Vuokravakuustili

Vuokravakuus on usein vuokrasuhteen ehtona. Turvallisin paikka vakuudelle on pankkiin avattu vuokravakuustili. Se on reilu ja helppo ratkaisu molemmille osapuolille.

Säästöpankin brändikuva

Mitä vuokravakuus tarkoittaa?

Vuokrasuhteen ehtona on usein ennakkoon maksettava vuokravakuus. Vuokranantaja turvaa vakuudella talouttaan siltä varalta, että vuokralainen laiminlyö velvoitteensa. Vaadittavan vuokravakuuden suuruus sovitaan vuokrasopimuksessa. Yleensä vuokravakuus vastaa 1–3 kuukauden vuokrasummaa. Turvallisin paikka vuokravakuudelle on sitä varten avattu vuokravakuustili.

Vuokralainen ja pankki allekirjoittavat paperisen Ilmoitus vuokravakuudesta -lomakkeen, jonka lähetämme sinulle allekirjoitettavaksi postitse ”Ilmoitus vuokravakuudesta” -lomakkeen. Huomioithan, että postin liikkumisessa voi mennä päiviä. Vuokralainen toimittaa paperisen lomakkeen vuokranantajalle asunnon avaimien luovutuksen yhteydessä. Tili pantataan ja panttaus estää tilin käytön vuokrasuhteen aikana.

Kun vuokrasuhde tulee päätökseen vuokranantaja tarkistaa asunnon ja allekirjoittaa Ilmoitus vuokravakuudesta lomakkeen. Vuokralainan toimittaa allekirjoitetun lomakkeen pankkiin ja pankki lopettaa tilin ja siirtää varat vuokralaisen toiselle tilille.

Miksi kannattaa avata vuokravakuustili?

  • Vuokravakuustili on reilu molemmille osapuolille.
  • Vuokralainen saa vakuuden korkoineen takaisin käyttöönsä vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokrasuhde on sujunut moitteettomasti.
  • Vakuus on varmassa tallessa, sillä vuokralainen ei voi nostaa vakuusrahoja vuokrasuhteen aikana.
  • Vuokranantaja saa ottaa vuokravakuuden käyttöönsä vain, jos vuokralainen on todistetusti jättänyt vuokria maksamatta tai aiheuttanut asunnolle vahinkoa.
  • Vuokravakuus on talletussuojattu, eli takaisinmaksu turvataan myös pankin mahdollisissa maksuvaikeuksissa.

Haluatko avata vuokravakuustilin? Vuokravakuustilin avaus onnistuu etänä tai varaamalla ajan konttorille. Jos tulet konttorille ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja allekirjoitettu vuokrasopimus.

Kiinnostaako vuokravakuustilin avaaminen? Varaa aika tapaamiseen.

Lue lisää

Mitä sinun pitää tietää ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista?

Tutustu myös näihin

ASP-tili ja asuntosäästäminen

Onko tavoitteenasi ostaa ensimmäinen oma koti? Avaamalla ASP-tilin 15-44-vuotiaana saat selkeän säästöohjelman suunnitelmasi toteuttamiseen sekä muita etuja.

Säästöpankki Mobiili

Ketterää ja turvallista pankkiasiointia, missä ikinä kuljet! Lataa puhelimeesi ja tablettiisi Säästöpankki Mobiili.

Säästöpankki Tunnistus

Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tunnistaudut turvallisesti ja helposti verkossa itse määrittelemälläsi PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella.