiakkaanamme voit jatkossa halutessasi katsella tilitietojasi tai tehdä maksutoimeksiantoja valitsemasi kolmannen osapuolen kautta. Tulemme avaamaan Säästöpankin rajapinnat kolmansille osapuolille syyskuussa 2019. 

Avoimet rajapinnat tuovat sinulle lisää mahdollisuuksia

Avoimien rajapintojen kautta voit halutessasi hyödyntää asiakkaanamme kolmansien osapuolien tarjoamia tilitietopalveluita (AIS) ja maksutoimeksiantopalveluita (PIS). 

Asiakkaanamme voit itse päättää, tahdotko käyttää avoimien rajapintojen mahdollistamia uusia palveluita. Saat meiltä jatkossakin palvelua myös nykyisten asiakaspalvelukanavien  kautta.  

Onko avoimien rajapintojen käyttö turvallista?

Kun rajapintoja avataan, moni saattaa miettiä niiden turvallisuutta. Säästöpankin asiakkaana sinulla ei syytä huoleen – meille on erittäin tärkeää pitää avoimien rajapintojen hyödyntäminen turvallisena. Kolmannet osapuolet eivät pääse käsiksi tilitietoihisi tai tekemään uusia maksuja ilman omaa suostumustasi. 

Kun käytät kolmannen osapuolen palvelua, ohjaamme sinut Säästöpankin Suostumus- ja vahvistuspalveluun antamaan suostumuksesi tilitietojen hakemiselle tai maksun vahvistamiselle. Suostumusta varten sinun pitää tunnistautua joko Tunnistussovelluksella  tai salasanalla ja avaintunnuskortilla. 

Tarkistamme aina rajapintoja käyttävien luvat 

Kolmannet osapuolet ovat säänneltyjä ja valvottuja toimijoita, joilta vaaditaan viranomaisen myöntämä toimilupa tilitietopalvelun tai maksutoimeksiantopalvelun tarjoamiselle. Tarkistamme aina, että jokaisella rajapintaa käyttävällä kolmannella osapuolella on voimassa oleva toimilupa kyseiseen palveluun. 

Kehittäjäportaali avattu kolmansille osapuolille

Olemme avanneet kehittäjäportaalinkolmansille osapuolille. Portaali löytyy osoitteesta https://developer.samlink.fi. Kehittäjäportaalin tuottajana toimii Säästöpankkien nykyinen tekninen palveluntarjoaja. 

Kehittäjäportaali toimii yhteyskanavana kolmansien osapuolien sekä Säästöpankin välillä. Se tarjoaa palvelun teknisiä kuvauksia kolmansien osapuolien ratkaisuja varten sekä erillisen työkalun niiden testaamiseen.

Tutustu kehittäjäportaaliin