Vuokravakuustili

Kun vuokraat asuinhuoneistoa, avaa pankkiin tili vuokravakuutta varten. Siellä vakuus pysyy turvassa.

check

Tasapuolinen, pankin valvoma turvapaikka vuokravakuudelle.

check

Vuokranantaja voi nostaa vakuuden itselleen ennalta sovituissa tilanteissa.

check

vuokravakuus on talletussuojattu.

Vuokrasuhteen ehtona on usein ennakkoon maksettava vuokravakuus. Vuokranantaja turvaa vakuudella talouttaan siltä varalta, että vuokralainen laiminlyö velvoitteensa.

Yleensä vuokravakuus vastaa 1–3 kuukauden vuokrasummaa. Turvallisin paikka vuokravakuudelle on sitä varten perustettu vuokravakuustili.


Vuokravakuustili on reilu molemmille osapuolille

  • Vuokralainen saa vakuuden korkoineen käyttöönsä vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokrasuhde on sujunut moitteettomasti.
  • Vakuus on varmassa tallessa, sillä vuokralainen ei voi nostaa vakuusrahoja vuokrasuhteen aikana.
  • Vuokranantaja saa ottaa vuokravakuuden käyttöönsä vain, jos vuokralainen on todistetusti jättänyt vuokria maksamatta tai aiheuttanut asunnolle vahinkoa.
  • Vuokravakuus on talletussuojattu, eli takaisinmaksu turvataan myös pankin mahdollisissa maksuvaikeuksissa.

Miten vuokravakuustili toimii?

 

Vuokravakuustilin avaa vuokralainen. Tilille talletetaan vuokranantajan kanssa sovittu summa, joka vastaa enintään kolmen kuukauden vuokraa.

Tämän jälkeen talletus pantataan. Panttaus estää vuokralaisen pääsyn tilille vuokrasuhteen aikana. Sitä varten vuokralainen ja pankki allekirjoittavat ilmoituksen vuokrasopimuksen vakuudesta. Allekirjoitettu ilmoitus toimitetaan vuokranantajalle.

Kun vuokrasuhde päättyy ja vuokranantaja toteaa vuokralaisen hoitaneen velvollisuutensa, hän täydentää panttausilmoituksen omalla allekirjoituksellaan. Sen saatuaan pankki purkaa panttauksen, ja talletus vapautuu vuokralaisen käyttöön.

Jos taas vuokranantaja voi todistaa, että vuokralainen on laiminlyönyt vuokranmaksun tai aiheuttanut toiminnallaan vahinkoa, hän voi nostaa vakuuden itselleen.

Haluatko avata vuokravakuustilin? Varaa aika konttorille, niin hoidetaan asia kuntoon! Tuothan mukanasi myös allekirjoitetun vuokrasopimuksen.

...